fotos per a xarxes socials

Fotos per a xarxes socials. Com millorar-les i tenir estil.

COM MILLORAR LES TEVES FOTOS PER A XARXES SOCIALS.

No sols les pàgines webs reflecteixen la nostra marca, el nostre estil o ens representen fidelment. És evident que si alguna cosa en aquests moments és visual, són les xarxes socials i les fotos per a les xarxes socials són el cavall de batalla.

Igual que cuidem l’aspecte de la nostra web, tinguem un perfil personal o un professional, ens ha d’importar generar una bona impressió a qui vista el nostre perfil.

No és senzill que una imatge ens representi en cada post, o que digui el que volem expressar en aquest instant visual, però la pràctica i no buscar idees complexes és la millor manera d’arribar a representar-nos.
Cada xarxa social que tinguis necessita un enfocament adequat. No posaràs la foto amb la teva mascota en el teu perfil de Linkedin, el mateix que no posaries un article súper llarg de text en un Instagram.

La tecnologia dels mòbils han ajudat al fet que les imatges que pugem siguin cada vegada de major qualitat, amb una infinitat de filtres i d’una forma gairebé natural les pugem a salt d’un clic.

Però hi ha un problema en tot això. I és no tenir una estratègia o un patró que faci que la nostra marca o nosaltres mateixos sortim “afavorits” en això.
Encara pugem fotos amb mala il·luminació, sense cura de la composició, els interminables selfies, les fotos en el mirall de l’ascensor o del gimnàs, o aquestes fotos amb orelles de conillet sexy una rere una altra vegada.

No es tracta de convertir-nos en professionals de la fotografia. Però al fet que quan veiem un perfil amb unes fotos cuidades ens diem. Vagi que xulo! Perquè no costa tant. És més un tema de paciència i no posar el dit en el disparador i “upload” en tot moment.

Podem tenir el nostre perfil personal i encara així tenir estil. Pujar les fotos de la barbacoa amb la família, les sortides amb els amics, les fotos en diferents postures de les nostres mascotes (i no s’ofenguin, jo tinc milers de les meves), però no obstant això tenir al cap uns pràctics consells, prendre’t un minut més a prendre la foto que pujaràs, i comptar fins a 10 abans de pujar-la al teu perfil com si no hi hagués un demà.

Això té més delicte en un perfil d’empresa. Aquí no té perdó que no ens prenguem un temps, i no tenir clar en quina xarxa estem i com hem d’actuar en cadascuna.

Per això et deixem un parell d’articles – aquest el primer – on et donem uns quants consells, tant en com prendre la fotografia adequada, i en quina grandària has de publicar-la en cada xarxa.

Comencem pel primer pas donat-te tips per millorar les teves fotos per a xarxes socials.

COM NO PUJAR UNA FOTO A LES TEVES XARXES SENSE ABANS INSPIRAR I COMPTAR FINS A 10:

 • Composició: Això és com la teoria de conduir, tots recordem la teoria, però molts hem saltat un cedeixi el pas. I això no significa que estigui bé. Així que abans de disparar recorda les nocions bàsiques que són molt simples.
  • La regla dels terços: Si agafes el que fotografiaràs i ho divideixes en 9 parts iguals tindràs 9 punts d’intersecció. Aquí és on has de situar al protagonista.
   regla de los tercios
  • La mirada: Deixa aire davant d’on el subjecte mira. Li donarà perspectiva a la foto.
    ley de la mirada
  • La regla de l’horitzó: No posis l’horitzó en la meitat just tallant la foto en dues parts iguals. Et quedarà molt millor si esculles que els horitzons estigui en una de les línies dels tres terços. Et quedaran fotos molt més expressives.
   ley del horizonte
 • La llum: Aquest terrible problema que teníem en les rèflex i ara amb els mòbils d’última generació ens resolen de manera automàtica. Encara que mai tinguis por d’experimentar amb les maneres professionals que tan poc usem i que tenen gairebé tots aquests mòbils.
  La regla bàsica. La llum natural sobre totes les coses sempre que sigui possible. A l’alba i al capvespre són les millors hores. Però si el moment de la foto sorgeix en altres hores, tracta de seguir la norma de posar-te d’esquena al sol, evitar que la llum sigui directa o prova enquadraments diferents. A vegades prendre la foto a la gatzoneta o des d’un altre angle ens canviarà la foto totalment.
  Fotos per a xarxes socials - llum natural
 • L’objectiu: I no ens referim al del teu mòbil, sinó a l’objectiu que desitges transmetre a la foto. Encara que sigui la foto de família, de les nostres vacances o de nosaltres mateixos fes-te un favor. Presa la foto valorant la teva imatge personal i tractant de transmetre allò que realment ets i com vols que et vegin. Ets molt més que aquests interminables i repetitives selfies. Segur hi ha més coses en la teva vida interessants.selfie original
 • Respecta les grandàries de cada xarxa social: Per desgràcia no totes les xarxes s’han posat d’acord en una grandària estàndard, per la qual cosa la nostra labor és dúplica, si volem fer-ho bé. Ja sabeu que una foto d’Instagram que és un format més quadrat no podràs posar una panoràmica si realment vols que et quedi bé.
  Aquí tens una guia de les mides més habituals 2020.

COM ANAR UN PAS MÉS ENLLÀ A LES TEVES FOTOS PER A XARXES SOCIALS I TENIR REALMENT ESTIL:

 • Mantingues una cromàtica similar en les teves fotos: És a dir, cerca que les teves fotos mantinguin uns colors similars, utilitza la mateixa paleta de colors freds o càlids. Això t’ho posa molt fàcils eines o apps que tenen infinitat de filtres predefinits per a buscar el que més s’ajusti a la nostra mena de perfil, o podem personalitzar un propi. Fins pots comprar-los predefinits. Entre les apps més conegudes per a això es troben Lightroom o Snapseed – si no et vols complicar- que trobaràs tant per a Android com per a IOS.
 • Inspira’t, però no copiïs: Hem dit que has de trobar el teu estil i mostrar-te com realment vols que et recordin i que et vegin cada dia. Mira’t uns dies perfils d’Instagram, de Pinterest, si el teu és mostrar-te a través de les fotos. Revisa els perfils de gent que segueixes, que t’agrada i veuràs que segueixen aquestes senzilles regles que t’hem esmentat.
 • Si poses text en les teves fotos, utilitza sempre la mateixa tipografia. És com el color, el tipus de lletra defineix una coherència en el teu perfil i en la teva imatge en general. El teu no ets un caos. Almenys no en publico 😊 .
 • Tingues el teu propi Estil, però no publiquis el mateix en totes les teves xarxes socials, o no de la mateixa manera. Les fotos del teu Instagram o el teu Pinterest haurien d’impactar més que les de les teves altres xarxes socials, per exemple.
 • Fotografia detalls. Les teves fotos guanyessin molt més si d’aquest menjar en família treus petits detalls de la taula, d’objectes que hi ha en aquest moment al teu voltant. Si et pares a observar veuràs que els detalls són els que fan grans fotografies i defineixen moments.
 • Cerca fons nets per a les teves fotos perquè destaqui el teu protagonista. Així evites que hi hagi distraccions i ressalti el que realment vols que vegin.

 

I en el pròxim article t’ensenyarem alguns tips més per les teves fotos a les xarxes socials perquè les fotos que pugis a partir d’ara diguin una cosa realment bona de tu.