Guía ecommerce black fryday - vendre al black friday

PREPARA EL TEU ECOMMERCE PER VENDRE AL BLACK FRIDAY.

PREPARA EL TEU ECOMMERCE PER VENDRE AL BLACK FRIDAY

El “Black Friday” està a tocar i és un dels dies més importants en els calendaris pel nostre ecommerce i tamé el dels compradors que ja a hores d’ara frenen les seves compres fins a aquesta data per si poden aprofitar alguna oferta.

Per això, no et pots permetre el luxe de perdre aquesta oportunitat de grans vendes. T’agradaria saber com aconseguir-ho?

 

LA PREVISIÓ I PREPARACIÓ

Comença a preparar – te botiga per a la propera venda del 25 de novembre de 2022 . Això us ajudarà a administrar les vostres vendes segons les tendències/requisits actuals, fer ajustaments, planificar les vostres estratègies de descompte segons el vostre inventari i també prendre algunes precaucions per a qualsevol situació imprevista.

És obvi que els teus clients aniran amb presses aquell dia per revisar totes les webs i les ofertes. Així, assegura’t que la teva botiga sigui fàcilment accessible i atractiva per al client. És molt important que els clients puguin comprar més en el mínim temps possible.

Això vol dir preparar la teva botiga perquè sigui prou atractiva, simple i flexible (aquests inclouen: productes estrella visibles, descomptes clars, trucades a l’acció cridaneres, mètodes de pagament fiables, etc.) per a l’accés dels teus clients.

Tractarem de guiar-te en les tècniques més comuns que s’utilitzen per incentivar les vendes aquest Black Friday abans d’hora perquè estigui ben planificada tenint en compte les expectatives dels clients. Defineix qui són els teus consumidors abans de començar coneixent les tendències i els requisits actuals.

 

QUINES RECOMANACIONS EM PODEN AJUDAR A VENDRE MÉS

El Black Friday és l’oportunitat perfecta perquè el teu negoci acabi l’any amb un gran impuls a les vendes. Planifica i crea la teva campanya de Black Friday i concentra’t en la pàgina de la teva campanya (Landing page) perquè aquest és el pas inicial i crucial cap a les vendes del Black Friday.

Permet-nos donar-te alguns suggeriments senzills per crear i promocionar la pàgina de la teva campanya:

 • Creeu la vostra pàgina de destinació (Landing page) amb una imatge d’entrada (un slider, per exemple) cridanera que capti l’atenció dels visitants i els animi a llegir més.

 

 • Els slogans o claims de la campanya ha de ser prou clars per alertar les persones, posar números (per exemple, dels descomptes) al títol fa que la promoció de valor sigui clara i concreta. (fes-ho atractiu i clar perquè impacti en el SEO quan els consumidors et busquin).

 

 • Ofereix descomptes especials o punts de bonificació per als teus visitants que els portin a convertir la visita en una compra.

 

 • Fer servit botons CTA a la pàgina de la teva campanya a més d’algunes ofertes interessants que augmentarien les possibilitats de convertir els visitants a la teva botiga.

 

 • Promociona la teva campanya de Black Friday publicant-la a tots els teus comptes de xarxes socials. Per això també necessites planificar-te amb temps.

 

 • No oblidis els teus subscriptors i seguidors ja que són els que estaran més interessats a la teva botiga . Considera’ls especials promocionant la teva pàgina de destinació a través de correus electrònics . Això també us ajudaria a obtenir més referències per a la teva botiga.

 

 • Planifica ofertes combinades que serien més beneficioses tant per a tu com per als teus clients (per exemple: un client compra una pantalla de llum a la teva botiga i li pots oferir una bombeta Philips adequada com a oferta combinada)

LLISTA DE VERIFICACIÓ ESSENCIAL PER PREPARAR EL TEU ECOMMERCE

Sempre és una bona pràctica començar amb una llista de verificació a la teva preparació per a aquests dies de grans vendes, assegurant-te que res es quedi fora. Aquesta seria una llista de verificació bàsica que t’ajudaran a preparar-te per a les ofertes del Black Friday sense perdre al capdavant.

 • Començar d’hora . La majoria dels clients comença a buscar les ofertes com més aviat millor. No esperis al 25 de novembre per treure tot el teu arsenal. Vés-te obrint boca i creant expectatives des d’abans.

 

 • Allotjament i velocitat del lloc web . Verifica la velocitat del teu lloc web i el procés de pagament. La manca de velocitat allunyaria els teus clients. Un estudi diu que els clients poques vegades visiten llocs web de baixa velocitat. Assegureu-vos que la velocitat del vostre lloc web sigui òptima. Els clients podria deixar el carretó abandonat si el procés de pagament no és fluid. És molt important verificar el funcionament de la pàgina de pagament del vostre lloc web.

 

 • Assegureu-vos que el disseny de la teva web la capacitat de resposta mòbil. Avui dia, més del cinquanta per cent compra sobre la marxa. Això significa que fan les seves compres usant dispositius mòbils en lloc dordinadors descriptori. Per tant, cal que optimitzeu el vostre lloc web de manera que sigui adaptable als telèfons mòbils. Això eventualment afegiria valor a la teva botiga per estalviar temps als teus clients.

