importància manteniment web

L’importància del manteniment web

L’importància del manteniment web

Sempre parlem de les diferents tipologies de webs, de les seves funcionalitats, del seu preu, de la seguretat. Però mai no parlem de l’importància del manteniment web que necessiten. Ja siguin pagines web amb WordPress, o amb qualsevol altre CMS, cal tenir-les amb un correcte manteniment.

Per posar un exemple a la nostra vida quotidiana, parlem d’un cotxe o una moto, oi que quan porten els quilòmetres necessaris, els portem al taller per a una revisió?. No fer això sabeu que pot afectar el seu funcionament correcte i en alguns casos fins i tot deixar-vos tirats a la carretera, o portar a avaries molt més greus .

Això també passa amb els llocs web. S’han de mantenir al dia dels canvis constants que es produeixen i sobretot evitar qualsevol intent d’atac o fallada de funcionament.

En aquest article parlarem de l’importància del manteniment web d’una pàgina WorPress, en què consisteix, quines tasques són les més importants, per què és important fer-ho i els tipus que hi ha.

Encara que moltes vegades pensem que no es important, ho és i més del que creieu. Un manteniment a temps pot evitar problemes futurs que poden ser molt més costosos de solucionar. Parlarem de totes les tasques que comporta un Manteniment d’una web i quins avantatges suposa tenir-lo.

Què és el manteniment d’una web? 

Un manteniment correcte d’una web es pot definir en tres fases principals:

  1. MANTENIMENT DEL SERVIDOR 

Tasques de gestió dels servidors, bases de dades, eliminar vulnerabilitats i revisar que el conjunt estigui correcte.

Si tens un bon Hosting contractat, part d’aquestes tasques, les realitza el proveïdor del servei, però segons la complexitat de la teva web i les funcionalitats que tinguis instal·lades, o el tipus de servidor que facis servir, és important tenir una supervisió externa per si alguna cosa no entra a les seves tasques de manteniment.

Un Servidor actualitzat, és la base perquè la teva web estigui operativa en tot moment.

  1. ACTUALITZACIONS DEL CMS i COMPROVACIÓ DE LA SEGURETAT

En aquesta fase, es fan les actualitzacions de WordPress, de la plantilla i els plugins que s’estiguin fent servir a la web.

Aparentment, sembla que això és una tasca senzilla, però determinades actualitzacions poden provocar problemes de compatibilitat i fer que la teva web no funcioni correctament, per això sempre recomanem que, si hi ha moltes actualitzacions pendents, el millor és fer una còpia de la web a un espai de proves , realitzar les actualitzacions en aquesta còpia, comprovar que tot està correcte en finalitzar i si és així fer el mateix en producció. En cas que les actualitzacions generin una incompatibilitat a la web de proves, sempre s’estarà a temps de buscar la solució a aquest problema sense que afecti a producció.

Les comprovacions de seguretat ja les hem comentat en altres articles. Cal fer còpies de seguretat i comprovar el correcte funcionament dels teus accessos a WordPress.

Si no tens a la teva web una seguretat correcta, t’arrisques a patir atacs informàtics que poden portar a situacions complicades i de difícil solució.

  1. OPTIMITZACIÓ DE LA WEB

Aquesta és la darrera fase d’un manteniment web i és tan important com qualsevol altra. S’ha de testejar la velocitat de càrrega, arreglar enllaços trencats, possibles errors 404 i tot allò que pugui afectar l’experiència d’usuari en general. Google és molt exigent amb aquestes coses i el teu WordPress ha d’estar a l’alçada.

carrega rapidaLa velocitat de càrrega d’una web és un dels valors més importants per a un correcte posicionament.  A WordPress hi ha moltes opcions per optimitzar aquesta càrrega, des de la reducció de pes de les imatges que es mostren, fins a l’organització i càrrega dels CSS de la pàgina.

 

 

Ara que ja saps en quins passos se segueixen per a un correcte Manteniment d’una pàgina web a WordPress, explicarem quins avantatges té tenir la teva pàgina al dia en tots aquests aspectes.

Per què l’importància del manteniment web del vostre lloc? 

Un correcte manteniment de la teva pàgina web, aporta seguretat i tranquil·litat davant de problemes de caigudes de servidor, intents d’accés no autoritzats i spam continu que pot arribar als comentaris del bloc en cas de tenir-lo actiu.

usuari satisfet

La teva pàgina web és la principal imatge de la teva empresa a Inernet , per tant, el que no has de permetre de cap manera, és que els teus clients i persones interessades, no puguin navegar per la teva web i accedir als serveis que hi ofereixes. 

Avantatges de contractar un servei de manteniment web 

  • El servei de manteniment de la teva web no ha de ser considerat un cost, en realitat és una inversió perquè la teva web estigui sempre activa i per evitar arribar a problemes que a la llarga poden suposar costos més elevats.
  • Un manteniment web us donarà més seguretat a la vostra web, evitant intents d’accés no autoritzats, errors al servidor i spam, entre d’altres
  • Si és un professional el que fa aquestes tasques, tu no perdràs temps i podràs dedicar-te completament al que saps fas, és a dir gestionar i millorar el teu negoci.
  • Amb un manteniment web contractat el més lògic és que el teu sistema estigui monitoritzat contínuament. Això permetrà que, en cas de tenir un problema, s’actuï de la manera més ràpida i eficaç, afectant el mínim possible a la web.
  • El servei s’adaptarà a tu i al teu negoci, podent comptar amb diferents opcions de manteniment que valorin i prioritzin el que és més important per a la teva empresa a cada moment, per exemple, augmentant determinats paràmetres del teu servidor en funció del trànsit que tinguis, o oferint unes hores de serveis gratuïtes pel que necessitis fora del manteniment.
  • Estaràs sempre informat dels problemes que has tingut a la teva web amb els informes de manteniment que et pot proporcionar l’empresa que t’ofereix el servei. En aquest informes s’expliquen les tasques realitzades, les optimitzacions i els problemes de seguretat resolts durant el període que s’estipuli per a cada manteniment.

T’ha semblat interessant?. Això és tot el que podem oferir per a un correcte manteniment de la teva web i recorda que si tens alguna pregunta, només t’has de posar en contacte amb nosaltres i t’atendrem sense cap compromís.