Cost disseny web

QUAL ES EL COST AL DISSENY D’UNA WEB? 

QUAL ES EL COST AL DISSENY D’UNA WEB? 

 

Claus per entendre quant costa de fer un disseny web, que t’ajudaran escollir el pressupost més adequat per a tu.

Actualment al sector del disseny web hi ha una gran competència i degut a això, una diversa oferta de preus al mercat.  Es pot trobar una web per preus  que van des de els  300 € o fins a mes de 3.000 €. La gran pregunta es, quant m’haig de gastar en la meva web?

En aquest article explicarem que cal saber per entendre les diferencies de preu que us podeu trobar al demanar un pressupost. D’aquesta manera podreu entendre millor els serveis que t’ofereixen, avaluar si els necessites realment i així invertir correctament en la creació de la teva web.

A continuació us expliquem quin son els aspectes que influeixen en el preu final d’una web:

COMPLEXITAT DE LA PÀGINA WEB.

La complexitat d’una pagina influeix directament en el temps que s’emplea per desenvolupar-la i això repercuteix en el se peu. A continuació t’expliquem quins factor afecten principalment a aquesta complexitat:

 • Numero de pàgines o apartats:canvia molt el fet de tenir una web amb una sola pàgina, a tenir amb cinc  omès pàgines diferents. No es el mateix fer una pagina que cinc, el cost no es proporcional al numero de pagines que es demanin , però si augmenta conforme mes pagines hi hagin.
 • Contingut de les pàgines: no es el mateix tenir un contingut simple i net , que tenir texts complexes, moltes imatges, molts apartats, enllaços etc, a mes contingut mes complexitat de desenvolupament, per tant pressupost mes alt.
 • Ecommerce i passarel·les de pagament:Un comerç electrònic requereix mes programació que una pàgina web corporativa i si ajuntem les dues opcions , encara es mes costós, a mes s’ha de tenir en compte la instal·lació i parametrització de les passarel·les de pagament, que de vegades poden ser molt complexes.
 • Formularis de contacte, sistemes de reserves i d’altres extres: aquestes  funcionalitats extres requereixen una programació a mida o un plugin especialitzat que s’haurà de configurar, això afectarà al cost de la web.
 • Idiomes: Si vols el teu web en mes d’un idioma, has de pensar que si no tenim en compte el disseny, la resta s’ha de duplicar i canviar el contingut per cada idioma, això requereix temps addicional i per tant encareix el pressupost.
 • Disseny Responsive: Avui en dia es imprescindible que la teva web es vegi correctament tant a ordinador i portàtils com, a smartphones i tablets. Això de vegades no es tan fàcil i molts proveïdor no ho inclouen al pressupost, assegurat de que esta inclòs perquè si no ho trobaràs a faltar mes endavant.

disseny webNECESSITO UNA WEB A MIDA, O LA  FEM AMB UN CMS?

Amb aquesta decisió el que estàs determinat es si necessitaràs modificar continguts de la web, quin tipus de disseny faràs servir i la complexitats de les funcionalitats de la teva pagina web. Actualment les opcions mes comuns son aquestes:

 • Disseny d’una web amb WordPress o Prestashop (CMS):Els CMS o gestors de contingut, com WordPress i Prestashop, s’han fet molt populars perquè faciliten el treball, tant per als desenvolupadors web com per a tu, a l’hora de gestionar els continguts de la teva web. Per això també redueixen els costos. Si et veus capaç pots crear la teva pròpia pàgina web. No obstant, un professional web pot treure molt més suc i resoldre problemes amb què un usuari mitjà pot trobar-se a la llarga. I el més important: aconseguir resultats professionals, que és el que necessites per donar impuls al teu negoci.

 

 • Pàgina web a mida amb codi propi:En alguns casos, un CMS pot ser una solució massa limitada per a les necessitats del teu projecte web. Si es aquest el teu cas necessitaràs una pàgina web i gestor de continguts a mida. Això implica comptar amb un dissenyador, un maquetador web i també amb un programador, que a través de l’ús de codi pur construiran la teva pàgina web des de zero. Amb aquesta opció has de tenir en compte que el preu es dispara i , normalment, bastant.

 

DISSENY WEB PERSONALITZAT, O UNA PLANTILLA DE REPOSITORI?

Amb un CMS es poden crear webs de molts tipus, i el preu variarà en funció del que fem.

 • Plantilla standard:Es pot comprar una plantilla de WordPress o Prestashop i tan sols canviar els texts originals i el logo pels teus. Am aquesta opció, la teva web s’assemblarà a moltes altres, però serà mes econòmica, donat que la el disseny ja ve predefinit a la plantilla .

