Tendències i novetats en disseny web

Tendències i novetats en disseny web

 

 

El món del disseny web es troba en constant canvi i és important estar al corrent de les darreres novetats per poder actualitzar la teva pàgina web. A continuació, et presentem les darreres tendències de disseny web daquest 2023.

Tendències de disseny web amb intel·ligència artificial

Les tendències es troben a tot arreu i el disseny web té les seves pròpies. Aquest 2023 està ple de noves formes d’elaborar l a teva pàgina web i mostrar els teus serveis o productes als usuaris.

Chatbots per millorar la UX

Els chatbots són assistents virtuals (amb intel·ligència artificial) que resolen els dubtes més habituals dels usuaris. Això permet tenir una atenció al client de 24 hores els 365 dies de l’any.

Personalització automàtica

La intel·ligència artificial aplicada al disseny web permet aprofundir molt més en l’experiència dels usuaris . Per exemple, la IA pot detectar la ubicació dels visitants per adaptar l’idioma i aconseguir una experiència molt més immersiva.

Assistent per veu

El futur de les cerques per veu és brillant i la intel·ligència artificial aplicada al disseny web pot aconseguir resultats prometedors. Actualment existeixen assistents de veu per aconseguir que la interfície sigui molt més ràpida i senzilla a lhora de localitzar la informació.

Localitzar debilitats al lloc web

Algunes eines de la intel·ligència artificial compten amb un sistema autònom que ajuda els desenvolupadors a crear, utilitzar i mantenir aplicacions Java. A més, funciona amb una alta velocitat i pot escriure proves en poques hores quan un desenvolupador li costaria molt més temps.

Incrementar la velocitat del lloc

La intel·ligència artificial pot millorar la velocitat de la teva pàgina web. Això ho aconsegueix en analitzar els patrons de trànsit i les demandes de recursos. La IA podrà identificar de manera eficient els colls d’ampolla i les vulnerabilitats optimitzant-ne la càrrega.

Disseny de microinteraccions

Els dissenys de microinteraccions es poden fusionar amb dissenys artístics perquè tenen l’objectiu d’incloure elements subtils a les pàgines web per generar una resposta visual instantània sobre els usuaris. Això genera sorpresa als visitants i un sentiment agradable.

La realitat augmentada com una de les tendències del disseny web

La realitat augmentada (AR) és una tecnologia que està despuntant i es basa a superposar elements visuals al món real.

D’aquesta manera, els usuaris poden interactuar amb els continguts de maneres més creatives i immersives. En l’actualitat, està fent els seus primers passos, però en uns anys, serà una eina fonamental per obtenir una UX molt més rica.

5 formes en què l’AR transforma el disseny web

La realitat augmentada exerceix canvis increïbles en el disseny web. A continuació, et mostrem cinc elements que suposa una revolució total.

Optimització en lexperiència dusuari

La realitat augmentada permet als usuaris entretenir-se amb la interacció del disseny web. Això millora lexperiència fins a convertir-se gairebé en un joc. Alguns exemples aplicables són les animacions interactives que s’escanegen per oferir informació addicional sobre un producte.

Visualització de serveis i productes

Els usuaris, amb ajut de l’AR, podran visualitzar productes en 3D i en temps real. Això permet augmentar la taxa de conversió perquè s’ofereix al client potencial la possibilitat d’observar el producte abans de fer la compra. Això és una cosa que genera molta confiança i credibilitat de marca.

Personalització de compra

Els processos de compra esdevenen més personalitzats potenciant la taxa de conversió. Els productes comencen a mostrar-se en funció de les preferències dels clients perquè puguin observar per endavant certes característiques.

Navegació de més qualitat

La realitat augmentada millora considerablement la navegació dels usuaris. Es converteix en un procés molt més senzill i intuïtiu. Un exemple clar és la possibilitat dutilitzar la càmera mòbil per explorar lentorn, mostrant informació de valor a la pantalla. És molt útil per a tots aquells que volen buscar locals propers, optimitzant el SEO local .

Generació de leads

Tot aquest conjunt de beneficis fan que l’obtenció de leads sigui molt més ràpida. Es generen experiències interactives molt més interessants i impactants.

Sense cap dubte, el disseny web és un pilar fonamental a l’hora d’incrementar la taxa de conversió i millorar la credibilitat de la vostra empresa. Dedica-li tot el temps que necessitis fins a tenir un disseny únic .