Pressupost d'una pàgina web

QUÈ HE DE PREGUNTAR AL DEMANAR UN PRESSUPOST D’UNA PÀGINA WEB?

QUÈ HE DE PREGUNTAR AL DEMANAR UN PRESSUPOST D’UNA PÀGINA WEB?

 

Quan un client ens demana pàgina web els dubtes s’amunteguen. A cada entrevista que fem amb ell, nosaltres intentem avançar-nos als seus dubtes, ja que per experiència, tenim el nostre propi F.A.Q. ( Frequent Asked Questions ) en ment😊

Però perquè tinguis les idees més clares i sàpigues que has de demanar a un professional, en aquest article et deixem una sèrie de preguntes que creiem importants perquè no et venguin fum i contractis el servei que millor s’adapti al perfil del teu negoci i al teu negoci pressupost.

 

 

SOBRE LA PRÒPIA EMPRESA.

Has de saber on i amb qui et gastaràs els teus diners, i el teu temps. Si busques per internet tindràs milers d’ofertes i totes semblen iguals. Però en la majoria dels casos no saps qui hi ha darrere. Això és el que has d’esbrinar per saber-ho.

 • L’empresa em donarà suport on tinc el meu negoci, o serà una assistència des de fora?, de vegades això no és important, perquè avui dia el suport en línia funciona perfectament, però això ho decideixes tu al final.
 • Podré parlar amb les mateixes persones que em van desenvolupar la web o serà una subcontractació?, això no t’hauria de preocupar si l’empresa t’ofereix garanties de comunicació, en el fons, és igual qui desenvolupi la pàgina web sempre que tu estiguis al corrent del que es fa.
 • Quant de temps porten desenvolupant webs o entorns online?
 • Si el meu negoci creix l’equip de l’empresa estarà preparat per fer créixer la meva web o tenen limitacions?
 • El portfoli. Quines empreses han confiat els seus projectes i quantes. Hauries de tenir la possibilitat que et mostrin les seves feines, i si és possible les que s’assemblin al teu tipus de negoci.
 • Les ressenyes. Cerca ressenyes fiables. Els testimonis de vegades no són reals sinó que són responsables d’empreses que existeixen de debò o si són ressenyes de Google o xarxes socials que són bones o dolentes, però d’usuaris reals.
 • La comunicació. Podré parlar amb els desenvolupadors o el cap del projecte per aclarir els meus dubtes la pàgina web? El mètode serà realment el que s’adapti millor a tots dos. Hi ha desenvolupadors que prefereixen tractar els temes presencialment, igualment amb alguns clients. Però realment les comunicacions en línia són perfectament factibles i ràpides, sempre que es donin suport si cal amb reunions, presencials si cal, encara que les reunions en línia són igual d’eficaces, per aclarir temes d’estratègia, per exemple.

 

 