 

 • Disseny personalitzat Pot ser partint d’una plantilla, o no, nosaltres ho fem de les dues maneres, evidentment la primera es mes econòmica, perquè ja partim d’un tema predefinit i el que fem es adequar-lo al les teves necessitats i preferències, tant de branding com d’estructura, en aquest cas la pagina ja no serà un clon de les que s’hagin fet amb aquesta plantilla, perquè tindrà el seu punt personal, però no serà mai del tot exclusiva. La segona opció es partir des de zero i fer el disseny únic i totalment personalitzat d’aquesta manera el resultat es una pàgina web exclusiva i personalitzada per al teu negoci al 100%.

QUI ELABORA EL CONTINGUT DE LA PÀGINA.

L’elaboració del contingut d’una web no acostuma a estar inclòs al pressupost i s’ha de contractar a part, normalment el que no s’inclou en el pressupost d’una web sol ser la redacció de textos, l’elaboració, o compra de fotografies, disseny de material gràfic: banners, destacats, desagregables en PDF i el disseny del logotip…

Nosaltres intentem en la mesura del possible , assessorar als nostres clients, donant idees sobre els continguts i imatges que encaixen bé amb el projecte que demanen. Amb això aconseguim que el que no tingui clar sobre el disseny li puguem donar nosaltres i així el resultat es sempre el desitjat.

Hosting web

DOMINI, ALLOTJAMENT I CORREU ELECTRÒNIC.

Per poder tenir una pàgina web en marxa, necessitaràs, un nom de domini i un allotjament web (hosting), i es possible que també  necessitis un o més comptes de correu electrònic. El preu d’això pot variar en funció del proveïdor i les característiques del hosting. 

Però s’ha de tenir en compte que no tots els pressupostos inclouen el registre de domini i hostingi si no t’hi fixes pot suposar una despesa mes endavant ja que aquestes coses son necessàries per arrancar la web.

 

 

 

FORMACIÓ, ASSESORAMENT I MANTENIMENT.

Comprova si el teu pressupost web inclou:

 • Formació:Sempre cal una formació , si el que necessites es gestionar els continguts de la teva web, també ho pots encarregar a un tercer , en aquest cas, la formació no seria necessària.

 

 • Assessorament i suport web: Què passa si trobes un error o alguna cosa deixa de funcionar? És important que t’asseguris que tindràs suport per la teva web una vegada publicada. El nostre servei de disseny web inclouen assessorament i tres mesos de garantia , però ull perquè no tots els pressupostos tenen en compte aquestes coses.

 

 • Manteniment web: Una pàgina web que ja està en marxa, sempre requerirà d’atenció. Revisions, actualitzacions, millores… fins i tot atendre a la renovació del domini i el hosting, que vencen cada any, o asesories puntuals per avaluar l’estat del posicionament i millorar-lo si escau. Nosaltres oferim diferents opcions per aquest casos i sempre ho especifiquem a part en el pressupost.

QUALITAT  FINAL DEL PRODUCTE.

Has de valorar i quin tipus de proveïdor esculls. Potser a una gran empresa que ven webs econòmiques massivament, una agència, un dissenyador freelance, o un amic teu que en sap un mica, si vols. Però has de tenir en compte que aquesta decisió això determinarà el següent:

 • Posicionament web (SEO).
 • Usabilitat de la web, L’experiencia del usuari quan arribi a la teva web determinarà en gran part si aquest serà un posible client teu, o no.
 • L’experiència que aportaran.
 • Assessorament en aspectes legals i de seguretat: Certificat SSL, normativa legal…
 • Tracte i atenció al client mes o menys personalitzat.
 • Aconseguir resultats professionals i de qualitat o tenir una web mes que no destaqui entre els milions que hi ha.
 • Valor afegit amb d’altres serveis (marketing online, auditories periòdiques de posicionament i rendiment, estudis  SEO…)
 • Seguretat en la web

SOBRETOT SEMPRE HAS DE RECORDAR, QUE LA QUALITAT I LA EXCLUSIVITAT TENEN UN PREU.

En resum, són molts els factors que fan que una pàgina web tingui un preu o un altre.

I ara que ja tens una idea de quant pot costar una web i perquè, és el moment de demanar el pressupost que més s’ajusti a tu. Escull el professional amb el que et sentís mes còmode, i endavant!

Tens un projecte web al cap i t’agradaria rebre un pressupost?. Estarem encantats d’ajudar-te: escriu-nos!