optimitzar una botiga Online

FORMES D’OPTIMITZAR UNA BOTIGA ONLINE PER ACONSEGUIR MÉS CONVERSIONS

FORMES D’OPTIMITZAR UNA BOTIGA ONLINE PER ACONSEGUIR MÉS CONVERSIONS

El fet d’incrementar les conversions a la nostra botiga online és una de les nostres prioritats. Però no consisteix en una sola estratègia, ni una sola pràctica. Més aviat es tracta d’una barreja de diverses i, de vegades, posar en pràctica test A/B on en el mateix tipus d’estratègia fent dues exposicions diferents.

Amb el temps es converteix en un mix entre aquestes estratègies ja provades i l’experiència que vas acumulant, realitzant-les al teu Woocommerce o Prestashop. Cada botiga i producte és un món. Però hi ha regles bàsiques que cal seguir per augmentar la ràtio de conversió.

Nosaltres et donarem les més usuals perquè estiguis atent on pots millorar o on has de prestar més atenció. No parlem de generar més visites, sinó que les visites que tens comprin (converteixin) a la teva botiga online.

Primer de tot, definir que és la ràtio de conversió (CRO). La teva ràtio de conversió és el nombre de vendes que fas a la web comparat amb el nombre de sessions a la teva botiga online. Una eina molt eficaç en aquest cas per saber aquesta dada és Google Analytics.

  1. Personalitza les teves pàgines.
    L’experiència d’usuari és molt important i com més segmentats tinguis els teus visitants podràs fer millor les pàgines d’aterratge a la teva web. Utilitzeu regles del servidor o un connector de traducció que us permeti que l’usuari aterri en el vostre idioma.
    Si tens clients recurrents, o que ja t’han fet compres, adreça’t pel nom amb etiquetes cridaneres a través de tags dinàmics.
    Així mateix, estén aquesta personalització a les llistes d’e-mail a les que envies les teves ofertes i sobretot recorre als carretons abandonats (incloent-hi de forma personal un cupó de descompte per exemple per acabar de tancar aquest carretó que es va deixar a mitges).
  2. Assegurat que la teva web és Mobile-Friendly. En càrrega hauria de ser com a mínim la mateixa velocitat de càrrega que la teva versió d’escriptori. Sinó ho és hauràs de revisar l’optimització del que tens (fotos, vídeos…) i eliminar totes aquelles seccions supèrflues que al mòbil no tenen sentit ja que des de aquest dispositiu la compra és més ràpida i impulsiva. Assegurat de que el menú sigui de fàcil navegabilitat i pràctic.carretó compra
  3. Millorar la teva UI (Interfície d’usuari) considerant aspectes com:
    • Els teus CTA’s (trucades a l’acció) són clares? (“COMPRA ARA”, “SUBSCRIU-TE.” “DEMANA INFORMACIÓ…”
    • El teu botó del carretó està en un lloc realment visible i accessible en qualsevol moment i des de tot el site?
    • Sinó estàs segur de què cliquen els teus clients o quins són les teves “zones calentes” sempre pots fer servir i fer que et realitzin un mapa de calor de la teva web. Això t’ajudarà a saps quins són i decidir si has de canviar coses al teu disseny. (De vegades una imatge que poses a l’usuari li fa la sensació que pot fer clic i dirigir-lo cap a un lloc. Potser aquí ara has de posar un botó, un enllaç o canviar aquesta secció).
  4. Aconseguir reviews dels teus productes. No és una tasca fàcil animar un client que deixi una ressenya de la seva compra un cop hagi comprat. Però per descomptat que és una gran arma de màrqueting i fidelització tenir-les a la teva web.
    Animeu-los fent un seguiment en un parell de setmanes enviant-los un correu per veure que tal us ha anat la vostra compra i oferint un cupó de descompte per a la següent si ho realitza.
  5. Simplifica els teus checkouts o pàgines de pagament. No sempre et caldran totes les dades del Checkout per segmentar els teus clients. Demanar massa dades és tediós i pot deixar un carretó abandonat.
    Dona la possibilitat que comprin com a convidats sense haver de registrar-se o amb un compte de xarxes socials com Facebook o Google. Aquí com a la resta el “menys és més ” és obligatori.
  6. Optimitza el SEO dels teus productes. No deixis només el SEO a les teves pàgines principals. Cada vegada que des d’alta un producte no descuidis les descripcions del producte, el nom de la foto d’aquest, i d’utilitzar-hi paraules clau. Aquí plugins com SEO by Yoast seran grans aliats.
  7. Habilita les molles de pa (Breadcrumbs). Són aquelles línies que solen estar a sobre del producte en petit. Solen indicar-nos a quin nivell de la web estem, categoria o producte. Formen part del SEO com a bona pràctica i com a ítem de navegació senzilla.
  8. Afegeix un cercador. De mitjana sol augmentar un 15% la ràtio de conversió, ajuda a la navegació a alguns dels teus usuaris i les cerques es completen més ràpid, cosa que per a l’usuari és facilitar-li la compra.
  9. Afegeix promocions i evoca la “urgència”. Combina descomptes amb promocions de temporada. Combina cupons de compra per import o quantitat de productes. Aprofita els enviaments gratuïts a partir certa quantitat, i avisos del que els queda per completar aquesta quantitat.
    Una regla important: No saturis de pop-ups als clients. Utilitza‘ls amb cap i canvials freqüentment, tant el disseny i la promoció, com el punt de salt (En entrar, en fer un scroll d’un %, en voler sortir de la pàgina…).
  10. Segueix el comportament dels teus clients i botiga amb Google Analytics. Mesura, mesura i mesura una vegada i una altra. No ens cansarem de dir-ho. Només amb dades reals i freqüents podràs prendre decisions sobre quines accions realitzar i en quin moment.

Semblen molt òbvies, sí? Però en realitat no et pots imaginar quantes vegades millorem aquests punts a moltes webs. No a totes les webs els cal el mateix. Però aquests haurien de ser els bàsics del teu full de ruta a la teva botiga en línia.

Has de tenir en compte que el teu Woocommerce o Prestashop segons ve de zero no porta totes les funcionalitats que necessites o desitges. Però tots dos tenen un ampli assortiment de plugins que fan moltes coses extra a la teva botiga online, i val la pena invertir-hi tenint en compte que aquests punts que t’hem esmentats són importants. Opcionals alguns, però indispensables com a inversió en la teva estratègia de màrqueting.

Si tens algun dubte podem aconsellar-te de quins elements són els millors per a la teva botiga online en concret abans de tornar-te boig.

Auditoria gratuïta: Està la teva web preparada?

Fem un anàlisi web que comproba si la vostra pàgina web està preparada per arribar als objectius que teniu a Internet i us oferim consells sobre com millorar-la.


    Subscriu-te a les últimes notícies d’Areafdesign




      Obre el chat
      💬 Necessites ayuda?
      Hola 👋!
      Estem aquí per si vols consultar alguna cosa amb nosaltres. Sense compromís. Ens encantarà parlar amb tu.