ecommerce live Streaming

E-commerce Streaming

eCommerce Live Streaming.

 

És més que evident que aquests dos anys han suposat un canvi per a tots els negocis siguin digitals o no. Molts dels que no tenien presència a internet van fer el pas a la transformació digital per adaptar-se als nous canals on trobar clients, els que ja tenien un canal a internet via web o xarxes socials es van reinventar per ser més competitius.

Ara l’oferta en línia és més gran, el client és més exigent i menys fidel per aquesta causa. I per això han sorgit noves maneres de comunicar. I la frase clau continua sent “L’experiència d’usuari”.

El client aquests dos anys ha esdevingut més interactiu, més dinàmic i cal adaptar-se o morir. L’entorn Online és més viu que mai, i encara que ens costi, cal reinventar-se.

Una de les tendències per a aquest 2022 que es queden amb força i que ja s’ha estrenat aquest any enrere, sobretot a les xarxes, és l’eCommerce live streaming.

La definició del live streaming és molt simple, es tracta de comprar mentre veus un vídeo en línia. La premissa és que l’usuari necessita veure detalls del producte de la millor manera possible, el més real possible, fer-li viure l’experiència dels avantatges de comprar aquest producte.

Tenir la foto del producte és bàsic (Sembla obvi, però encara hi ha botigues en línia que només descriuen els seus productes amb text). Si tens una galeria amb vistes diferents del producte encara millor i més si és amb un zoom.  Però si a això, hi afegeixes un vídeo per mostrar com s’utilitza, afegeixes vida a la teva venda i seguretat. Fer streaming per ecommerce és un valor segur.

Un cop explicat això, vénen les preguntes. Com fer que hi hagi vendes per impuls? Que el client tingui al moment resposta als seus dubtes? Que puguis parlar amb ell com si estiguessis físicament amb ell?Aquí entra el live streaming a l’E-commerce i els seus avantatges que poden llançar les teves vendes més del que penses. 

streaming ecommerceAquests són els seus avantatges:

  • El client no es sent cohibit perquè és ell qui decideix entrar o no al directe. Un client relaxat és més receptiu, interactua si vol i resol els dubtes. Pot veure el producte en viu, o la demostració de com funciona.

 

  • Un streaming, seguint unes normes bàsiques, és senzill i ja és a l’abast de tothom amb els nous mòbils i els kits d’il·luminació per a aquests directes. (Parlarem en un altre post de com els pots fer i semblar un PRO).

 

  • La comunicació és bidireccional. No només el client resol els seus dubtes, sinó que tu estàs mostrant el producte, perquè el dubte desaparegui i el fas més atractiu perquè el coneixes, amb això elimines frustracions. 

 

  • Pots fer-ho directament a la teva web, afegint l’esdeveniment a les teves fitxes de producte o a les teves xarxes socials , en funció del mitjà que utilitzis mes per promocionar-te.

 

  • Arribes a tothom sense limitacions. Els pots gravar i després l’afegeixes a la informació de producte, o el reenvies als que s’hagin apuntat a un esdeveniment, però no hi hagin assistit. Amb això augmentes les possibilitats de compra.

Hem tornat a la telebotiga? Doncs… diguem que es una versió 3.0. Qui no recorda els anuncis clàssics de, Truca ara, abans que s’acabi l’oferta! Eren, a la seva manera, també interactius, ensenyaven el producte de mil maneres i encara és un model que funciona, però el client ja no és al sofà per veure’l. Sinó al bar, al metro, mentre pren el cafè abans d’anar a la feina, és a dir consultant des del telèfon. El client potencial d´un E-commerce passa més temps navegant que veient la TV.

Per tant. Si el teu client està navegant no et quedis a terra! Hi ha moltes fórmules que pots utilitzar per adaptar-te i aquesta, a més de directa i senzilla, és realment eficaç.

No perdis de vista les nostres xarxes i el nostre bloc perquè en propers post t’explicarem com fer un streaming i semblar un PRO amb unes senzilles tècniques bàsiques.