selecció de keywords

QUE SÓN LES KEYWORDS I L’IMPORTÀNCIA DE SABER FER LA TEVA SELECCIÓ.

QUE SÓN LES KEYWORDS I L’IMPORTÀNCIA DE SABER FER LA TEVA SELECCIÓ.

 

Les claus són els termes/paraules de cerca que ingressa un usuari al cercador de Google oa qualsevol altre cercador per trobar la informació que necessita . En inserir una keyword a la caixa de cerca, obtenim una pàgina de resultats amb aquesta informació ordenada segons el posicionament que el cercador considera, basant-se sobretot en la Keyword que s’ha utilitzat.

Quan parlem de Keyword en singular, no fem referència a una paraula en concret sinó que parlem de terme. Això és perquè una Keyword pot ser genèrica, per exemple: “Vestits”, o composta “Vestits vermells”. O fins i tot “oferta de vestits vermells”.

En aquest article t’explicarem per què és important triar les teves paraules clau, aquelles per les que vols que et trobin i com fer aquesta llista perquè sigui efectiva, així com les eines que pots utilitzar per fer-la.

 

Hem vist que les Keywords són importants perquè un usuari trobi el que busca de forma eficaç i ràpida, per això la teva paraula clau (keyword) és el més “tancada” possible.

Seguint el nostre exemple la keyword “Vestits” és tan genèrica que ens podrien sortir no només vestits vermells, sinó d’altres colors o vestits de tota mena, quan el que busquem és una oferta.

En canvi si la paraula clau és més exacta (el que anomenem long Tail o cua llarga) l’usuari que busca una oferta també trobarà realment pàgines amb el que voleu trobar.

keyword long tail

La Keyword “Ofertes de vestits vermells” serà per a nosaltres una bona paraula clau si és que a la nostra web tenim aquest tipus de producte. Sinó tenim ofertes altres paraules bones més concretes ens valdrien, depenent del nostre producte”: “vestits de festa” “Vestits talles grans” “vestit amb estampats d’estiu”…qualquira que ens doni una mica més d’informació que simplement “vestits”.

Com ja has vist, fer una bona investigació de paraules clau és fonamental per molts motius:

 • Les keywords són el camí principal perquè els usuaris trobin la nostra pàgina web ecommerce. Per tant, són el primer pas per garantir la visibilitat de la nostra marca i productes en línia.
 • Una bona selecció fa possible aquesta facilitat perquè ens trobin, i per tant, que la nostra web aparegui a poc a poc més alt als resultats del cercador atraient molt més trànsit orgànic. Tingues en compte que els tres primers resultats de Google acaparen la majoria de visites i que molt pocs usuaris passen de la primera pàgina de resultats.
 • El posicionament que tingui la teva web al cercador també contribueix a la teva imatge corporativa. De manera més o menys conscient, els usuaris tendeixen a assumir que les pàgines web que apareixen en els primers resultats són de més qualitat o més importants que les que estan més avall.

Auditoria gratuïta: Està la teva web preparada?

Fem un anàlisi web que comproba si la vostra pàgina web està preparada per arribar als objectius que teniu a Internet i us oferim consells sobre com millorar-la.


  COM OBTENIR LA TEVA LLISTA DE KEYWORDS?

  La primera llista que t’has de fer és la que per lògica vols que et trobin i siguin conceptes, serveis o productes que tinguis a la teva web. Com veus aquest pas és molt important ja que ets tu qui coneixes millor el teu negoci.

  Un cop tinguis aquesta llista pots completar-la amb els consells següents:

  • Analitza la teva pàgina web . Mira quins serveis o productes són els rellevants. Fins i tot afegeix algun referent a la teva marca si tens una pàgina del tipus nosaltres parlant del teu negoci.
  • Analitza les pàgines de la teva competència . Què és el que més destaquen, quins títols han utilitzat, que slogans. Segur que aquí tens part de les paraules clau.
  • Ser realista . Competir per determinades paraules clau que ja tenen competències més fortes que serà molt costós i inabastable.
  • Defineix el teu “Buyer Persona ”. Això és una fitxa del tipus dusuari que visita la teva web. Aquest perfil inventat ha de ser a la persona que et dirigeixis per crear aquesta llista de Keywords. És realment el perfil dusuari que ens interessa.
  • Imagina les paraules clau a la teva web . Per ordre han d’estar si o si dins dels teus títols, subtítols, contingut i extractes. Fins i tot a la imatge que has escollit destacada.

   

  JA TINC LA LLISTA I ARA QUE?

  Potser tens una llista estupenda però no sabràs si aquesta llista està en línia amb el que busquen els usuaris, per la qual cosa aquí t’aconsellem que revisis amb les eines següents les tendències de cerca que ens ofereix el propi google. (En un altre capítol analitzarem més a fons com aprofitar millor aquestes eines de forma avançada i d’altres més que no són de google)

  • Keyword Planner : És una eina gartuta de Google. T’indica quantes cerques mensuals té una keyword determinada a Google , en funció del país i l’idioma que seleccionis. No teniu cap sentit que treballeu les paraules clau que teniu 0 cerques mensuals per molt lògiques que us hagin parat si ningú està interessat.
  • Google Trends : És una altra eina gratuïta de Google que té com a objectiu molt concret: conèixer quina és la “tendència” d’una keyword , és a dir, com han evolucionat les seves cerques en el temps. No ens dóna un número, sinó una línia de tendència. Evidentment, si la tendència és positiva i cap amunt serà recomanable fer-ho i, si no ho és, no. O fins i tot de vegades la paraula clau és bona només en determinades tenporades, i ens indicarà quan utilitzar-la.
  • Google Search C onsole : És també gratuïta. La única diferència és que aquesta unida normalment al teu analytics perquè ens doni les estadístiques de la teva web. I concretament al Search Console tenim una pestanya per veure les Keywords per les quals els usuaris estan accedint a la nostra web.
  • Google Suggest : És una funció en què n’hi ha prou amb introduir una keyword al cercador perquè aquest et mostri paraules long tail relacionades i que els usuaris estan buscant .

  Amb aquestes línies generals ja et pots fer una llista acceptable de les paraules clau. Si tens dubtes de com obtenir una llista eficaç consulta’ns i podem fer aquest estudi de forma professional per tu.