Teletreball

Un dia qualsevol a la (meva) oficina, l’essència de teletreball.

Un dia qualsevol a la (meva) oficina, l’essència de teletreball.

7:00 del matí, sona el despertador, amb molta mandra, l’aturo i em vaig despertant, (reconec que em costa molt despertar-me).

7:15 , m’aixeco, vaig a la dutxa i m’acabo de despertar , jo sense la meva dutxa matinera no sóc ningú.

7:45 , ja m’he vestit, em preparo un cafè i mentre me’l prenc, reviso el meu correu, no hi ha res urgent, així que puc seguir la meva rutina dels matins.

Golden Retriever8:00 , desperto als meus gossos, són més afortunats que jo i es queden a l’habitació adormits fins que els vaig a buscar per fer el seu passeig matutí.

8:10 , els gossos i jo, sortim a fer una passejada, fan les seves coses, jo prenc la fresca perquè ja comença a fer fred aquí, tornem a casa i els dono el seu menjar del matí.

8:30 , tot llest, ja puc començar la meva jornada de teletreball, m’assec al meu escriptori i reviso la llista de tasques que tinc pendents, una entrevista de treball amb un possible candidat per a un lloc vacant, dues reunions, diversos pressupostos, seguiment de campanyes de publicitat, escriure una article per al bloc. Començo amb la trucada per a l’entrevista, tot perfecte, concerto una call per a aquesta tarda a les 16:00, ho apunto a l’agenda i segueixo amb la resta.

10:30 , porto dues hores assegut, han passat ràpid contestant mails, revisant campanyes, fent números per als meus pressupostos, però és hora de parar un moment, no és bo estar sempre assegut. M’aixeco una estona i estiro les cames, el meu rellotge ja m’ha avisat dues vegades perquè ho faci. Hi ha mil aplicacions per organitzar la teva feina i descansos que poden ajudar, però jo de moment amb el meu rellotge m’apanyo.

10:45 , tinc la meva primera reunió, és amb el meu company Albert, hem de revisar diverses tasques i hem quedat ara per parlar-ne. Ens connectem amb google meet, ell també és a casa seva a 100 km. d’aquí, de fet, es a un altre país ara que me n’adono. Parlem de les nostres coses personals, perquè feia dies que no ens vèiem, ens posem al dia i comencem amb la feina, quantes hores ens portarà això, quina estratègia seguim amb allò, preparar informes de seguiment per a clients i leads. Així fins que està tot parlat i ens acomiadem.

11:30 , Continuo amb les meves tasques, tanco diversos pressupostos, controlo la situació dels que tinc en curs i soluciono un parell d’incidències amb clients.

12:30 poso música de fons, com estic sol al meu despatx, no molesto ningú i puc posar el que més em vingui de gust i m’ajudi a estar més còmode a la feina. La meva dona ja està desperta, per problemes de salut li costa molt dormir i sol aixecar-se més tard. Ella ara mateix no treballa per la seva salut, però sempre que ho necessito em dóna un cop de mà, és desenvolupadora web i sap molt de disseny i màrqueting en línia, de manera que una ajuda sempre ve bé.

13:30 , hora de passejar a les meves feres de nou, sortim, passegem i tornem a casa. Preparo el dinar. Ens asseiem a menjar la meva dona i jo, amb els gossos sota la taula, un cop hem menjat, anem al sofà amb un cafè i ens relaxem una estona abans de continuar treballant.

15:15 Torno a l’estudi, poso la música de nou i segueixo amb la meva feina, preparo l’entrevista de treball per a les 16:00.

16:00 , Tinc l’entrevista, un candidat amb un bon currículum i amb experiència, acabem i ho deixo pendent de revisió per prendre una decisió, he agafat notes i puc revisar-ho demà al matí i comentar-ho amb el meu cap que és el que ha sol·licitat el lloc.

16:30 , Reunió amb un client, parlem de les possibles solucions a un problema que planteja, li ofereixo diverses alternatives i em demana un pressupost de dues, les prepararé immediatament.

17:00, passeig i estirada de cames, la salut de l´esquena és important.

 17:10 , Preparo els pressupostos del client de la reunió anterior, demano ajuda als meus companys perquè m’orientin a nivell d’hores de treball, busco preus de plugins i llicències i un cop estan fets l’envio per correu.

18:00 , Ja estan els pressupostos i com que tinc les tasques fresques, començo a escriure aquest post.

19:30 , acabo el post i amb això la meva feina diària, com ja estic a casa, no he de desplaçar-me enlloc i puc dedicar-me a les meves coses, llegir una mica, veure la premsa, jugar amb els gossos o simplement veure la tele abans de sopar i descansar per afrontar el dia següent, que segurament serà molt semblant a aquest.

Encara que per la naturalesa del post pugui semblar-ho, no sóc autònom, actualment sóc responsable comercial de grup Rc Associats al que pertany AreaFDesign i treballo per un sou, igual que la resta dels meus companys, pero tenim un avantage, ens permeten fer teletreball.Stressed

Pot semblar que la situació és idíl·lica per la redacció de post, però no és així, si la meva jornada laboral fos a l’oficina seria exactament igual, però amb desplaçaments a casa meva diverses vegades al dia. A casa, igual que a l’oficina, hi ha dies bons i no tan bons, les coses surten malament igualment, la pressió és la mateixa i els terminis de lliurament no canvien. De vegades 8 hores es poden convertir en 10 sense adonar-te i tambe pot passar al contrari perque has de fer alguna cosa personal dins del horari laboral, una cosa compensa l’altre i si ets mes o menys estricte, la mitjana d’hores treballades sol ser la justa.

Aquest és l’exemple d’un dia de teletreball, a AreaFDesign i Rc Associats ho fem tots els que podem per la natura de la nostra feina, des d’abans de la pandèmia en molts dels casos, per això tenim gent treballant aquí a Andorra i a Espanya. El servei al client no canvia ja que disposem eines de tota mena per poder fer la nostra feina, un CRM per gestionar clients, pressupostos i projectes, eines de desenvolupament en línia, eines de mesura i accés a tots els recursos necessaris.

No sempre és possible veure el client des de casa, de vegades cal desplaçar-se per a reunions presencials a l’oficina, o a l’empresa del client, si així ho sol·licita, però en la majoria dels casos, les coses es poden fer en remot. Sempre cal tenir en compte, que sortir de casa per relacionar-se en persona amb els teus companys, clients etc., és aconsellable de tant en tant, per això nosaltres també organitzem reunions periòdiques a l’oficina, sempre que és possible, amb tots els companys per poder-ne tenir una relació més propera.

No només ens dediquem a relacions amb clients i màrqueting, tenim desenvolupadors web, programadors i fem consultories web i de sistemes, tots treballen des de casa i coordinats amb reunions de seguiment periòdicament, hem aconseguit que el teletreball, sigui una cosa natural, rendible i còmode tant per a la nostra empresa, com per la gent que hi treballa.

Així que des de Rc Associats i AreaFDesign, us animem a que ho intenteu, guanyaran qualitat de vida els vostres empleats i això repercutirà en els resultats de la vostra empresa! I recordeu, si necessiteu assessorament per a aquest tema, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres, tenim experiència amb el teletreball des de fa anys i us podem ajudar en el que necessiteu.