qué es el marketing digital

Per què serveix el màrqueting digital a les empreses?

Per què serveix el màrqueting digital a les empreses?

 

Les xarxes socials ajuden a entendre què és el màrqueting digital a les empreses perquè és un dels seus pilars fonamentals avui dia. No hi ha empresa actualment que no tingui un compte en alguna de les xarxes socials més famoses del món i això és perquè gran part de les persones del planeta hi estan ficades.

Cada xarxa social té el seu propi enfocament i nínxol de persones. Tot i això, es pot estar segur que les més conegudes i utilitzades són Facebook, Instagram, Twitter i, recentment, TikTok. Són aparadors meravellosos perquè qualsevol servei o producte arribi a una àmplia audiència .

De la mateixa manera, hi ha aplicacions com YouTube o Whatsapp que van començar oferint un servei concret i han decidit adaptar la seva interfície per assemblar-se més a una xarxa social tradicional.

 

 

Què és màrqueting digital?

El màrqueting digital, també conegut com a màrqueting en línia, és un sistema multiplataforma que té l’ objectiu de vendre productes o serveis a Internet. Per això, s’utilitzen tot tipus de canals i eines en línia que ajuden a construir-ne una estratègia per assolir certes metes estipulades per un client.

Aquest concepte neix quan sorgeix la web 2.0, on els usuaris comencen a tenir més llibertat i interacció amb el món digital. Cal tenir en compte que primer va existir la web 1.0 que estava composta per continguts estàtics similars als dun mitjà de comunicació tradicional.

 

 

A què es dedica una empresa de màrqueting digital?

El màrqueting digital neix a la dècada dels anys 90 (quan comença a prendre més predominància la web 2.0) i suposa una transformació en la manera que tenien les empreses de promocionar-se.

què és màrqueting

https://images.unsplash.com/photo-1543269865-cbf427effbad?ixlib=rb-4.0.3&ixid=MnwxMjA3fDB8MHxwaG90by1wYWdlfHx8fGVufDB8fHx8&auto=format&fit=

 

Quan no existia el màrqueting digital, les empreses eren les encarregades d’oferir les promocions a l’audiència. Què passava amb aquest mètode? Les empreses emetien missatges que tenien informació imparcial.

El màrqueting digital posa al centre el consumidor, que es converteix en un agent actiu dins del procés de compra i fins i tot ajuda a desenvolupar nous serveis o productes. Una empresa dedicada al màrqueting digital ajudarà un negoci convencional a promocionar-se utilitzant els mitjans que ofereix Internet com són les xarxes socials o altres espais virtuals.

Dins aquest nou camp del màrqueting, juga un paper fonamental el coneixement de les xarxes socials, la creativitat, la psicologia i lestratègia. Cal tenir en compte que un producte o servei es pot promocionar de moltes maneres diferents. Un exemple clar va ser el cas de Casio (la famosa marca de rellotges) que va saber aprofitar el que semblava un desavantatge transformant-la en una estratègia de màrqueting digital meravellosa .

Auditoria gratuïta: Està la teva web preparada?

Fem un anàlisi web que comproba si la vostra pàgina web està preparada per arribar als objectius que teniu a Internet i us oferim consells sobre com millorar-la.


  Què és la publicitat audiovisual?

  La publicitat digital sempre ha estat un dels mitjans preferits de les empreses per arribar als clients potencials. No és estrany si tenim en compte que el sentit de la vista és crucial per aportar informació real sobre un producte o servei i aconseguir generar empatia a l’audiència.

  Tot i això, en els últims anys la publicitat audiovisual ha multiplicat els seus resultats. sent la protagonista i tot es deu gràcies a les xarxes socials. Plataformes com Instagram o Facebook basen el seu funcionament en el contingut audiovisual i és un aparador ideal per a tot tipus dempreses que busquen arribar a una gran audiència. Com ho fa? A través de vídeos curts, clips llargs, fotografies i fins i tot petites infografies.

   

   

  Per què és important el màrqueting digital a les empreses?

  Actualment, és difícil imaginar-se una empresa funcionant sense un departament dedicat al màrqueting digital. Els mitjans de venda tradicionals han desaparegut per donar pas als mitjans digitals.

  a què es dedica una empresa de màrqueting digital

  https://images.unsplash.com/photo-1516321497487-e288fb19713f?ixlib=rb-4.0.3&ixid=MnwxMjA3fDB8MHxwaG90by1wYWdlfHx8fGVufDB8fHx8&auto=

   

  Els mitjans de venda digitals combinats amb un equip de màrqueting digital adequat potenciaran les vendes en línia. A més, ofereixen els següents avantatges clars.

  El màrqueting digital mesura l’audiència

  El màrqueting tradicional tenia certes limitacions quan es tractava de mesurar l’audiència, però el digital no en té. Pots saber què està passant en temps real i controlar tota mena de mètriques per conèixer l’eficàcia de cadascuna de les estratègies.

  Observar els resultats en temps real permet tenir immediatesa, que és un factor essencial avui dia. Es poden posar en marxa accions a curt termini per potenciar les vendes o intentar corregir estratègies que no han funcionat adequadament.

   

   

  Permet segmentar el públic

  Què és la publicitat i per què és tan important? La publicitat tradicional feia referència a un públic heterogeni de manera que les possibilitats de tenir un gran èxit eren menors. Actualment, el màrqueting digital permet segmentar els anuncis podent programar diferents escenaris per a diferents nínxols de persones.

  També es poden modificar en temps real els pressupostos de les campanyes per augmentar-los si funcionen adequadament o disminuir-los si no interessa invertir en una campanya que no acaba de calar al públic.

  Per tant, si t’has preguntat per a què serveix el màrqueting a les empreses , ara saps que és com el motor d’un cotxe: aconsegueix que un projecte inert cobri vida i doni resultats .

   

   

  Referències

  • Apd, R. (2019, 3 abril). Per què utilitzar les xarxes socials a les empreses? APD Espanya. https://www.apd.es/por-que-utilizar-las-redes-sociales-en-las-empresas/
  • Cardona, L. (sf). Màrqueting digital: què és, com fer i tipus (2023). https://www.cyberclick.es/numerical-blog/marketing-digital-que-es-funcion-y-ventajas