Què és la digitalització al món de l’empresa?

Què és la digitalització al món de l’empresa?

La situació provocada pel coronavirus a propiciat una digitalització forçada a moltes empreses que s’han vist obligades a reinventar-se.

què és la digitalització en el mon de la empresa i com ens afecta

La societat en què vivim és conscient de la transformació digital que succeeix al nostre voltant a una velocitat elevadíssima, i és més, fem servir al nostre favor aquesta transformació en el nostre dia a dia per agilitzar tot tipus de transaccions, compres o, simplement, comunicar-nos amb els nostres.

Per tant estem veient que les persones, cada vegada més, són potencials clients digitals i això obliga les empreses a enfocar i adaptar el seu model de negoci a el tipus de client d’avui en dia.

Què és la digitalització dins de l’empresa.

Al sector empresarial, la digitalització agrupa accions que, probablement moltes empreses ja estan realitzant, com ara vendre online, publicitar-se a internet o informatitzar diferents processos interns, però la digitalització va més enllà i el que busca és un canvi d’enfocament en la manera com l’empresa ven els seus serveis i es comunica amb el client, de manera que s’adapta als nous hàbits i costums dels usuaris i del mercat.

Ventas Ecoommerce durante el covid
Vendes Ecommerce per sector durant el COVID 19. font: josmarketing.es

Perquè és important per a la meva empresa afrontar un procés de digitalització.

Com hem comentat a l’inici de l’article, els nous clients ja s’han adaptat a l’entorn digital ràpidament, altres més joves són nadius digitals i busquen comprar productes o serveis de manera que fa uns pocs anys era impensable, per això, és imprescindible que les empreses s’adaptin a les seves noves necessitats.

Ara sembla que el tele-treball s’obre pas i això implica un repte més en l’adaptació de les empreses als entorns digitals, però aquest és un altre tema que abordarem més endavant.