 

 • Pàgina de destinació atractiva . MOLT IMPORTANT LA PART VISUAL. Crea el teu Landing page de manera que notin un gran mar de vendes. Fes-la atractiva, té cura de la imatge, el disseny, les fotos, amb ofertes emocionants amb bons de descompte o bonificacions.
  Compte amb els colors sobretot dels CTA (Botons de crida a l’acció: “Compra ara”; “ho vull”;” Reserva ja”). Aquests han de ser cridaners per un color complementari a la paleta de colors de la teva imatge. Aquí no s’ha de premiar el que quedi bonic sinó cridaner, però no estrident.

 

 • La disponibilitat de estoc. És obvi, però ha de ser previsible i anar amb compte que el teu magatzem estigui ple, sobretot dels teus productes estrella. Si el teu inventari no està ben mantingut, decebria els teus clients, cosa que seria el pitjor malson que hagis tingut. Per tant, és essencial mantenir adequadament linventari per brindar una experiència de compra feliç als teus clients. Repassa-ho amb temps i fes els ajustaments necessaris.

 

 • Descomptes o bonificacions simples . Planifica ofertes simples per a la botiga perquè els teus clients les entenguin fàcilment. No perdis el temps del teu client establint acords amb complicacions (per exemple: estableix acords com, obtingui un 30% de descompte en una compra de 150).
  Mostra els teus descomptes a la teva pàgina inicial perquè els clients puguin tenir una idea del que podrien estalviar en la venda del Black Friday.
  Inclou comptes regressius per a productes exclusius per afegir urgència i emoció als teus clients.
  Deixa clar a tota la web les despeses d’enviament i sobretot si oferiràs un enviament gratuït. És força natural que la majoria dels consumidors abandonin la cistella quan s’afegeix el cost d’enviament a la pàgina de pagament.
  Ofereix un enviament gratuït als teus clients perquè se sentin valorats a la teva botiga. Implementeu programes de referència (punts vinculats o qualsevol descompte particular en recomanar a un amic) ja que el boca a boca és l’eina de màrqueting més important.

 

 • Revisar i optimitzar els teus productes , tant en imatge com depurant les descripcions. Els productes a la botiga s’han de mostrar de manera òptima. Els detalls i les respectives ofertes han de ser clars i comprensibles. Un producte amb una bona descripció és tan important que una bona imatge. Com més informació donem a un usuari més segur estarà de comprar el teu producte.

 

 • Mantingues als teus clients informats . Una de les estratègies de màrqueting és enviar correus electrònics als teus subscriptors i seguidors amb anticipació sobre les ofertes del Black Friday.
  Envia un correu dagraïment juntament amb cupons de recompensa als teus clients. Proporciona suport al client per a l’orientació als teus clients en cas de qualsevol problema durant la compra. (Instal·la un mòdul de WhatsApp, un xat en viu…) I així ho tindràs per a altres esdeveniments concrets. Mantingues sempre una relació duradora amb els teus clients enviant-los alertes d’ofertes fins i tot després de la venda del Black Friday.

 

 • Usar les Vendes creuades o combinades (Cross-Selling). Creus que els teus clients simplement compraran el que volen i simplement se n’aniran? Si és així, aleshores estàs equivocat. Les vendes creuades juguen un gran paper en el màrqueting. Mostreu sempre els productes relacionats amb els comprats, especialment abans del pagament. I més en dates en què hi ha aquest efecte de compulsió per les ofertes.
  Per exemple: si un client compra un vestit, deixa que els productes relacionats siguin complements i altres peces a conjuntar. El concepte de vendes creuades ajuda els teus clients a navegar als productes relacionats sense esforç. Un gran exemple és Amazon que fa una gran feina en vendes creuades.

 

 • Premia els teus clients: El concepte de recompensar els clients comptant amb les seves activitats a la teva botiga genera una gran participació del client a la teva botiga. Oferir punts i recompenses als teus clients per completar una compra, enviar una ressenya o recomanar a un amic sona interessant.
  Aquesta estratègia augmentaria de manera eficient la lleialtat dels clients a la teva botiga. El mercat de comerç electrònic presenta diverses extensions per a WooCommerce i Prestashop que ajuden a configurar el sistema de recompenses amb uns quants clics.

 

 • Recuperació de carros abandonats. Els clients abandonen la cistella per les raons comunes següents:
  • Cost addicional massa alt (enviament pagat, impostos, etc.)
  • Manca d’opcions de pagament
  • Política de devolucions
  • Error del lloc web
  • Lliurament massa lenta
  • Targeta de crèdit denegada
  • Procés de pagament complicat

 

Deixar de banda els teus carros abandonats no et serveix ni a tu ni als altres. Recupera els carrets abandonats enviant correus electrònics de recuperació de carrets als teus clients, ja que és un dels millors mètodes a la pràctica. Envia els seus correus electrònics de recuperació de carretó amb línies d’assumpte atractives com (Escolta! T’has oblidat alguna cosa, La teva cistella està esperant, No et perdis aquesta oferta, etc.) perquè els teus clients no els ignorin.

