innovacio-disruptiva

Innovació disruptiva.

La gent té molt bones idees i molt sovint busca que amb aquestes es canviïn les regles del joc i influeixen, positivament o negativament sobre la societat. Pensem que tot és per millorar la nostra vida, però sempre hi ha, per desgràcia, una part negativa que en molts casos es pot mitigar.

Anem a buscar la part positiva de les coses 🙂

Tens una idea, bona o molt bona, però actualment la majoria necessiten una part tecnològica que sovint desconeixem. Doncs això avui en dia no és un problema.

Segur, que molts volen arribar algun dia a sortir en una imatge com la següent:

innovacio-disruptiva

O almenys sentir-nos reconeguts per una bona feina feta.

Normalment la gent és bona en alguna o diverses activitats, i durant els temps han sabut combinar les seves facetes amb les d’altres per poder arribar a lo més alt o si més no aconseguir una fita. Per exemple, una floristeria. Una persona pot ser molt bona combinant diferents flors, olors, colors i crear “obres d’art” amb elements de la natura, però una floristeria no només es necessiten aquestes qualitats sinó que necessitem portar una comptabilitat, hem de saber com i a on anunciar-nos per arribar a més gent…

Posem el cas que volem ampliar el negoci i repartir a més zones i més lluny. Que penseu que faríeu? Primera idea, comprar una furgoneta i repartir o comprar una furgoneta i contractar un repartidor. I per què no deixem en mans de professionals el repartiment i ens dediquem a el que sabem fer. Oi que sembla lògic contractar un servei d’una companyia de transport? Sabem que repartiran en els termes acordats i anirem pagant sempre pel que necessitem, és a dir, avui és un dia fluix i no em fet cap venda a domicili (tindrem la furgoneta parada? O serà millor no pagar per cap transport?), demà serà un dia genial i tindré 50 comandes a domicili (et donarà temps a repartir-les en un dia? O serà millor estar tranquils del fet que és repartiran?). Una companyia de transport et treu aquests maldecaps.

Amb la innovació passa el mateix, però molta gent encara no ho té clar. Oi que si li donem un paquet al repartidor ens refiem i despreocupem perquè sabem que arribarà, no l’obrirà ningú, … i perquè no confiar també en les empreses que ens aporten tecnologia. Empreses com Amazon, Google i Microsoft ens donen serveis que podem aprofitar per fer realitat les nostres idees. Cada cop hi ha més serveis que ens ofereixen les grans companyies, serveis que fa uns anys eren impossibles ni somiar de tenir-los a casa nostra, amb un cost molt reduït. Igual que en el cas del transport.