inbound marqueting

Què és inbound màrqueting?

Què és inbound màrqueting?

Una estratègia de màrqueting que combina diferents eines digitals per atraure clients. És màrqueting d’ atracció , de seducció  Canvia el concepte, les marques sedueixen els seus clients per aconseguir una venda, en comptes de fer accions invasives amb ells .

Per això , utilitza tècniques tradicionals de màrqueting de continguts , SEO, SEM, email màrqueting i social media , combinat amb eines d’analítica i automatització, que integren totes les tècniques del màrqueting de contingut.

L’ essència és valorar el client i posar -lo al centre de tot el procés .

Com funciona l’ inbound màrqueting.

Es divideix en quatre grans etapes : Atraure , Convertir, Tancar i Fer gaudir al client de la seva elecció . Aquí és igual d’ important el cicle de compra (descobriment, consideració, decisió), com el que fa referència a la postvenda (la fidelització és molt important en la consolidació d’un negoci).

Atreure

Aquesta etapa té a veure amb posicionar la teva empresa a internet i atreure els teus clients ideals perquè trobin els teus continguts (post en xarxes socials , pàgina web, articles, …) i, a través d’ ells, els teus productes i serveis .

Convertir

Quan s’ha aconseguit atraure els teus clients ideals , es treballa per convertir-los en contactes (leads).

Aquí entren en joc diferents tipus de recursos i eines dissenyades perquè les persones que arriben fins a la marca (lloc web) donin de manera voluntària el seu nom, email , telèfon , … permetent des d’ un inici segmentar les persones. Es important poder saber en quin contingut estaven interessats quan han deixat de manera voluntària les dades . Un exemple d’ això pot ser le- commerce streaming .

Tancar

En aquesta etapa, el que s’intenta és finalitzar la venda.

Una eina molt important en aquesta etapa és el CRM, on tindrem enregistrada tota la gestió de les persones que s’han interessat pels nostres productes .

Per què fer inbound màrqueting ?

Per amplificar i donar a conèixer la reputació de la teva marca.

Amb l’inbound màrqueting aconseguim :

  1. Enfortir la presència de la teva marca a internet, de manera que els seus clients potencials tinguin accés primer a ella als seus cerca .
  2. Posicionar la teva marca com a referent del sector.
  3. Fidelitzar , amb els principis de la confiança i l’ atenció personalitzada, maximitzant el valor ofert .
  4. Generar més leads, més oportunitats de venda, i més rendibilitat .

Funciona tant en entorns B2C com a B2B, però en aquest últim és on és més efectiu , ja que els processos són més llargs i consolides la relació , oferint als clients un contingut de valor de manera personalitzada .

Què té a veure l’ inbound màrqueting amb el recruiting ?

La captació i la retenció de talent diferencia les empreses i els permet marcar la diferència al seu sector. És per això que les empreses estan treballant a l’inbound recruiting per millorar la seva employer branding i captar talent .

inbound recruitingEl consumidor està canviant i es busquen productes que tinguin darrere una empresa amb uns valors determinats , afins als seus . L’inbound màrqueting pot beneficiar en ambdós sentits a les marques , per una banda captar i retenir talent , i per altra , captar el client pels seus valors, fet que permet una major fidelització .

Com hem explicat una tècnica per atraure els clients a productes i serveis és a través del reclutament de màrqueting de continguts , màrqueting en xarxes socials i optimització de motors de cerca .

D’aquesta mateixa manera atraurem els candidats de gran talent i potencial, en els seus diferents entorns, sigui quina sigui la seva situació laboral, tant si estan buscant un canvi laboral o no. Igual que a l’inbound màrqueting , a l’inbound recruiting tenim el candidat al centre, el candidat ho és tot .

Les empreses necessiten ser proactives per atraure els candidats , si apliquem la filosofia de l’inbound màrqueting en el procés de selecció (inbound recruiting), crearem una relació de confiança entre els candidats i les empreses molt abans de tenir un contacte directe entre les dues parts.

Tradicionalment sempre que ens parlen de màrqueting , es pensa en la finalitat de vendre , però l’inbound màrqueting no només serveix a les empreses per aconseguir més vendes , sinó que és una part de l’inbound recruiting, que ens permetrà retenir i captar talent , incrementant encara més els beneficis de les empreses .

A Areafdesign som molt conscients d’ això i podem donar solucions d’ inbound màrqueting a mida , assessorar i acompanyar els nostres clients perquè puguin millorar els seus estratègies de vendes . Si vols saber més i t’interessa preparar una estratègia , no dubtis a posar- te en contacte amb nosaltres.