per qué una botiga online no té vendes

PERQUÈ LA MEVA BOTIGA ONLINE NO VEN?

PER QUÈ UNA BOTIGA ONLINE NO TÉ VENDES?

 

LA PRIMERA IMPRESSIÓ

Igual que cuidem en una botiga física la seva decoració, l’aparador, com ordenem els productes, fins i tot la higiene, en una botiga online, una pàgina amb un disseny poc atractiu, amb una mala elecció de colors, o saturada que no deixen veure clarament els teus CTA’s (trucades a l’acció) ens portarà a una taxa de rebot molt alta i una ineficàcia de les nostres vendes.

Un Ecommerce net, tingui els colors que tingui, però ben repartits en percentatges, amb unes boniques fotos que omplin l’ull només entrar-hi, i amb una exposició de les fotos dels productes clara i uniforme, ens donarà aquesta sensació de benestar que busquem quan un usuari aterra a la nostra pàgina perquè es trobe prou a gust per seguir navegant per ella i interessar-se pels nostres productes.

Una bona experiència en la navegació de lusuari farà que aquest tingui la claredat de cerca que necessita, sense fer-li perdre el temps en elements que no li diran res en un primer moment. Ha de ser un menú clar, amb poca profunditat de navegació si és possible i un cercador que en cas que siguin moltes les referències de la teva botiga pugui buscar no només pel preu, sinó per paraules a la descripció, el títol o fins i tot per etiquetes de tipus d’ús, qualitat, temporada…

ELS ALTRES CANALS ONLINE

Quan tens una botiga física si tens la sort d’estar al carrer principal en un gran lloc de pas, tens una part feta de la teva feina de reclam. Però si no és així? Hauràs de recórrer a la publicitat, al boca-orella i tots els mitjans del teu extraradi per atraure clients.

El mateix passa a una botiga Online. No podem plantar la botiga a internet i pensar que vendrà sola. Fins i tot si tens un producte gran.

Heu de deixar d’ignorar les xarxes socials (Facebook, twitter, instagram, tik-tok…). Amb això no t’estic dient que hagis d’estar a totes, però si tenir un parell de canals oberts i ben plantejats i mantenir-los amb informació fresca.

Tingues el producte que tinguis hi ha una xarxa social per a tu. I amb un bon calendari de publicacions que us ajudin a organitzar-vos sempre podreu mantenir l’interès de l’usuari.

ELS CANALS OFFLINE

Doncs si, el món físic és part també del teu negoci per molt en línia que sigui. SI el teu negoci és local o una gran part mantenir alguna publicació en algun mitjà no digital encara funciona.

Hi ha negocis com les floristeries o l’alimentació que encara mantenen negocis físics a part de l’Online i tots dos es complementen perfectament.

Sinó tens cap actiu online o digital per quan llancis la teva botiga, assumeixes que estàs muntant el teu negoci del no-res i quin preu que pagues per això és posicionar-te a poc a poc davant la teva competència Online. Almenys 12 mesos és la mitjana per ancorar bé un E-Comerce.

posicionamiento

 

NO LI HAS PRESTAT ATENCIÓ AL POSICIONAMENT

Segur que n’has sentit parlar contínuament, però creu-me si et dic que és de vegades l’última part en la que pensen els nous negocis. De vegades la creença és que ja ho aniran fent a poc a poc, o que només amb les xarxes socials ja van fent aquesta feina.

Creu-me. No és així. Tot el temps en què no fas posicionament de la teva web a nivell de SEO on page és el temps que t’estàs deixant avançar per la teva competència.

I un altre detall. El SEO és una cosa viva. Cada cert temps has de fer un seguiment de què és el que t’està funcionant i què no i fer els canvis necessaris. Si no ho fas tu, ho farà el teu competidor.

 

Auditoria gratuïta: Està la teva web preparada?

Fem un anàlisi web que comproba si la vostra pàgina web està preparada per arribar als objectius que teniu a Internet 
i us oferim consells sobre com millorar-la.


   

  ELS PRODUCTES

  És la part més important. Almenys és l’objectiu principal, al cap i a la fi. Has vist aquestes botigues en línia en què les fotos dels productes són totes incoherents, cadascuna a una mida diferent o fons diferents? I en canvi com ho veus quan els productes són tots de la mateixa mida a la foto, amb detalls, un fons blanc que el destaca per exemple? Has sentit que eres en un lloc ordenat, net, senzill, coherent. Aquest és lobjectiu.

  No val només de mostrar-ho. Cal tenir cura dels detalls. I si a part podem oferir diferents vistes del producte (lateral, al darrere, connexions, detalls d’acabat), oferirem tota la informació visual d’impacte que farà que s’interessi pel producte i en vulgui llegir les característiques. Si no aconsegueixes que es fixin a la foto, hauràs perdut gran part de l’interès dels clients.

  I, sobretot, no t’espantis amb la idea que com millor ho facis tu, millor ho deixes la competència perquè el mirin a la teva botiga i ho comprin en una altra. És part del risc d’un negoci, però és clar que si mostres bé el producte i les seves característiques i ofereixes valor afegit a la presentació, es quedaran amb tu per un tema de confiança generada.

  NO SEDUIXES EL TEU CLIENT

  Hi ha molts aspectes que poden jugar en el fet que la gent no acabi fent una compra a la teva botiga i totes estan relacionades amb la teva capacitat de generar confiança i desenvolupar una relació amb els teus usuaris abans de tancar una venda.

  Has de tractar d’oferir un procés de compra segur, has de deixar visible un número de telèfon de contacte o un mitjà de comunicació ràpid, si hi ha testimonis de clients millor, si hi ha opinions i ressenyes sobre els teus productes i serveis també millor que millor, si pots oferir una sèrie de garanties o tenir una política de devolució de productes molt clara perfecte.

  Aprèn a treballar amb promocions de captació de nous clients amb productes «ganxo», has d’incentivar la gent que repeteixi a la teva botiga amb descomptes de fidelització, pots jugar amb recomanacions incentivades (les típiques promocions de «porta’t un amic»).

  Utilitza un bloc si pots per generar confiança en el producte i en tu com a referent que saps del que parles.

  EN RESUM

  Com veus, la botiga en si requerirà que l’estigues alimentant; les vendes no cauen del cel. És com si et compres un gran cotxe i no hi poses benzina. No importa el que hagis invertit a fer la teva botiga en línia, si no fas aquests treballs de fons contínuament, les teves vendes no milloraran.

  Moltes vegades ens trobem amb clients que volen tenir, o ja té la seva botiga online, però estan perdudes a causa de l’excés d’informació. En aquest punt és quan et recomanem un professional com nosaltres, que s’encarregui de veure què necessites exactament sense aclaparar-te. Allò que pots assolir de forma real ja d’acord amb el teu pressupost amb expectatives reals i amb una supervisió dels resultats.

  Com veus, tant si ets un “manetes” i pots fer-ho tu sol, com si ets una d’aquelles persones perdudes, aquest és el camí com diria un “mandalorià” 😊 .