què és un blog

Què és un blog?

Què és un Blog?

 

Si t’has preguntat mai què és un blog i per a què serveix, és una pàgina web que té la finalitat de publicar articles curts amb contingut d’actualitat i nous. La temàtica del bloc pot ser específica o lliure i cadascuna de les publicacions sol estar acompanyada de fotografies, vídeos, gràfiques i fins i tot animacions.

Què és un blog

https://images.unsplash.com/photo-1500989145603-8e7ef71d639e?ixlib=rb-4.0.3&ixid=MnwxMjA3fDB8MHxwaG90by1wYWdlfHx8fGVufDB8fHx8&auto=format&fit=crop&w=876&q=80

 

Tots aquests recursos tenen com a objectiu amenitzar la lectura i augmentar la transmissió de coneixements. Per tant, un bloc serveix com a espai on expressar idees, interessos, experiències o opinions.
És molt probable que ja tinguis una imatge mental del que és un bloc perquè Internet està ple d’aquest format. Al capdavall, és una manera senzilla de transmetre informació.

 

Què és un blog d’empresa?

Un blog d’empresa és una de les eines més poderoses que existeixen per donar a conèixer els serveis o productes d’una companyia o negoci. L’objectiu consisteix a publicar articles amb informació rellevant perquè els clients potencials es puguin convertir en clients fidels.

L’ideal és enfocar el bloc de manera que representi els valors de la marca a més de fer servir estratègies de màrqueting digital.

D’altra banda, un bloc és un lloc d’intercanvi per la qual cosa els clients potencials podran comentar opinions sobre els productes i serveis, però és també una bona oportunitat de mostrar transparència i una atenció al client de qualitat.

 

Per què serveix un blog en una empresa?

El bloc i les empreses haurien d’anar sempre de la mà perquè incrementen el flux de visitants a altres seccions de la pàgina web. Aquest és lobjectiu principal d’un bloc i està comprovat que funciona, perquè les empreses que tenen un reben al voltant dun 55% més de trànsit que els seus competidors.

Com pots veure, crear un bloc és una idea brillant si es tenen al cap les metes a aconseguir. A més, si t’has preguntat com crear un bloc efectiu, t’ho expliquem a continuació.

 

Com fer un blog d’empresa que atrapi?

A l’hora de crear un blog per a empreses és fonamental entendre quin és el propòsit i afegir-hi una mica de creativitat. Per exemple, per fer un bloc de moda exitós, convé no només fer articles sobre serveis o productes, sinó també intercalar articles creatius sobre històries que tinguin relació amb la moda o parlar de les últimes tendències perquè el lector s’enganxi.

 

Com crear un blog

https://images.unsplash.com/photo-1499750310107-5fef28a66643?ixlib=rb-4.0.3&ixid=MnwxMjA3fDB8MHxwaG90by1wYWdlfHx8fGVufDB8fHx8&auto=format&fit=crop&w=870&q=80

 

El blog no deixa de ser un espai idoni perquè els lectors puguin relacionar una marca amb un lloc interessant on aprendre coses noves. L’objectiu és que els usuaris arribin al bloc amb la intenció de quedar-se a llegir i comentar.

És per això que és fonamental afegir tota mena de contingut multimèdia. Això afavoreix que l’usuari es quedi més temps a la pàgina i augmenta la probabilitat de deixar-lo anar amb bon gust de boca.

 

5 beneficis del blog d’empresa

Hi ha cinc beneficis principals quan es realitza un bloc per a una empresa. El primer a tenir en compte és que ajuda que els clients es fidelitzin perquè se’ls està oferint contingut de qualitat. La publicació d’articles afavoreix que l’usuari inclogui a la seva rutina la lectura i la interacció.

Per altra banda, és ideal per construir una identitat de marca forta. La publicació d’articles sol estar lligada a generar sentiments positius que, alhora, es relacionen amb la marca. És una manera de demostrar als usuaris que l’empresa domina àmpliament la temàtica.

Un altre aspecte fonamental a tenir en compte és el SEO (Search Engine Optimization). En espanyol es coneix com a “optimització per a motors de cerca” i es tracta del conjunt d’estratègies, tècniques i mètodes per aconseguir un bon posicionament orgànic en plataformes com Google, Yahoo o YouTube.

El contingut realitzat a un blog per a una empresa és un exemple que demostra clarament la gran potència d’aquest format. Els articles estan plens de contingut relacionat amb la marca i tot això està posicionant als motors de cerca.

Tot i això, no només serveix d’escriure sinó que cal tenir en compte certs paràmetres per afavorir el trànsit orgànic. D’això se’n diu optimització i té en compte des dels títols fins a les imatges. L’objectiu és escriure amb naturalitat i qualitat.

 

beneficis de un blog

https://images.unsplash.com/photo-1522199755839-a2bacb67c546?ixlib=rb-4.0.3&ixid=MnwxMjA3fDB8MHxwaG90by1wYWdlfHx8fGVufDB8fHx8&auto=format&fit=crop&w=872&q=80

 

Finalment, i no per això menys important, un blog d’empreses ajuda els usuaris durant la compra d’un servei o producte. És cert que el punt fort d’un blog no és vendre, però sí que és un format perfecte per resoldre dubtes el que afavoreix la conversió.

Un bloc organitzat adequadament pot ser un lloc idoni per ajudar el comprador a decidir-se en lelecció del producte, pot potenciar la compra i fins i tot resoldre dubtes després de la compra.

En conclusió, si tens dubtes sobre què és un bloc, ara sabràs que és un format ideal per millorar el SEO, promocionar ofertes d’una empresa i publicar contingut d’interès per convertir-te en tot un referent.

 

Referencies

  • Crear un Blog en Internet: ¿Qué es un blog? (s. f.). GCFGlobal.org. https://edu.gcfglobal.org/es/crear-un-blog-en-internet/que-es-un-blog/1/
  • Just a moment. . . (s. f.-c). https://rockcontent.com/es/blog/blog-corporativo/
  • Nieves, G. D. (2022, 7 noviembre). ¿Qué es un blog corporativo y para qué sirve? Postedin. https://www.postedin.com/blog/que-es-un-blog-corporativo-y-para-que-sirve/