 • Informe analític de la botiga. Analitzeu el trànsit del vostre lloc amb l’ajuda d’una eina d’anàlisi del lloc web (per exemple, Analytics). És important analitzar-ho per endavant, ja que pots fer arranjaments a la teva estratègia per enfrontar les situacions difícils durant la venda. És un criteri essencial que cal seguir per mesurar tot el progrés de la teva campanya.

 

 • Seguretat. Garanteix o revisa la seguretat del lloc web de la teva botiga i fes una còpia de seguretat de tot, des del codi del lloc fins a les imatges del producte. La còpia de seguretat ajudarà a recuperar la botiga en poc de temps en cas de qualsevol incidència. Tenir una còpia de seguretat és com tenir una assegurança per a la botiga.
configurar ecommerce

COM CONFIGURAR WOOCOMMERCE O PRESTASHOP PER BLACK FRIDAY

Les ofertes de Black Friday es poden configurar per a la teva botiga WooCommerce o Prestashop utilitzant alguns dels millors complements de Black Friday d’ambdues plataformes que us ajudaran a tenir una gran experiència durant la venda de Black Friday.

 1. REGLES DE DESCOMPTE
 2. RETENCIÓ
 3. PUNTS DE FIDELITAT I RECOMPENSES

 

1.REGLES DE DESCOMPTE

Les regles de descompte són un dels millors complements de Black Friday per configurar diverses ofertes per a la botiga en funció del teu inventari. Tant les ofertes simples com les complexes es poden configurar. Com es va esmentar anteriorment, és recomanable establir ofertes simples per a la teva botiga, ja que els clients no poden passar molt de temps a la teva botiga.

Deixa’ns donar-te una idea de les ofertes que es poden implementar a la teva botiga:

    • Regles de descompte basades en la quantitat
    • Regles de descompte de preus
    • Regles de descompte del carret
    • Descomptes per volum a tota la botiga
    • Descompte per volum basat en una categoria específica
    • Descompte de preu (en descomptes per volum) per a un producte específic
    • Descompte per volum per a un producte específic
    • Descompte per volum basat en la quantitat del carret

 

2. RETENCIÓ

Assegureu-vos que la vostra cistella no s’abandoni durant la venda verificant l’estabilitat del lloc per gestionar el trànsit. En cas que passi alguna cosa desafortunada, es pot recuperar el carretó abandonat utilitzant complements que hi ha a les dues plataformes per controlar aquests carretons abandonats.
Alguns també s’ocupen de la funció anomenada “Cupó de comanda següent”, on es pot proporcionar codis de cupó per als teus clients a través de correus electrònics (aquests codis de cupó es poden utilitzar per a la seva propera compra).
també els mòduls de retenció on hi ha finestres emergents Exit-Intent que detecten els visitants que visiten la teva botiga i se’n van sense comprar.

 

3. PUNTS DE FIDELITAT I RECOMPENSES

Un sistema de Recompenses és una manera efectiva d’atreure clients més lleials, especialment durant la temporada de rebaixes. Mòduls per manejar els punts de fidelitat i recompenses són grans complements.

Aquests complements solen venir amb les següents característiques:

  • Recompensar els clients amb punts pels seus registres.
  • Incentivar els clients amb punts bescanviables per completar una compra i enviar ressenyes de productes.
  • Oferint recompenses per recomanar a un amic a través de les quals pot convertir els teus clients existents en defensors de la marca.
  • Els punts atorgats poden ser bescanviats pel client quan ho requereixi.

Depenent del tipus de mòdul farà més o menys coses

 

QUE FER ACONTINUACIÓ?

El procés següent és tornar a verificar la llista creada per descobrir qualsevol error. Això ajudaria a fer que la teva botiga estigui ben preparada per a la venda del Black Friday utilitzant els principals complements de WooCommerce o Prestashop.

És essencial publicar la vostra campanya d’ofertes just abans que comenci la venda a les xarxes socials, ja que us ajudaria a arribar a una gran quantitat de clients. Fes-ho com un recordatori per notificar als teus subscriptors i seguidors per correu electrònic per generar expectatives.

Per mantenir una relació duradora amb els clients, segueix notificant-los l’estat de les comandes. Com a mostra d’agraïment, notifica als teus clients amb un correu electrònic de “Gràcies” després de la compra a la teva botiga.

Distribueix i aplica els recursos suficients perquè aquest dia puguis estar per les teves vendes i si ho has previst bé fins i tot podràs jugar amb diferents descomptes per llançar-los a hores en concret o afegir incentius Online sobre la marxa.

És important que t’assessoris bé dels complements o mòduls que necessites per realitzar aquestes accions amb temps i previsió perquè els puguis provar i configurar de manera òptima.

En qualsevol cas, estem a la vostra disposició per ampliar-vos qualsevol d’aquestes característiques i quines són ideals per al vostre tipus de negoci.