Més enllà del clic: estratègies de fidelització de clients a la web

Més enllà del clic: estratègies de fidelització de clients a la web

 

Desenvolupar una estratègia de fidelització de clients en línia és essencial  per a qualsevol empresa, especialment en el camp del màrqueting digital. La manca d’aquestes estratègies pot afectar significativament els ingressos, la consolidació de la marca i la posició al mercat .

A més, la durada de la relació amb el client destaca com una mètrica crucial perquè influeix en l’estabilitat empresarial, les futures inversions, la creativitat i les millores contínues.

Què són les estratègies de fidelització de clients?

Les estratègies de fidelització de clients fan referència a unes tècniques de màrqueting que busquen mantenir els clients durant un període prolongat, fomentant la continuïtat de subscripcions, l’ascens en el valor dels serveis o les compres recurrents de productes i serveis.

En resum, es tracta d’ accions i tàctiques a l’entorn digital que una empresa empra per retenir els seus clients a llarg termini.

Per què és important aprendre a fidelitzar clients?

Si encara teniu dubtes sobre la rellevància de la fidelització de clients, us presentem tres arguments que segurament modificaran la vostra perspectiva.

 • La retenció de clients és més rendible que l’adquisició de nous.
  Les estadístiques revelen que atraure nous compradors pot costar fins a cinc vegades més que mantenir els clients que ja fan compres a la teva botiga.
  A més, un client fidel tendeix a fer compres més freqüents, augmentant així el seu valor al llarg del cicle de vida.
  Això assegura un flux constant dingressos a la teva botiga en línia, cosa que no és garantia amb clients nous, la repetició de les comandes del qual és incerta.
 • Els clients lleials es converteixen en els millors ambaixadors del teu negoci en línia. La fidelització de clients et brinda oportunitats comercials valuoses pel fet que aquests compradors solen sentir una forta connexió amb la teva marca, convertint-se en defensors de la teva botiga en línia. Moltes vegades recomanen els teus productes o serveis entre els seus contactes, un actiu inavaluable.
 • La fidelització de clients contribueix a un coneixement més gran del perfil del comprador ideal.
  Identificar el teu buyer persona de manera precisa és fonamental per oferir els productes adequats als teus possibles clients.
  De vegades, el perfil del comprador és només una hipòtesi que s’ha de confirmar amb el temps, a mesura que es fan vendes.
  Si només s’efectua una venda a un client i aquest no torna a la botiga, se’n té poca informació.
  En canvi, si el client es converteix en recurrent, tindreu més oportunitats per saber què us interessa i adaptar les vostres ofertes comercials a les vostres preferències i necessitats.

3 estratègies de fidelització en exemples

A continuació, et mostrem tres empreses que han emprat estratègies cridaneres de fidelització en línia.

Starbucks: premiant els clients

Starbucks ha implementat una aplicació altament efectiva a la seva estratègia de fidelització de clients en línia. A través de la seva aplicació, els usuaris poden carregar fons per efectuar compres i, alhora, participen al programa Starbucks Rewards. Cada compra genera estrelles que els apropen a recompenses com menjars i begudes gratuïtes.

Uber: la ruta de les recompenses, viatjar més i gastar menys amb garanties

Uber brilla en el seu compromís a l’hora de consentir els passatgers en cada etapa del viatge. Sens dubte, un element destacat de la seva estratègia de fidelització en línia és el programa Uber Rewards, una mena de camí cap al paradís del transport.

Aquí, els viatgers acumulen punts que els eleven mitjançant un sistema de jerarquies, des del nivell més bàsic (blue) fins al prestigiós (gold). A mesura que avancen per aquest camí d’excel·lència, desbloquegen una sèrie d’avantatges que els motiven a convertir-se en usuaris assidus d’aquest servei de mobilitat.

TOMS: comprar per contribuir a una causa valuosa

L’estratègia de TOMS és inspiradora i es pot aplicar a l’entorn digital. En lloc de centrar-se en recompenses, aquesta empresa apel·la a la caritat i l’empatia per fomentar vendes recurrents. Per cada parell de sabates que compren els clients, l’empresa dóna un parell de sabates a persones necessitades.

Quin és el propòsit de les estratègies de fidelització de clients?

La meta principal de la fidelització de clients en làmbit del comerç electrònic és establir una relació duradora i mútuament beneficiosa entre el client i la botiga en línia.

Aquest enfocament implica la construcció duna relació sòlida de confiança a llarg termini amb els clients, que comprèn dos aspectes clau:

 • Compres contínues. Implica que els clients lleials continuïn fent compres a la teva botiga en línia al llarg del temps, cosa que alhora incrementa el seu nivell de satisfacció amb l’experiència.
 • Promoció orgànica. La satisfacció dels clients arriba fins al punt que es converteixen en defensors actius dels teus productes i del teu comerç electrònic. Les recomanacions personals per part d’amics o familiars, provinents de clients satisfets, tenen un valor considerablement més gran que qualsevol campanya publicitària.

En conclusió, el desenvolupament destratègies de fidelització de clients en línia és essencial en el màrqueting digital. Aquestes estratègies fomenten relacions duradores i avantatjoses per a ambdues parts. Retenir els clients es revela com més rendible que atraure nous i permet conèixer el comprador ideal.