Prestashop Vs WooCommerce

Necessito una botiga online: Prestashop vs WooCommerce

Necessito una botiga online: Prestashop Vs WooCommerce .

WooComerce o Prestashop ? Si ets nou i et vols introduir en el món de la venda online, el desenvolupament d’una botiga online, d’ara en endavant e-commerce,  pot semblar una tasca complexa i difícil de gestionar, tanmateix, escollir la plataforma adequada per al nostre projecte és clau per estalviar-nos problemes addicionals durant el desenvolupament i posterior gestió.

Avui dia les solucions més utilitzades a nivell mundial son WooCommerce o Prestashop. En aquest article compararem i analitzarem diferents aspectes per ajudar-te a escollir quina de les dues és la més adient per al teu negoci online. Ja t’avancem que no hi ha un guanyador clar, les dues plataformes son solucions consolidades i professionals sobre les quals s’han construït infinitats d’E-commerce que han funcionant perfectament any rere any. La clau es trobar quin encaixa més per al teu projecte. 

Prestashop Vs WooCommerce

   1. Comparativa us mundial: WooCommerce vs Prestashop

Feta aquesta introducció i coneixent les dues plataformes, hem estructurat aquesta comparativa en l’anàlisi dels aspectes més rellevants d’una botiga online.

Instal·lació i corba d’aprenentatge

Pel que fa la instal·lació és molt simple i semblant a les dues plataformes. Actualment ambdues plataformes disposen d’un instal·lador pas a  pas que ens guiarà en aquest procés. Val a dir, que avui dia la majoria de serveis de hosting disposen d’un apartat d’instal·lació d’aplicacions des d’on directament podrem instal·lar tant WooCommerce com Prestashop en pocs segons.

Un cop instal·lades les dues aplicacions, accedirem a un panell detallat amb totes les funcionalitats de la nostra botiga. En aquest sentit les dues plataformes disposen d’un BackOffice molt clar i estructurat de manera coherent. En el cas de WooCommerce, la seva base es WordPress, per tant si estàs familiaritzat amb aquest gestor de continguts, es possible que et resulti més senzill ubicar-te dins de l’aplicació.

La creació de productes també és molt senzilla en ambdues plataformes, val a dir que, Prestashop disposa de més funcionalitats que podem aplicar als productes. Tot i així en clau d’Instal·lació i aprenentatge, les dues plataformes estan empatades.

Prestashop Vs WooCommerce - backend prestashop

  1. Exemple de Backend de Prestashop

 

Plugins, mòduls i plantilles

Aquest és un dels aspectes més diferencials entre ambdues plataformes. Les dues disposen d’àmplies llibreries i Markets on trobarem plugins (per a WordPress) i mòduls (per Prestashop) així com infinitat de plantilles que utilitzarem per dissenyar la nostra web.

A Prestashop disposem de mòduls, i, el desavantatge principal és que la majoria son de pagament. Per poc que vulguem personalitzar la nostra web haurem de pagar per personalitzar-la, tan per coses bàsiques com complexes. 

En canvi WooCommerce, que ja de per si és un plugin que s’instal·la a WordPress disposa de tota la llibreria pròpia de WordPress a més a més de plugins desenvolupats específicament per a WooCommerce. En aquest cas tenim moltes opcions gratuïtes que ens serviran per fer-nos una idea de les funcionalitats extres que podem implementar a la nostra botiga. En aquest article us expliquem com mantenir segur el votre WordPress amb un minim de plugins. 

Prestashop Vs WooCommerce - plugins prestashop

  1. Llibreria de plugins WordPress

es plantilles funcionen de manera molt similar i, les Premium, tenen preus semblants. Canvia una mica la personalització d’aquestes plantilles. En el cas de Prestashop, a vegades costa trobar la configuració de disseny de certs elements de la nostra web (Capçaleres, peu de pàgina, tipografia…) En moltes ocasions no es troba centralitzat en un mateix lloc i s’ha de buscar en diferents seccions del Backend.

Per altra banda, WooCommerce utilitza la mateixa lògica que WordPress, i des de el nostre punt de vista resulta més ordenat i clar a l’hora de modificar el disseny de la nostra web.

