Protegeix les teves dades empresarials: Solucions de ciberseguretat per a empreses

https://www.freepik.es/foto-gratis/concepto-collage-control-calidad-estandar_30589259.htm#query=Ciberseguridad&position=2&from_view=search&track=sph

Protegeix les teves dades empresarials: Solucions de ciberseguretat per a empreses

Les empreses, amb el auge de la digitalització, cada dia són més conscients que necessiten solucions de ciberseguretat per evitar atacs de ciberdelinqüents. La pèrdua o el robatori de dades suposa una catàstrofe per als negocis i és una obligació estar preparats. A continuació, te’n mostrem algunes de les millors solucions de ciberseguretat per a empreses.

Escriptoris virtuals per a un teletreball segur

La Digitalització és un procés més complex del que sembla. No només es tracta d’actualitzar espais de treball, sinó adoptar nous models laborals com el teletreball i totes les eines necessàries per poder-ho dur a terme.

Les fronteres de les xarxes corporatives s’han d’expandir i és per això que és primordial proporcionar flexibilitat, estenent els llocs de treball fins on es troba el treballador amb escriptoris virtuals.

Amb ells, pots obtenir una gran optimització en la productivitat i comoditat dels treballadors. Els escriptoris virtuals són portals que, després de passar la identificació personal, ofereixen tota mena d’aplicacions i eines per poder treballar amb professionalitat. És com tenir una taula d’ordinador a qualsevol part del món. Els principals beneficis són:

 • La millora de la experiència d’usuari.
 • Augment de la productivitat a l’ambient laboral, independentment de la localització.
 • Optimització en les dades en la protecció dels usuaris.

Protegir les comunicacions amb VPN segures

Els Recursos IT estan connectats per xarxes i comunicacions que tenen un valor fonamental. Un dels més importants és la virtualització de les xarxes, que ha permès a les organitzacions ampliar les capacitats d’actius tecnològics.

Les redes VPN garanteixen que les comunicacions dins de l’empresa siguin totalment segures.

Emprar antimalware, antispyware i EDR

Els EDR son Endpoint Detection and Response i poden estar incorporats als antivirus per oferir monitorització en temps real. A més, poden comptar amb tecnologia d’aprenentatge automàtic per realitzar la gestió i la traçabilitat dels incidents. Alguns dels recursos que ofereixen aquestes plataformes són:

 • Protecció davant dels atacs de ransomwares amb anàlisi de comportament per poder identificar-los amb rapidesa.
 • Tecnologia per detectar els malwares sense necessitat de patrons.
 • Seguretat davant amenaces per a Endpoint i servidors.

 

https://www.freepik.es/foto-gratis/mano-que-sostiene-sistema-nube-proteccion-datos_17121563.htm#query=Ciberseguridad&position=5&from_view=search&track=sph

 

És molt rellevant que aquestes plataformes estiguin adequades a les diferents infraestructures de les empreses per aconseguir molta més eficiència.

Dades i dispositius encriptats

L’encriptació és una de les solucions de ciberseguretat més eficients per poder mantenir les dades personals i empresarials segures. Es tracta d’usar la tecnologia de xifrat que transforma les dades en fitxers incomprensibles.

D’aquesta manera, les dades es mantenen xifrats quan es troben en trànsit i quan són als repositoris corporatius físics, al núvol o, fins i tot, a les còpies de seguretat.

Administració de dispositius endpoints

Els punts finals són dispositius que s’encarreguen de sol·licitar accés a una xarxa corporativa. Actualment, coneixem els ordinadors de taula, els portàtils, els telèfons intel·ligents, les tablets, etc. Tot i això, amb el pas del temps i el desenvolupament de noves tecnologies, cada dia es creen nous dispositius amb capacitat de connexió a tot tipus de xarxes.

És imprescindible implantar solucions de ciberseguretat per a endpoints que permetin una organització unificada des d’un punt central. Això és molt important perquè si no, n’hi ha una exposició als ciberdelinqüents.

Protecció detallada del correu electrònic

El correu electrònic és una de les vies principals per introduir amenaces. S’empra l’enginyeria social per emetre atacs com és el phishing i, en general, aquest tipus de ciberatacs està en constant desenvolupament per aconseguir més eficàcia.

Mantingues al dia les actualitzacions i el monitoratge

Les solucions de ciberseguretat han d’estar acompanyades de serveis de revisió per assegurar que estan funcionant amb efectivitat. D’aquesta manera, els ciberdelinqüents no tindran tantes possibilitats d’aprofitar bretxes a la ciberseguretat. Per tant, les solucions de ciberseguretat tenen els objectius següents:

 

 • Manejar els pegats i actualitzacions de les aplicacions, estacions de treball i servidors.
 • Automatitzar i encriptar per incrementar la seguretat de les dades.
 • Desplegar de forma ràpida mesures de seguretat en dispositius amb accés a internet per esmenar vulnerabilitats de forma instantània.
 • Monitorització dels dispositius IT per enviar alertes, comprovar el rendiment i controlar de manera remota.
 • Verificació de les vulnerabilitats de manera periòdica per mantenir la seguretat. D’aquesta manera permet corregir anomalies detectades.

 

https://www.freepik.es/vector-gratis/vector-fondo-tecnologia-seguridad-datos-tono-azul_16268230.htm#query=Ciberseguridad&position=1&from_view=search&track=sph

Com pots veure, les solucions de ciberseguretat són un factor crucial per a les empreses que han optat per digitalitzar-se. El desenvolupament de les tecnologies no només aporta novetats positives, també ajuda a desenvolupar noves maneres de penetrar les defenses de les empreses. És per això que tots els negocis han d’estar constantment actualitzant-se.

Referències

 • Orbit Consulting Group. (2022, 14 de març).Per on començar? 8 solucions de ciberseguretat imprescindibles -. Consultoria Orbit. https://www.orbit.es/8-soluciones-de-ciberseguridad-imprescindibles/
 • Nestrategia, Agència de posicionament web a Madrid. (2022). 6 senzilles solucions de ciberseguretat per al teu negoci.Agència Inbound Marketing Madrid. https://nestrategia.com/soluciones-economicas-para-mejorar-ciberseguridad-de-tu-negocio/