Vitrines virtuals rendibles: disseny de botigues en línia d’èxit

https://www.freepik.es/foto-gratis/concepto-diseno-web-dibujos_902906.htm#query=Dise%C3%B1o%20web&position=9&from_view=search&track=ais

Vitrines virtuals rendibles:

disseny de botigues en línia d’èxit

 

El que genera un primer impacte i crida l’atenció en comprar alguna cosa són les vitrines virtuals. És la porta d’entrada per a tothom que tingui una botiga en línia. Reflecteix la identitat de la teva marca : la forma d’exposició dels productes, l’organització, les fotos i les descripcions.

 

Què és una vitrina virtual?

Una vitrina virtual equival a la pàgina principal duna botiga en línia. Hi resideix tota la informació de la botiga , la identitat de la teva marca i l’exhibició dels productes disponibles per a la venda. En general, aquesta zona inclou funcions com a bàners o pop-ups.

A més, les vitrines virtuals han de proporcionar una experiència d’usuari satisfactòria , amb una navegabilitat que en faciliti la utilització i poden ressaltar certs productes que distingeixin la marca.

A diferència d’una vitrina física, que incorpora maniquins, decoració i rètols, a l’entorn digital es requereix creativitat per dissenyar elements gràfics i presentar imatges que captin l’atenció del client.

 

Quines funcions té una vitrina virtual?

Els productes s’exhibeixen a la pàgina inicial oa lentrada duna vitrina virtual i estan disponibles per a qualsevol visitant del lloc web de la botiga. En aquesta secció, es poden implementar estratègies destinades a destacar la botiga.

El que pren el lloc del venedor físic a l’entorn virtual és la disposició i l’organització dels productes, així com les categories en què es presenten. Aquesta configuració simplifica l’experiència de navegació de l’usuari al comerç electrònic .

Un altre aspecte digne de ressaltar, que pot potenciar les vendes a la botiga en línia, és l’ oferta d’un sistema de recomanació de productes basat en el perfil i el comportament individual de cada visitant.

 

Avantatges principals d’una vitrina virtual

El principal avantatge d’una vitrina virtual , dissenyada amb cura i considerant la identitat de la marca, així com la visibilitat dels productes, rau en la seva capacitat per impulsar les vendes .

https://www.freepik.es/foto-gratis/conceptos-diseno-web-fondo-borroso_902858.htm#query=Dise%C3%B1o%20web&position=3&from_view=search&track=ais

Destaca la personalització segons el públic objectiu , com un mitjà per incrementar les visites, però a més, hi ha altres avantatges significatius.

– Rotació d’inventari

Destacar articles que han estat esgotats durant un període prolongat i presentar-los a un perfil específic de clients.

– Tiquet mitjà més elevat

L’aplicació de tècniques de vendes contribueix a augmentar el valor mitjà de les compres.

  • Tècnica de cross selling. S’utilitzen eines per mostrar productes similars als seleccionats i visualitzats pel client.
  • Tècnica d’up selling. L’eina recomana productes similars, però de més valor i amb característiques addicionals.

– Reducció de la taxa de rebot

La taxa de rebot es produeix quan un visitant accedeix a la botiga, l’observa i se’n va sense efectuar cap acció. Per disminuir aquesta taxa, és fonamental comptar amb una vitrina en sintonia amb el perfil del client.

– Millora de l’experiència de compra

L’ organització dels productes , ressaltant els que destaquen entre els altres i facilitant la navegació, contribueix a una experiència de compra més satisfactòria.

– Fidelització dels clients

Quan el client se sent identificat amb la teva marca, aprecia la manera com organitzes els productes i t’esforces per simplificar la navegació. Això vol dir que és més propens a fer compres amb regularitat.

 

Quins són els punts essencials en la creació d’una vitrina virtual?

Crear una vitrina virtual efectiva requereix considerar diversos aspectes essencials per destacar la teva marca i atraure els clients. A continuació, resumim els passos clau per aconseguir-ho.

 

https://www.freepik.es/foto-gratis/concepto-diseno-web-dibujos_902906.htm#query=Dise%C3%B1o%20web&position=9&from_view=search&track=ais

– Preparació de la plataforma

Abans de crear la vostra vitrina virtual, és imprescindible comptar amb una pàgina web o botiga en línia que l’albergi. Assegureu-vos que la identitat visual del teu e-commerce estigui d’acord amb la de la teva marca.

– Contingut de qualitat

Per atraure els clients, has de proporcionar i màgens d’alta qualitat i descripcions completes dels teus productes. Això inclou detalls com a composició, característiques, talles, colors, preus, opcions d’enviament i mètodes de pagament.

– Disseny responsive

El teu lloc web ha de ser responsive, adaptant-se a la mida de pantalla del dispositiu des del qual l’usuari accedeix. Assegureu-vos que el disseny reflecteixi la identitat de la vostra marca.

– Multimèdia impactant

La inclusió de vídeos explicatius i presentacions de productes afegeix atractiu i facilita obtenir informació sobre els articles.

En conclusió, una vitrina virtual efectiva és essencial per a lèxit en línia. Ha de reflectir la marca, impulsar les vendes i oferir una experiència atractiva. Estratègies com el cross selling optimitzen el valor de les compres, mentre que un disseny responsive i contingut de qualitat milloren lexperiència de lusuari. Amb aquests elements, la teva vitrina virtual serà rendible al comerç en línia.

Referències

  • Vitrina virtual: què és i els seus avantatges per al teu negoci. (sf). https://www.hostgator.mx/blog/vitrina-virtual/
  • HostingPlus. (2023, 20 abril). Què és una vitrina virtual? Descobreix els avantatges pel teu negoci | Blog | Hosting Plus Espanya. Hosting Plus. https://www.hostingplus.com.es/blog/que-es-una-vitrina-virtual-descubre-las-ventajas-para-tu-negocio/