Què és el posicionament SEO?

Què és el posicionament SEO?

Què és el posicionament SEO?

Molts de vosaltres estareu familiaritzats amb el concepte de posicionament SEO, però per si en queda algun dubte , definirem a continuació perquè tot el descrit en aquest post estigui molt clar.

El posicionament SEO (Search Engine Optimization), és un conjunt de tècniques que es realitzen en una pàgina web on l’objectiu de millorar la posició de la mateixa als motors de cerca que utilitzin els navegadors i amb això millorar la visibilitat que tindrà dins de els navegadors principals.

En definitiva, el posicionament SEO consisteix a col·locar una pàgina web als primers resultats de google mitjançant una sèrie de tècniques com pot ser la utilització de paraules clau.

Les paraules clau són l’element més important per això , quan un usuari realitza una cerca al navegador, les pàgines web es classifiquen segons les paraules clau que l’usuari hagi escrit al cercador. La consulta específica de l’usuari us farà aparèixer o no en els primers resultats.

Per què és important el posicionament SEO?

Aparèixer a la primera pàgina de Google fa que augmentin les possibilitats que els usuaris triïn la teva pàgina abans que altres. Estar a la segona pàgina de google equival pràcticament no estar ja que estadísticament parlant el 95% dels usuaris no passen de la primera pàgina. Si tens un negoci i necessites ser visible, el SEO és vital per a la teva estratègia, però aquest no és l’únic avantatge del posicionament, el posicionament SEO porta implícita la credibilitat, si la teva pàgina està a les primeres posicions, significa que hi ha un treball darrere i els usuaris tendeixen a tenir en compte l’esforç realitzat.

També , el SEO és una de les eines que té millor ROI , primer perquè no és intrusiu ja que apareix quan l’usuari necessita d’aquesta informació. Per tant, en no invertir en publicitat , no estem “perdent” aquests diners, en SEO s’inverteix més en temps i esforç que en diners . Per això és una inversió rendible a mitjà i llarg termini. Però també cal tenir en compte que després d’aconseguir estar a les primeres posicions, el treball no acaba aquí, hem captat l’atenció dels usuaris, ara hem d’aconseguir convertir -los en leads.

Claus per captar clients per SEO

 1. Captar el seu interès
  Has de tenir clar a qui et dirigeixes, si coneixes bé qui és la teva persona, i quines són les seves necessitats i interessos, serà més fàcil captar la seva atenció. Per això cal crear un contingut que el teu client potencial consideri de qualitat, un contingut que li convenci per invertir el seu temps a la teva pàgina web. Aquesta informació si saps qui és el teu client potencial i que necessita estarà a la pàgina, així que hauria de ser senzill complaure’l.
 2. Triar bé les paraules clau.

Cal fer un estudi que ens permeti saber quines són les paraules clau que més utilitza el teu públic objectiu. Quan tinguis clar aquestes paraules que els teus usuaris busquen, podràs posar-te a treballar-hi per solucionar així els problemes del teu buyer persona.

 1. Analitzar la competència
  D’una banda amb això pots esbrinar quines paraules clau són les millors, però també cal analitzar la teva competència en tots els aspectes. Has de tenir clar que empreses apareixen als primers llocs de les cerques en què tu vols aparèixer i a partir d’aquí analitzar per què i aplicar el que descobreixis a la teva web . Hi ha al mercat eines que t’ajuden a conèixer quines són les paraules clau que utilitza la teva competència, cosa que t’ajudarà molt a millorar la teva estratègia de posicionament SEO.
 2. Afegeix contingut audiovisual
  A la teva estratègia SEO, no només has de treballar les paraules clau que utilitzis, has de cuidar tot el teu contingut en general, ja que sense un contingut atractiu, si l’usuari d’entrada no li agrada el que veu, abandonés la pàgina a seguida. Una de les millors formes que google et posicioni en els primers llocs és que afegeixis imatges i vídeos dins de la pàgina. Sempre que afegeixis fotografies has de tenir en compte el peu de foto i el nom dona la imatge , ja que això també és analitzat per Google . També cal cuidar molt és el temps de càrrega de la plataforma ja que pot influir bastant que els usuaris es quedin o no a la teva pàgina.
 3. La importància dels detalls
  L’èxit és als petits detalls, i Google ho té en compte per dur a terme el posicionament de la teva web. Això són alguns exemples del que cal cuidar

  • Metadescripció: En els resultats de cerca d’una web apareix un petit text, és a dir la metadescripció, si a aquesta afegeixes també les keywords, influirà molt en la quantitat de visites que rebràs per part dels usuaris.
  • Links: una URL és un element molt important a l’hora de promocionar el contingut que la teva pàgina està proporcionant, has d’incloure a les URL’s les paraules clau perquè aparegui en els primers llocs.
 4. Enllaços trencats
  Cal cuidar molt els enllaços, si no arregles els enllaços trencats de la teva pàgina web, els cercadors baixaran el teu posicionament. Has d’arreglar sempre els teus enllaços de manera que sempre es dirigeixin a la pàgina que vols mostrar als teus usuaris.
 5. Enllaços propis
  Fent això el que aconsegueixes que els usuaris passin més temps al teu lloc web, els enllaços interns aconseguiran que els usuaris passin d’una pàgina del teu bloc a una altra. Si escrius un article que tracti sobre el posicionament SEO , incloure enllaços a post sobre com retenir clients un cop els has captat, t’ajudarà que l’usuari passarà més temps dins del teu lloc.
 6. Millora el contingut
  Una de les claus per al posicionament SEO és crear contingut nou i creatiu, ja que l’algoritme de google és important en aquest aspecte, però més important és l’audiència, que, al cap i la fi, són els que decidiran si consumir o no el teu contingut. Per molt et poses en els primers llocs de google, si el teu contingut no és útil per a l’audiència, sortiran de la teva pàgina al moment sense acabar de llegir el teu contingut i per tant, sense interactuar-hi .
 7. Analitza els teus resultats
  Hi ha una eina de google gratuïta que per això, Google Search Console, hi podràs veure tots els errors que pots estar cometent per així rectificar-los i augmentar el teu trànsit online.

En resum, aquests són els passos que hauries de seguir per fer un bon posicionament SEO a google i aconseguir captar el major nombre de clients possible, evident res no és perfecte i no sempre s’aconsegueixen els resultats esperats a la primera , és una qüestió de tenacitat, constància i esforç que al final sempre acaba donant resultats.

I com sempre, recordar-vos que, si necessiteu mes informació sobre aquest tema i molts altres relacionats amb el disseny i posicionament web, nomes teniu que contactar amb nosaltres i us atendrem sense compromis.