Tendències de disseny web per al 2023: mantingues el teu lloc actualitzat

https://www.freepik.es/foto-gratis/representaciones-ui-ux-laptop_38688238.htm#query=Dise%C3%B1o%20web&position=2&from_view=search&track=ais&uuid=3fe69bac-0879-4eaf-9518-f114414df0d3

Tendències de disseny web per al 2023: mantingues el teu lloc actualitzat

El disseny web és com qualsevol altre camp creatiu; requereix una renovació constant. És per això que cada any et trobaràs amb agències de disseny web que proposen nous estils pel que fa a la teva estètica web. A continuació, et mostrem les tendències de disseny web daquest 2023 perquè puguis estar a lavantguarda estètica digital.

Per què són importants les tècniques de disseny web?

L’ estètica visual exerceix un paper crucial en la retenció de visitants i és per això que és rellevant prestar atenció a les tendències de disseny web d’aquest 2023. Les agències de disseny web escullen molt bé quines tècniques aplicar per aconseguir que els visitants se sentin el més còmodes i impressionats possible. Tot plegat, l’estètica d’una web pot fer que l’èxit de la teva empresa es propulsi o s’estany.

8 tendències de disseny web per a aquest 2023

Pren com a referència les tècniques següents que utilitzen algunes de les millors agències de disseny web.

Minimalisme

Algunes pàgines web han optat per prescindir d’imatges i seccions de navegació principals, substituint-les per enunciats directes que comuniquen clarament el missatge de l’empresa als visitants. Aquesta tendència és especialment adequada quan es disposa d’un missatge impactant que es pot transmetre sense dependre d’elements visuals.

Abstracció

Les composicions d’art abstracte que incorporen formes geomètriques, com a cercles i quadrats, tenen un futur prometedor més enllà de 2023, sobretot quan s’integren en dissenys simples i minimalistes. Aquesta tècnica de disseny fomenta la llibertat creativa dels dissenyadors web i de les marques que busquen expressar la seva personalitat de manera diferent a allò establert.

https://www.freepik.es/foto-gratis/diseno-web_28096372.htm#query=Dise%C3%B1o%20web&position=17&from_view=search&track=ais&uuid=3fe69bac-0879-4eaf-9518-f114414df0d3

Cursors únics

La personalització de cursors té un gran paper en les tendències de disseny web per a aquest 2023, destacant els de mida gran i els de formes innovadores com a cercles. No obstant això, és essencial considerar el disseny general del lloc abans de triar un nou model de cursos perquè tot combini de manera harmoniosa.

L’elecció del cursor personalitzat s’ha d’alinear amb la naturalesa de l’activitat i el sector empresarial, així com transmetre de manera efectiva el missatge i les sensacions desitjades als usuaris.

Tot en gran

Aquest 2023 demana encapçalats i imatges de grans dimensions per respondre a la realitat que molts usuaris no disposen del temps necessari per examinar detingudament tots els elements presents a un lloc web. L’ampliació de components visuals cerca captar latenció de manera més efectiva i millorar lexperiència de lusuari en proporcionar informació clau de manera més destacada.

Glasmorfisme

El glasmorfisme és una tendència que va començar el 2021 i ha continuat fins a ser una de les tendències de disseny web més destacades del 2023. Se centra en la creació d’imatges que emulen el efecte d’esmerilat en vidre, incorporant elements transparents, difuminats i en moviment que imiten lexperiència visual a través dun cristall. És una tècnica que impacta molt els visitants i aporta un toc futurista a les pàgines web.

L’absència d’imatges

No sempre cal utilitzar imatges a les pàgines web, encara que sol ser un element habitual. La identitat i la personalitat d’una marca o empresa es poden expressar mitjançant tipografies, fons de colors i estratègies que interaccionen amb el contingut de manera diferent, prescindint de la dependència exclusiva d’elements visuals. Això pot marcar la diferència, sorprenent els visitants amb una estètica poc vista.

https://www.freepik.es/foto-gratis/hombre-vista-lateral-trabajando-proyecto-independiente_10336610.htm#query=Dise%C3%B1o%20web&position=20&from_view=search&track=ais&uuid=3fe69bac-0879-4eaf-9518-f114414df0d3

Ús d’elements 3D

La integració d’elements 3D en el disseny web ha estat tendència des de fer uns quants anys i segueix coronant-se com una de les favorites aquest 2023. S’ha tornat un recurs molt popular gràcies als bancs d’imatges que compten amb elements tridimensionals, com a il·lustracions i animacions. Tot això en conjunt proporciona un aspecte modern i distingit als llocs web.

No obstant això, encara que demana un enfocament professional i únic, els elements 3D s’utilitzen de manera variada, incloent-hi textos, gràfics i vídeos transparents per oferir una diferenciació efectiva per a les marques.

Jugar amb tipografies interactives

Les tipografies tenen un paper crucial en l’estètica i en la funcionalitat d’un lloc web. La tendència actual se centra en la implementació o creació de tipografies interactives , que incorporen característiques com a fons, canvis de color o moviment. Aquesta pràctica afegeix dinamisme a lexperiència de navegació, proporcionant una dimensió addicional a la presentació visual del contingut en línia.

En conclusió, les tendències de disseny web per al 2023 reflecteixen la importància de l’estètica en la retenció de visitants i l’èxit empresarial. Aspectes com ara el minimalisme, l’abstracció amb formes geomètriques, els cursors únics i els elements visuals més grans destaquen entre les estratègies emprades per les agències més destacades. És clar que la evolució constant en aquestes tècniques ressalta la necessitat de mantenir-se en constant renovació per oferir experiències atractives i efectives als usuaris.

Referències

  • Londoño, P. (2023, 18 abril). 21 tendències de disseny web que no has de perdre de vista el 2023. Hubspot. https://blog.hubspot.es/website/tendencias-diseno-web
  • Maluenda, R. (2022, 20 octubre). 8 tendències de disseny web el 2023 amb exemples reals. Profile Software Services. https://profile.es/blog/tendencias-diseno-web/