SOBRE COM SERÀ LA TEVA WEB

 • Serà un disseny personalitzat o un disseny de plantilla ja predefinit? Depèn del teu pressupost o les teves necessitats no sempre cal fer alguna cosa a mida, de vegades se sobredimensionen els projectes i no és necessari, busca referències que s’assemblin al que necessites i l’empresa a la qual contractis hauria de ser capaç de dir-te si ho que demanes és sobredimensionat o no.
 • Quina plataforma es farà servir? Normalment són el que anomenem CMS o plataformes sobre les quals el desenvolupament i la seva evolució són molt més segures i ràpides. Ja pocs clients, excepte algunes corporacions necessiten alguna cosa programada a mida. D’aquí que pugui ser WordPress , Magento , WooCommerce , Prestashop , Shopify …
 • Serà escalable en el temps sense haver de tirar a baix el web cada x anys?, això és una mica relatiu, perquè les tendències de disseny canvien i és probable que depenent del públic que tinguis a la teva web, s’hagi d’actualitzar el disseny de de tant en tant, però això no treu que els canvis siguin només de disseny, si una web està ben feta, no s’hauria de refer cada vegada que es canvia el disseny.
 • Encara que avui dia no creiem que ningú no faci una web adaptada a dispositius mòbils. Sera una web responsive? Tingues en compte que el 70% dels usuaris veuran la teva pàgina al mòbil, encara que en segons quins casos després des de casa se la mirin amb més clama per comprar o llegir amb més detall, han de provar-la als dispositius més comuns i veure que s’hi visualitza correctament.
 • El disseny de la pàgina web serà coherent a la meva marca, els meus colors i la meva identitat corporativa? Aquí el que és habitual és que et facin la web sigui senzilla, o un projecte gran, adaptada a la teva personalitat de negoci.
 • Podré veure l’evolució de la web? Podré aportar canvis si alguna cosa no m’agrada? Quan i com es revisaran i es faran aquests canvis o quants puc demanar? El dissenyador t’ha de mostrar els avenços que fa en el disseny perquè tu validis si està anant a la direcció correcta, si t’ensenya el projecte només al final, és probable que no estiguis al 100% content amb els resultats.
 • Quines mesures de seguretat tindré a la meva pàgina web? El hosting en cas que ho necessiteu és ràpid segur? Demana les seves característiques i referències a Internet. Hi ha empreses que allotgen la teva web als seus propis servidors, però excepte sigui una empresa molt gran les empreses de hosting especialitzades són les que realment et poden donar un servei de qualitat i segur, perquè només s’hi dediquen. I pensa que si el hosting és del propi desenvolupador sempre estaràs “lligat” amb ell. Aquest servei és millor sempre que te l’ofereixin sobre hostings especialitzats a la teva plataforma i, la mantinguin ells o no, tu has de tenir accés igualment, encara que no el facis servir, la web és teva i tu pagues el hosting, per tant has de poder fer amb ella el que vulguis.
 • El hosting i el domini seran al meu nom? IMPORTANT aquest punt. Tenim casos de clients que després de contractar la seva web es van adonar que el domini o hosting que van contractar no estaven al seu nom i estaven “segrestats”. MAI DEIXIS DE COSTAT LA TEVA PROPIETAT CORPORATIVA, igual que el punt anterior, tu ets el propietari, per tant, hi has de tenir accés sempre que vulguis per fer ho creguis convenient.
 • El posicionament bàsic del meu web està inclòs o és un servei a part?, de res et serveix un web si no està ben posicionat, és important aclarir aquest punt, encara que tingui un cost addicional.
 • Podré gestionar jo la meva web per fer canvis? Què podré canviar? Tindré una formació?
 • Els continguts i les imatges de la web els he de lliurar jo? si vull que ho prepareu vosaltres té algun cost?
 • Si vull diversos idiomes, qui s’encarrega de les traduccions? Té un cost addicional maquetar la meva pàgina en altres idiomes?, això és millor saber-ho abans que al final del projecte.
 • Podré tenir formularis a la meva web per contacte per exemple? O una subscripció a una newsletter ? I si tinc més formularis personalitzats, tenen cost addicional?
 • Qui gestiona les còpies de seguretat?
 • Podré tenir un compte de Google Analytics per seguir l’evolució de la meva web en el temps?
 • Quant de temps porta el meu desenvolupament?, tothom es pot equivocar en una valoració, però no és el mateix un retard d’una setmana que de dos mesos.
 • Quin cost té tot allò que necessito? O ho puc fer per fases?
 • Quines són les condicions de pagament a l’hora de contractar la meva web.
 • Quines parts de la meva pàgina web seran de pagament periòdic. Normalment les webs tenen les despeses periòdiques, com el hosting, el domini, algunes extensions de pagament o llicències d’alguna extensió que hagis contractat. Vigila que tinguis llicències de tot i en quines condicions, tot això ha d’estar especificat al contracte, desconfia si no és així.

peojecte web

I DESPRÉS D’ACABAR LA WEB.

 • Qui s’encarregarà d’actualitzar la meva pàgina web? Podré fer-ho jo?, o hi ha un servei de manteniment que m’assegura tenir la meva web al dia?
 • Rebré suport si passa alguna cosa a la meva web? Si tinc dubtes?
 • Quina garantia té la meva web?, és molt decebedor veure la teva web acabada i adonar-te’n al cap d’uns dies que falten coses que estaven pactades, assegura’t que hi ha un període de garantia perquè puguis comprovar que tot aquesta ok.
 • Tinc els accessos i les contrasenyes a tot el que he contractat? CMS, Hosting, Cpanel , Analytics …, si no els tens demana’ls, la web és teva per tant tens dret a manejar-la com vulguis.
 • Si volgués canviar dempresa per mantenir la meva pàgina web podria fer-ho sense problema?
 • Si se m’infecta la web o me la pirategen quin suport tinc?
 • Quins tipus de manteniment o packs d’hores hi ha disponibles. Puc demanar un personalitzat?

 

Amb tot això controlat no tindràs cap problema. Però busca transparència total en aquests punts i fuig de qui no et doni aquestes dades o et doni llargues o excuses molt tècniques per no deixar-te clar res, si tu no saps que faran, poden fer el que vulguin sense justificació, pregunta sempre els teus dubtes i si no entens res insisteix, si no volen donar explicacions és que alguna cosa no està bé.

Si el teu desenvolupador és transparent, la comunicació serà fluida en el transcurs del desenvolupament de la pàgina web i el resultat serà el que esperes. El tracte personalitzat, que t’aclareixin els dubtes, que et donin exemples i que siguis gran o petit ,sentis que t’estan escoltant i que no parles amb un sistema de tiquets o un robot, el projecte és teu, per tant tu has de decidir que fer. El desenvolupador t’ha d’assessorar, però no dir-te què has de fer, si la teva idea és una altra.

Amb això ja tens com trencar el gel amb nosaltres 😊, encara que tot això i més t’ho donarem sempre a les nostres entrevistes.