passarel·la de pagament

Passarel·les de pagament per a les vendes online.

Passarel·les de pagament per a les vendes online.

Les passarel·les de pagament són imprescindibles els eCommerce que vulguin vendre online , ofereixen seguretat i confiança als clients per realitzar els seus pagaments. A més permeten el pagament instantani, permetent compres impulsives o de necessitats no vitals, que d’una altra manera, si no tanquem el procés de compra el client s’ho pot pensar i la botiga online perdrà aquesta venda. Són TPV virtuals que autoritzen els pagaments per targeta de crèdit o saldos acumulats per l’usuari, des d’aplicacions web o mòbils.

Les passarel·les de pagament del teu eCommerce, donen confiança als clients per finalitzar la compra i per al venedor, verifiquen i accepten l’operació realitzant la transferència de diners entre tots dos a través de diferents mètodes de pagament. No les hem de confondre amb les wallets, que es limiten a permetre la gestió de pagaments entre particulars o empreses. Els wallets guarden els teus mètodes de pagament (targetes visa, per exemple) i permeten el pagament sense necessitat de posar-hi totes les dades.

Són importants perquè a més d’oferir una gran experiència de pagament als clients, poden ajudar a reduir de manera considerable el frau amb les targetes de crèdit dins de l’eCommerce. En concret, les passarel·les de pagament actuen com a intermediaris que garanteixen que les dades del client estiguin xifrades i siguin segures.

A continuació us ensenyem una sèrie de passarel·les de pagament disponibles actualment, però tingueu en compte que és una llista viva i podeu anar canviant des del mateix dia de la publicació d’aquest articles.

paypal

AmazonPay

Creada fa 12 anys i amb més de 300 milions d’usuaris a tot el món, Amazon Pay compta amb la seva pròpia passarel·la de pagaments -semblant a la de PayPal-, que s’integra amb solucions de sistemes de gestió de continguts eCommerce tan populars com: Prestashop , Woocommerce, …

Els clients poden pagar a través de la web, del dispositiu mòbil o amb Alexa Skills i triar entre diverses maneres de realitzar les transaccions: càrrec immediat, pagament diferit, pagament recurrent, compres simultànies i devolucions. A més, la compra està protegida per la garantia de l’A a la Z d’Amazon Pay.

Accepta països Sepa, però Andorra no surt al llistat.

Paycomet

Opera amb tots els bancs de la Unió Europea (No opera a Andorra), es pot integrar amb els mitjans de pagament com: Amazon Pay, Apple Pay, Google Pay, Bizum, Klarna, … i és partner oficial de Prestashop.

Ajuda a l’automatització de la gestió del frau, ja que incorpora un mòdul de fraud scoring i es pot integrar amb fraud managers externs.

Té inclosa la solució Pay by Link, que permet generar enllaços de pagament des d’un senzill panell de control i compartir-los amb el client a través de qualsevol canal, permetent cobrar online fins i tot sense tenir eCommerce propi.

Adquirida pel Banc Sabadell el 2018. Entre els seus clients hi ha Vocento, Eroski Viajes, Yelmo Cines, Interflora o GoldCar, entre d’altres.

Auditoria gratuïta: Està la teva web preparada?

Fem un anàlisi web que comprova si la teva pàgina web està preparada
pels objectius que te marcats a internet i t'oferim alguns cosells per millorar-la.


   

  Monei

  Empresa fundada el 2015 a Espanya, destaca per la simplicitat de les seves integracions i la seguretat de les transaccions. Hi ha diferents opcions de pagament per als clients: pagar amb targeta, domiciliació bancària, moneder electrònic o cartera digital, en quotes o amb bitcoins i la teva empresa rebrà els diners dins de les 24 hores següents.

  S’integra amb qualsevol botiga online o web i permet la tokenització. És una solució disponible a Andorra oferta per Credit Andorrà.

  Payxpert

  Fundada el 2009 a França. És una plataforma completa de pagaments que ofereix a comerços, ISO’s i bancs adquirents una sèrie de solucions de processament de pagaments que inclouen transaccions per a eCommerce (Prestashop, Woocommerce, …), pagaments recurrents i TPVs físics, desenvolupament de programari per a TPVs i certificacions d’Esquemes de Targetes.

  Ofereixen eines addicionals per optimitzar les vendes i conversió, eines de BI (business intelligence) i antifrau. Actualment compta amb més de 25 mètodes de pagament i processa en més de 150 divises. Disponible a més de 50 països, entre ells està inclòs Andorra.

  També facilita l’accés al mercat xinès mitjançant Alipay i WechatPay.

  Redsys

  Fundada a Espanya el 1981, Redsys és una reconeguda passarel·la de pagaments espanyola que opera i neix de la fusió dels sistemes de pagament Sermepa i Redy.

  S’usa principalment per gestionar els pagaments d’empreses que tenen comptes bancaris a Espanya i la seva marca es sol associar amb el pagament segur a Internet. Permet la integració amb targetes tant nacionals com internacionals de les principals marques i amb sistemes com Bizum, Masterpass, Paypal, GooglePay i ApplePay.

  És multi idioma, multi divisa i s’integra ràpidament mitjançant mòduls amb llocs construïts amb: Prestashop, Woocommerce, Magento, Opencart…

  És la plataforma de pagaments més utilitzada a Andorra i que ofereixen tots els bancs d’aquest país.

  Stripe

  Fundada als EUA el 2011, Stripe és una de les passarel·les de pagament preferides per les startups a causa de la seva reputació i de les tarifes competitives que mantenen per cada transacció. Es caracteritza per la seva filosofia d’innovació constant i treballa amb milions d’empreses de gairebé tots els sectors a més de 100 països (a Andorra el comerç no podrà recuperar els diners al compte bancari).

  Té una API de fàcil implementació i gran adaptabilitat, que facilita la creació de diferents productes, com ara serveis de subscripció, marketplaces on demand, botigues eCommerce o plataformes de finançament col·lectiu.

  És multi idioma, multi divisa i s’integra ràpidament mitjançant mòduls amb llocs construïts amb: Prestashop, Woocommerce, …

  Paypal

  Fundada el 1998 als EUA, Paypal és la plataforma de pagament més usada a l’eCommerce de tot el món (a Andorra es pot utilitzar per pagar, però el comerç no té l’opció de recuperar els diners rebuts al compte bancari) amb més de 325 milions d’usuaris que poden realitzar operacions en 25 divises sense cap contacte i pagar fins a 3 quotes sense interès.

  A més de ser ràpida i fàcil d’usar, es pot vincular a targetes i comptes bancaris, integrar-se amb múltiples plataformes i controlar totes les transaccions realitzades des d’un sol compte PayPal.

  Utilitza sistemes d’encriptació avançats de forma ininterrompuda per protegir la informació dels usuaris i ofereix garantia de devolució de diners.

  És multi idioma, multi divisa i s’integra ràpidament mitjançant mòduls amb llocs construïts amb: Prestashop, Woocommerce, …

   

  Aquests són alguns dels exemples més coneguts de passarel·les de pagament disponibles al mercat. paypal o stripe a Europa o Amèrica que a Àsia, ja que aquests últims tenen les seves plataformes de pagament pròpies i la gent és més reactiva a utilitzar-les. També cal tenir en compte si les plataformes estan operatives a tots els països on es vol vendre, i en cas que no sigui així utilitzar alternatives que si funcionin.