Prestashop Vs shopify

Prestashop Vs shopify: dues plataformes modernes per al teu ecommerce. Quina és millor en cada cas?

Prestashop Vs shopify: dues plataformes modernes per al teu ecommerce. Quina és millor en cada cas?

Shopify i Prestashop són, actualment, les plataformes més utilitzades per a desenvolupar ecommerce o botigues online. Probablement la majoria de botigues que has visitat recentment estan desenvolupades en una d’aquestes plataformes i no has notat cap diferencia entre elles.

Les dues ofereixen funcionalitats i eines molt intuïtives, a més, parteixen amb l’avantatge respecte a altres plataformes de que el seu desenvolupament està enfocat al ecommerce i, per tant, trobarem multitud d’opcions i solucions a l’hora de configurar la nostra botiga online.

El dubte que apareix sempre és quina plataforma és millor per al nostre negoci online, i, per saber-ho, cal fer un anàlisi profund de les dues plataformes per detectar els seus pros i contres i saber quina s’adapta més a les necessitats del nostre del negoci i a les nostres expectatives.

Principal diferència: Allotjament Web

A la pregunta de Prestashop Vs shopify,  el allojatment probablement és la diferencia que em de comentar d’entrada ja que es tracta d’un servei del que dependrà el rendiment de la nostra web.
Per una banda Prestashop és una plataforma que no inclou l’allotjament, això vol dir que podem instal·lar-lo a qualsevol servidor i podrem explorar diferents opcions i funcionalitats de diferents proveïdor de hosting.
Shopify per altra banda, si inclou l’allotjament i és obligatori (fully-hosted), ja que per utilitzar aquesta plataforma ens haurem de registrar a Shopify i pagar una subscripció en funció del les dimensions de la botiga. Tot i així hem de dir que és un procés molt intuïtiu i que funciona correctament.

Facilitat d’us i administració

Les dues plataformes són intuïtives i et donaran totes les eines i opcions que necessites per començar a construir la teva botiga online.
Shopify per la seva banda, et proporcionarà les seves funcionalitats bàsiques amb la subscripció més econòmica, de totes maneres, si volem funcionalitats més avançades haurem de subscriure’ns a un pla superior que inclogui el que vulguem. Per exemple, els recàrrecs que realitza Shopify a cada compra que es realitza a la teva botiga, va disminuint a mesura que augmentem el nostre pla de subscripció. També podrem incrementar els usuaris que administren la botiga o utilitzar un número de productes il·limitat.

Prestashop Vs shopify

Per altra banda Prestashop, al ser codi obert, es una plataforma accessible i instal·lable de manera gratuïta, únicament necessitarem un hosting on fer-ho. La versió més bàsica de Prestashop inclou moltíssimes opcions per administrar la botiga, però, també com han Shopify, per funcionalitats més avançades, haurem d’adquirir mòduls de pagament que complementin la funcionalitat nativa. Per exemple, si volem utilitzar la passarel·la de pagament Redsys per efectuar pagaments a la nostra botiga ho haurem de fer mitjançant un mòdul de pagament.

Prestashop Vs shopify

Seguretat

La seguretat per a un negoci online és un dels punts més rellevants i que més ens hauria de preocupar, ja que, estem parlant de dades del nostre negoci i també dels usuaris, que, per una vulnerabilitat, és podrien veure exposades.

Auditoria gratuïta: Està la teva web preparada?

Fem un anàlisi web que comprova si la teva pàgina web està preparada
pels objectius que te marcats a internet i t'oferim alguns cosells per millorar-la.


   

  Shopify ofereix una experiència més uniforme a nivell de seguretat, independentment del pla que utilitzis, veuràs que no hi ha moltes opcions de configuració a nivell seguretat i ens haurem de limitar a la utilització de contrasenyes segures i “confiar” en la seguretat del hosting propi de Shopify.
  Per altra banda, Prestashop és una plataforma molt segura per defecte, i, si escollim un hosting contrastat, sumaren un plus a la seguretat de la nostra botiga. A més tindrem accés al market d’Addons de Prestashop on hi ha mòduls específics per treballar i millorar la seguretat del nostre lloc.

  Conclusió, les dues plataformes son segures, però Prestashop et dona més opcions i maneres de protegir la teva botiga.

  SEO

  Les pàgines de producte i de categoria és interessant treballar-les a nivell SEO amb paraules clau que ens aportin visites orgàniques i tràfic a la nostra botiga online.

  Shopify esta molt ben optimitzat per a SEO i integra eines que permeten, per exemple, generar un sitemap dinàmic que s’actualitza a mesura que la nostra pàgina creix. A més existeixen eines online que t’ajudaran a optimitzar el SEO i a gestionar des de la velocitat de càrrega de la pàgina a revisar com funcionen les paraules clau, tot dins de la mateixa plataforma.

  Prestashop disposa de funcionalitats molt similars. Un dels punts més rellevants és que permet treballar el SEO de manera individual pàgina a pàgina, això ens permet, per exemple, treballar una a una les pàgines de producte i posicionar per a diferents paraules clau depenent del producte.

   

  Conclusions

  Parlem de dues solucions, Prestashop Vs shopify,  molt vàlides per a desenvolupar botigues online.

  Prestashop potser és una opció molt més completa i amb molt de recorregut en el món ecommerce, aquesta opció és vàlida per botigues grans amb funcionalitats una mica més avançades.

  D’altre banda, Shopify es caracteritza per la seva facilitat d’us i la seva estabilitat. Al trobar-se en un entorn propi, ens trobarem amb pocs errors i una estabilitat en el servei molt notable.