por que es importante el seo local

Per què és important el SEO local per al teu negoci?

Per què és important el SEO local per al teu negoci?

El posicionament SEO local és un factor fonamental per elaborar una bona estratègia de màrqueting digital. No obstant això, hi ha un distanciament entre les empreses i aquest camp perquè encara no ha estat gaire explorat. Per això, ser dels primers a entrar en aquest món et donarà un gran avantatge. A continuació, t’expliquem per què és important el SEO local per al teu negoci .

Per què és important el SEO local?

El SEO local té la finalitat de donar visibilitat a les empreses quan un usuari cerca informació basada en la localització. És una variació del SEO comú, però aplicat a les persones que busquen utilitzar els serveis per a una ubicació en concret. D’aquesta manera, poden trobar negocis que siguin a la zona i siguin útils.


Les cerques tenen certs filtres com la ciutat, el país, el codi postal, el carrer etc. Google també té una opció anomenada “prop de mi” per geolocalitzar on es troba l’usuari i proporcionar-li dades dels voltants.

És una eina realment útil per a qualsevol tipus de persona que vulgui fer cerques que requereixen resultats immediats. Per tant, convé que tots els negocis tinguin un SEO local òptim per tal de sortir a les cerques i generar clients potencials.

De quina manera es poden generar clients potencials amb el SEO local?

La majoria de les persones estan utilitzant constantment el telèfon mòbil i és el primer dispositiu utilitzat per comprar menjar a domicili. De fet, els usuaris de mòbil solen trucar als establiments usant directament els resultats de cerques de Google. Què passa si un negoci no apareix en aquestes cerques? Estarà perdent molts clients potencials sense saber-ho.

perfil de empresa en Google

Per aquesta raó resulta essencial aportar informació precisa i actualitzada al SEO local. Construir un perfil d’empresa a Google optimitzat és una tendència que creix cada dia més i convé aprofitar-la. Si la vostra empresa ofereix serveis molt específics i hi ha usuaris que els necessiten, la taxa de conversió augmentarà en aparèixer a les cerques locals.

Per què és important un perfil d’empresa a Google?

Segons això, posicionar el teu negoci amb un perfil d’empresa a Google My Business t’ajuda a aconseguir clients potencials. Tot i això, el que tots busquen de forma ràpida és estar en els tres primers llocs de les cerques de localització augmentant la taxa de conversió dràsticament.

Google, és una empresa que busca mantenir satisfets els seus clients ja que, són els usuaris els que utilitzen el navegador; per tant, busca oferir sempre els millors serveis. Per aquesta raó, realitza un filtre amb els millors resultats entre totes les opcions (depenent de la ubicació) i col·loca als tres primers llocs les més destacades. Aquestes empreses estan generant constantment gran quantitat de clients potencials pel fet que reben un trànsit dusuaris periòdic.

Com es pot optimitzar el SEO local?

Abans de submergir-te en aquest món, a més de conèixer la importància del SEO local , has de conèixer com construir un perfil ben optimitzat que permeti obtenir resultats positius.

Aporta informació actualitzada i autèntica

El primer a tenir en compte en el moment d’ elaborar una estratègia de SEO local és que les cerques es realitzen sobre la base de la localització; per tant, cal indicar una adreça específica perquè els usuaris trobin l’establiment als resultats locals. Això és important per posicionar el teu negoci a Google My Business.

Un altre factor essencial és que les dades de contacte estiguin actualitzades i indicades adequadament: el nom, l’adreça i el telèfon. Comprova que aquestes dades siguin les mateixes a tots els directoris per evitar que Google et penalitzi , es generin confusions i perdis clients potencials.

L’ús de cites i ressenyes

Les cites són imprescindibles i consisteixen en aquelles webs de tercers que esmenten un negoci com a referència incloent les dades de contacte. D’altra banda, les ressenyes que escriuen els clients tenen gran impacte a Google i funcionen per qualificar les empreses locals. Són fonamentals (positives o negatives) per tenir moviment al perfil i transmetre als usuaris que l’establiment és viu. En cas que siguin negatives, contesta sempre amb educació i control.

A tall de conclusió, els beneficis doptimitzar el SEO local són evidents.

  • La teva empresa començarà a tenir més visibilitat.
  • Augmentarà el trànsit orgànic a la teva web accedint a un nombre més gran de clients potencials.
  • Els usuaris podran deixar ressenyes positives dels serveis afavorint la conversió i, en tot conjunt, incrementarà la curiositat .

No esperis més! Sigues un dels pioners en el SEO local i transforma a Google el teu perfil d’empresa per accedir a un nou món de possibilitats.

Referències

  • Douscents. (2021b). La importància del SEO local per a les pimes i el comerç electrònic. Douscents Consulting. https://douscents.es/la-importancia-del-seo-local-para-las-pymes-y-el-ecommerce/
  • Cómo mejorar el posicionamiento local en Google – Ayuda de Perfil de Empresa en Google. (sf). https://support.google.com/business/answer/7091?hl=es
  • Bela, C. (2023, 26 enero). La importancia del SEO local para tu posicionamiento web · Mask. Mask Comunicación. https://maskcomunicacion.es/blog/la-importancia-del-seo-local/