Consells per una bona landing page

Importància i consells per una bona landing page pel teu lloc en construcció.

Importància i consells per una bona landing page pel teu lloc en construcció.

Moltes vegades ens trobem que estem desenvolupant un nou lloc, fent modificacions o actualitzant productes i necessitem que la nostra pàgina deixi d’estar temporalment visible. En aquests casos és habitual les plantilles o landin page de “web en construcció”. N’hi ha de més senzills i de més elaborades, però quan es dissenyen i s’utilitzen bé, poden ser molt productives i podem, amb elles, des de seguir incentivant els contactes, donar a conèixer els nostres serveis i generar interès per futures visites al nostre lloc web.

En aquest article veurem algunes tècniques i consells que podem aplicar en el disseny d’una landing per la nostra web en construcció o manteniment efectiva.

Com ha de ser la teva landing page per la nostra web en construcció? 

Aquesta landing actua com una prèvia o un “tràiler” de la vostra web, que, properament, es trobarà activa. Llavors, la idea es que sigui coherent en relació al disseny i la estètica:

  • Ha de ser senzilla i amb un missatge directe, el contingut extens i el disseny complert el mostrarem a la web definitiva.
  • Utilitzarem el logotip de la nostra marca per donar-li visibilitat.
  • Farem servir els colors corporatius com si fos una secció més de la nostra web final.
  • També utilitzarem imatges, marques o la tipografia que formin part també del nostre manual de marca.
  • Com hem dit hem de fer-ho senzill, per tant, no cal que hi hagi diverses pàgines enllaçades o links cap a altres llocs.

En conclusió, aquesta landing page hauria d’estar pensada de manera que formi part del disseny previst i no deixar-ho com un element a banda, d’aquesta manera la nostra marca també es reforçarà, donant tot plegat un aspecte més sòlid, íntegre i cohesionat.

 

Elements d’interacció i d’informació per a l’usuari 

Un usuari que entra a la nostra web esperant llegir un contingut que l’interessa o comprar un producte concret i, de sobte, es troba que la nostre web no està activa pot acabar resultant en un usuari frustrat si no ho reconduïm d’alguna manera.

Per això es important donar informació a l’usuari del que esta succeint i quan creiem que es resoldrà. Incloure un petit text on s’expliqui que està passant, per exemple: presentació d’un nou producte o una nova marca. Aquest text pot ajudar als usuaris a entendre i també a despertar el seu interès pel que els si estem oferint o pel que tindrem la possibilitat d’oferir-los en un futur.

També es important dotar a l’usuari d’alguna via de comunicació, com un correu electrònic, on, en cas de necessitat es pugui contactar amb nosaltres. És una bona manera, sense necessitat de crear un formulari, d’obrir la porta a que la comunicació, en cas de que l’usuari ho consideri, sigui bidireccional.

landing notify-me

Un altre recomanació seria, en la mesura del possible, i tenint en compte la temàtica de cada web, intentar convertir d’alguna manera aquests usuaris que entren a la nostra landing en clients o feeds. Això pot resultar més senzill si la teva web es un ecommerce, ja que per exemple, és podria dissenyar un formulari senzill (no demaneu més que l’adreça electrònica) amb la promesa d’un accés anticipat a algun servei o algun descompte per algun producte. Aquesta es una bona manera de incentivar a l’usuari a que ens deixi les seves dades, això obre la possibilitat de fidelitzar-lo com a client i que puguin interaccionar amb el disseny futur de la web que està per venir.

Sempre és millor tenir aquesta possibilitat d’interacció, quan sigui viable, que, en canvi  que els usuaris entrin a la nostra landing, no puguin interaccionar amb res, i simplement marxin.

Un altre element que podeu pensar en incloure és un temporitzador de compte enrere, es una eina més que dona informació als usuaris de quan està disponible el producte o la marca que estem construint.

landing countdown

Lligat a això també és interessant la opció d’un formulari de comanda anticipada, d’aquesta manera obrim la porta a aconseguir conversions tot i que la nostra web encara no estigui operativa encara. Si us decidiu per aquesta opció és molt important assegurar-vos de que la web estarà disponible en el temps previst.

Us deixem alguns exemples de Webs que us poden inspirar per dissenyar la vostre landing page, i que creiem que son interessants:

 

KOUNTER COOMING SOON TEMPLATE

consells landing page - landing construction-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DEADLINE REACT COOMING SOON 

landing construction-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PHLY COOMING SOON

consells landing page - landing construction-3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I un cop mes, com sepre us recordem que si teniu algun dubte ens consulteu sense compromís i el nostre equip farà el posible per ajudar-vos en el que necessiteu.