En general, desenvolupar una botiga online amb WooCommerce requereix una inversió menor que amb Prestashop.

 

Gestió del catàleg de productes

Les dues plataformes disposen d’un catàleg de similar gestió, força senzill i coherent. En aquest apartat es nota que Prestashop ha estat desenvolupada des de el principi com a CMS orientat a botigues online, ja que disposa de més opcions que podrem aplicar als productes. WooCommerce parteix de la base de WordPress i ho adapta per gestiona un tipus de post que en aquest cas li diu productes.

cataleg prestashop

  1. Catàleg de productes de Prestashop

 

Proveïdors, stocks i magatzem

A l’apartat anterior destacàvem que Prestashop neix com a CMS orientat a botigues online, i és en aquests apartat de gestió on es nota més la diferencia. Amb Prestashop no només podrem crear etiquetes sinó que podrem permetre als proveïdors accedir a la nostra web (amb un usuari especial i amb permisos de proveïdor) perquè consultin l’estat de les comandes que els hi corresponen o si, per exemple hi ha comandes pendents de recollir.

Per a WooCommerce existeixen plugins que els propis proveïdors han desenvolupat però depenem d’això i en la majoria de casos no tindrem opció de centralitzar aquesta gestió des de la nostra web.

A nivell d’estocs, les dues solucions permeten gestionar les existències de manera senzilla. Prestashop disposa de la opció  d’estoc avançat que obre molt el ventall de possibilitats dins d’aquest aspecte: per exemple, permet gestionar diferents magatzems o configurar avisos personalitzats si es redueix l’estoc d’algun producte concret.

 

Gestió de clients

En aquest aspecte Prestashop està per davant, i amb molta diferència, ja que inclou un petit gestor de clients (CRM) que ens permet mantenir contacte amb ells. És tracta d’una base de dades de clients on podrem tenir una fitxa amb informació detallada de cadascun, a més de poder informar-los d’incidències, gestionar devolucions, etc… En el cas de WooCommerce no disposa d’aquesta funcionalitat que pot ser molt útil si la nostra botiga te previst créixer en poc temps.

 

Formes d’enviament i pagaments

Ambdues plataformes disposen de les opcions habituals basades en les dimensions del producte (es pot activar si és necessari). També és poden configurar zones d’enviament a tarifes diferents tant a Prestashop com a WooCommerce.

D’altra banda disposem també de mòduls per configurar els mètodes de pagament com Redsys, en el cas de WooCommerce el plugin es gratuït i per a Prestashop és de pagament. També podrem configurar mètodes de pagament com Paypal, transferència bancaria o contra reemborsament.

 

Facturació

En aquest apartat tractem la possibilitat de generar factures per les nostres comandes, personalitzar-les i poder-les enviar als clients cada cop que fan una comanda. Aquesta funcionalitat s’inclou per defecte a Prestashop i te multitud d’opcions. Per tenir-ho a WooCommerce haurem d’instal·lar un plugin, que tot i complir expectatives, no ens donarà totes les opcions que ens dona Prestashop.

 

Conclusió

Prestashop Vs WooCommerce: Al final, les dues plataformes son una solució excel·lent per construir la nostra botiga online.

Com dèiem anteriorment Prestashop neix com a CMS orientat a botigues online, i això es nota. Sobretot es nota en aspectes relacionats amb la gestió: comandes, clients, facturació… Podríem dir que disposa de totes les funcionalitats, sense excepció, si volem llançar una botiga online i, a més de vendre, volem centralitzar la seva gestió des de una mateixa plataforma. Com a desavantatges, podríem dir que aquesta gran quantitat de funcionalitats pot complicar al principi trobar certes funcionalitats. També un aspecte a valorar és que la gran majoria de mòduls son de pagament, la part positiva de tot això és que ens assegura tenir els mòduls actualitzats i amb un bon suport.

WooCommerce és una solució ideal per a botigues petites y, sobretot amb menys necessitats a nivell de gestió. Disposarem de tot el necessari per llançar una botiga que no tingui previst un creixement molt pronunciat en un curt espai de temps. Tenim l’avantatge també amb aquesta solució el fet de poder utilitzar molts mòduls gratuïts per suplir funcionalitats que potser, no tenim d’entrada.