¿Para qué sirve el diseño web?-Per a què serveix el disseny web

Per a què serveix el disseny web?

Per què serveix el disseny web?

 

El disseny web Andorra és un dels pilars fonamentals del màrqueting digital. Però per a què serveix el disseny web? Quan un usuari entra a qualsevol pàgina web oferta pels cercadors el primer que veu és el disseny web, és a dir, com està estructurada i com es presenta la pàgina. En veure-la, lusuari pot pensar que la pàgina i els serveis o productes que ofereixen són de qualitat o no.

És per això que convé conèixer amb detall en què consisteix el disseny de pàgines web per intentar que els usuaris sempre vulguin tornar-hi.

 

En què consisteix el disseny de pàgines web?

Per què serveix el disseny web? El principal objectiu del disseny de pàgines web és l’ordenació dels elements que conformen una pàgina (conegut com layout ) i la producció del contingut, encara que normalment està més inclinat a la creació d’un lloc web .

El més habitual és crear les pàgines web mitjançant llenguatges de programació com HTML, XML, Python o Java Script. Tot i això, estan molt de moda els CMS que són plataformes d’administració de contingut .

Una de les més conegudes és WordPress i resulta realment útil. És una plataforma que posa a disposició de l’usuari una sèrie de templates ja creats perquè es pugui fer una pàgina web de forma senzilla i ràpida. Qualsevol agència de disseny web a Andorra sabrà com ha de configurar el web i personalitzar-lo perquè compleixi les necessitats que el client desitja.

Si s’estan buscant agències de disseny de pàgines web a Andorra , és important tenir en compte que la que s’esculli ha de conèixer aquestes bases per poder realitzar el disseny web que el client necessita .

Elements clau del disseny web

Realitzar un disseny web de qualitat no és tan senzill. No només és important tenir coneixements només relacionats amb la tecnologia, sinó també aconseguir que el disseny de la web sigui prou atractiu per convidar l’usuari a romandre a la web.

El més important és que l’experiència de lusuari sigui de qualitat i que aquest se senti còmode amb la pàgina; per això el disseny també ha de ser intuïtiu. És important per al màrqueting digital que un bon disseny web promogui i convidi l’usuari a fer clic sobre els call to action .

Disseny de pàgines web responsiu

Això és essencial ja que permet a una pàgina web funcionar amb efectivitat tant en mòbil com en ordinador o altres dispositius tecnològics. Una pàgina web responsiva té un accés molt més còmode i facilita que hi hagi més trànsit orgànic.

Què vol dir el disseny web responsiu? Això permet que la pàgina s’adapti a les dimensions del dispositiu des del qual s’hi accedeix. Gràcies a aquest tipus de disseny, la experiència per a l’usuari és molt més senzilla i podrà veure una web adaptada a l’ordinador, tablet o mòbil.

Auditoria gratuïta: Està la teva web preparada?

Fem una anàlisi web que comprova si la teva pàgina web està preparada per assolir els objectius que té a Internet i t’oferim consells sobre com millorar-la.

Escaneabilitat

L’escaneabilitat és fonamental perquè permet que un usuari es faci amb la idea d’una pàgina web en tan sols uns segons. És molt important que una pàgina web estigui ordenada perquè sigui fàcil d’entendre i tingui fàcil accés a les diferents seccions.

De la mateixa manera, cal que un usuari pugui entendre la temàtica de la pàgina així que faci una petita ullada. Això fa que se senti més a gust, gaudiu en navegar per les diferents seccions i adquireixi un servei o producte .

Tipografia

Les agències de disseny de webs a Andorra tenen en compte la tipografia o lletra que apareix a la pàgina web. I és que no transmet el mateix la font Times New Roman que Comic Sans. La primera transmet elegància (per la qual cosa és més usual trobar-la en diaris) i la segona transmet innocència (per la qual cosa és més habitual trobar-la a escoles).

Per tant, la tipografia forma part de l’ estratègia de màrqueting digital i cadascuna forma part d’un nínxol concret d’usuaris. Curiosament, un dels precursors de les diferents tipografies com es coneixen avui dia va ser Steve Jobs .

La velocitat de càrrega en el disseny de pàgines web

Aquest factor és crucial perquè els usuaris decideixin ingressar a un lloc web. Tingues en compte que si la landing page triga molt de temps a carregar, els usuaris poden anar-se’n a una altra pàgina web que tingui una resposta molt més ràpida.

por qué es importante el marketing digital en el diseño web - agències de disseny de pàgines web a Andorra

A cercadors com Google, una diferència de 2 segons a l’hora de carregar la landing page pot ser letal. Si un lloc web triga més de 2 segons a carregar , l’experiència de l’usuari no serà adequada i la pàgina web no s’indexarà als cercadors adequadament .

Per què és important el màrqueting digital en el disseny web?

Quan parlem de màrqueting en línia i agències de disseny de pàgines web a Andorra parlem de màrqueting digital. Fa referència a un conjunt d’estratègies i tècniques per potenciar la marca d’una empresa oferint productes o serveis de més qualitat.

En poques paraules, el màrqueting digital té el mateix objectiu que el màrqueting només utilitzant els mitjans digitals. L’objectiu és donar valor a una marca i potenciar la interacció dels usuaris amb els serveis o productes que ofereix una pàgina web.

És per això que dins del màrqueting digital és essencial tenir en compte el disseny de pàgines web. El disseny d’una web és la carta de presentació de qualsevol empresa i ha de ser completament funcional.

Referència

  • Just a moment. . . (sf-i). https://rockcontent.com/es/blog/diseno-web/

Cyberclick. (2022, 14 juliol). Què és el Màrqueting Digital o Màrqueting Online? https://www.cyberclick.es/marketing/marketing-online-o-marketing-digital-que-es