posicionamiento con Google de la ficha de empresa

Posicionament SEO local: Com aprofitar les oportunitats de posicionament a la teva zona geogràfica

Posicionament SEO local: Com aprofitar les oportunitats de posicionament a la teva zona geogràfica

El SEO (Search Engine Optimization) és un camp del màrqueting digital que té la finalitat de millorar el posicionament als motors de cerca. Tot el contingut d’una pàgina web, botiga ecommerce o xarxa social es pot optimitzar a SEO. És una inversió a llarg termini, però val la pena per augmentar el trànsit orgànic. En l’actualitat, està aconseguint protagonisme el posicionament SEO local i t’explicarem tot el que necessites saber.

Per què és important el SEO local?

El SEO local té la finalitat de donar visibilitat a les empreses quan un usuari cerca informació basada en la localització. És una variació del SEO comú, però aplicat a les persones que busquen utilitzar els serveis per a una ubicació en concret. D’aquesta manera, poden trobar negocis que siguin a la zona i siguin útils.


Les cerques tenen certs filtres com la ciutat, el país, el codi postal, el carrer etc. Google també té una opció anomenada “prop de mi” per geolocalitzar on es troba l’usuari i proporcionar-li dades dels voltants.

És una eina realment útil per a qualsevol tipus de persona que vulgui fer cerques que requereixen resultats immediats. Per tant, convé que tots els negocis tinguin un SEO local òptim per tal de sortir a les cerques i generar clients potencials.

Què és el posicionament SEO local?

El SEO local és una subcategoria del SEO que focalitza els seus esforços en el posicionament i la visibilitat orgànica dins una ubicació. La finalitat és optimitzar les empreses quant a geolocalització per poder augmentar el trànsit orgànic derivat dels motors de cerca.

Això resulta molt útil per a tots aquells negocis que tenen una botiga física. El posicionament SEO local és una de les millors tècniques per millorar la teva presència al mercat local i aconseguir clients potencials.

Per tant, aquest camp de l’optimització és fonamental per potenciar un negoci que vol tenir més interacció amb els clients locals .

Posicionamiento SEO local

Per a quins negocis està dissenyada aquesta estratègia SEO?

L’objectiu d’aquest mètode és atraure l’atenció dels usuaris que estan fent cerques per a un lloc concret. Si configureu adequadament tots els paràmetres, el vostre local hauria d’aparèixer quan els usuaris busquin serveis o productes a la zona de la teva botiga física.

Tenint això en compte, aquesta tècnica funciona per a tots aquells locals físics perquè cal estar en una ubicació. Les botigues ecommerce no ho necessiten, però realitzen un altre tipus de SEO per atraure un altre nínxol d’usuaris .

Com funciona el SEO local?

Quan un usuari utilitza un motor de cerca per trobar un producte o servei a la vostra ciutat o regió, apareixen una infinitat de negocis. L’objectiu de les companyies com Google o Yahoo és satisfer els seus clients que són els usuaris. És per això que els motors de cerca tenen un algorisme d’anàlisi propi, per oferir els locals propers de més qualitat.

És en aquest moment quan el SEO local completa la funció. Aconsegueix que l’algorisme fixi la seva atenció en el negoci per aconseguir trànsit orgànic. Els usuaris queden satisfets i es generen clients potencials.

Per què ajuda el SEO local a millorar el posicionament?

El SEO local ajuda a cridar l’atenció dels usuaris que realitzen cerques a la teva zona. Això augmenta la visibilitat del teu negoci i incrementa la possibilitat de rebre ressenyes positives .

Per poder optimitzar el teu negoci en posicionament SEO local , hauràs d’incloure informació específica sobre la localització a la teva pàgina web com la direcció del negoci, detalls sobre com arribar-hi, un mapa interactiu, etc. Això facilita que els usuaris trobin el teu negoci i que aparegui a l’hora de fer cerques en línia amb certes paraules clau.

Com més persones busquen a la teva zona i experimentin un tracte positiu, deixaran una ressenya per informar altres usuaris, augmentant les possibilitats que altres persones comprin els serveis o productes. En conclusió, Google començarà a posicionar el teu negoci als primers llocs quan les persones busquin un servei que la teva empresa pugui oferir, com per exemple, “llibreria Barcelona”, “perruqueria Sabadell” o “sabateria Carrer de l’Aprestadora”.

4 avantatges en posicionar un negoci a nivell local

El SEO local és una estratègia que fa uns anys que s’aplica, però alguns negocis físics encara no entenen els avantatges d’aplicar-ho. Solen ser negocis més tradicionals que no han aprofundit gaire en el món digital. A continuació, expliquem quatre avantatges fonamentals.

  • Major audiència. El màrqueting tradicional utilitzava cartelleria per atraure nous clients. El SEO local és molt semblant, només que dins del món en línia. Es col·loca un cartell digital que indica la direcció del teu negoci i com arribar-hi. D’aquesta manera, persones que mai no han passat pel teu carrer, poden veure el teu negoci a Internet (en buscar la seva zona) i acudir amb facilitat.
  • Augmenta el trànsit orgànic. Com més usuaris trobin el teu negoci i decideixin anar, més probabilitats caldrà que hi acudeixin altres usuaris. És tot un cercle tancat que potenciarà el teu abast i el teu trànsit orgànic.
  • Millora l´experiència del client. El posicionament SEO local millora l’experiència de l’usuari en oferir informació útil.
  • Augmenta la presència a les RRSS. Quan un usuari troba un negoci local i es queda satisfet amb el tracte, és molt més probable que vagi a les xarxes socials. Això afavoreix l’augment de seguidors de la marca a Internet.

En poques paraules, el posicionament amb Google de la fitxa d’empresa és una forma excel·lent perquè els usuaris puguin trobar el teu negoci en el món digital. És la forma més fàcil de fer créixer el teu negoci de forma orgànica i sense invertir grans esforços. Simplement comença registrant la teva marca en plataformes com Google Maps i afegeix informació de localització a la teva pàgina web.

 

 

Referències

  • Digital, E. (2023, 5 abril). SEO Local: Qué es y cómo ayuda al posicionamiento web. Esparta Digital – Agencia marketing digital Valencia. https://espartadigital.com/seo-local/
  • Creativa, L. C. (2022). ¿Conoces la importancia del SEO local? Descubre los beneficios para tu negocio. La Criatura Creativa. https://lacriaturacreativa.com/2022/01/31/conoces-la-importancia-del-seo-local-descubre-los-beneficios-para-tu-negocio/
  • Symbol, C. (s. f.). ¿Qué es el posicionamiento local o SEO local y cómo funciona? – Elabs Consulting – Blog de Marketing Digital – Elabs Consulting. https://www.elabsconsulting.com/noticias/que-es-el-posicionamiento-local-o-seo-local-y-como-funciona—elabs-consulting