Fracàs d'una pàgina web

Evita el fracàs d’una pàgina web

Evita el fracàs d’una pàgina web

Una pàgina web es noms una imatge bonica?, Només amb un disseny increïble en tinc prou?. Doncs com diria una cançó molt coneguda, depèn, però segurament la resposta es no no, ja que voldràs rendibilitzar-la i obtenir-ne molt més.

Abans de començar a fer una pàgina web, si vols evitar que quedi com un adornament d’internet, t’has de preguntar què és el que vols aconseguir amb ella, és a dir, quin és el teu objectiu, que és el que vols aconseguir amb ella. No val a dir, m’agrada aquesta pàgina i aquesta altra, i en vull una igual. Necessites fer una reflexió prèvia i tenir clar:

Quin es meu objectiu?

Vull fer una pàgina web corporativa perquè els meus clients puguin veure el meu portfolio de productes, o vull captar leads i nous clients amb ella?

Vull fer una botiga en línia per vendre, o només vull que els meus clients ho vegin com un catàleg i demanin per mail?

I no només això, si vull vendre, la meva finalitat serà tenir sincronitzada la meva pàgina web al CRM?, amb l’ERP?, …

A quin mercat vull anar?

És una obvietat, però el disseny, els continguts, idiomes,… canvien molt en funció del mercat al que es vulgui arrivar. No es el mateix dissenyar una pagina per persones de mes de 60 anys que quasi no navega per internet excepte en casos de necessitat, que per  gent jove que  navega des de el movil habitualment.

Qui seran els meus clients potencials?

Amb el mercat i la identificació dels meus clients, es podrà idear una estratègia completa. Aixo ens portarà al punt anterior del disseny.

Tenint aquests punts en compte, serà més fàcil que la teva pàgina web tingui èxit.

No comprem un pis i després mirem si s’adapta a les nostres necessitats i objectius. (de la zona on volem estar, …) normalment avaluem aquest factors abans i busquem el pis que més s’adapti a les nostres necessitats. Amb les pàgines web hem de fer el mateix, hem de tenir clar què volem, l’estratègia i a partir d’aquí desenvolupar la pàgina web.

Un cop tenim clar quina és la finalitat de la nostra pàgina web, el mercat al qual ens dirigirem i quins seran els nostres clients, és molt important tenir clar què és el que volem mostrar, quina serà l’estructura i el contingut (imatges i textos) de la nostra pàgina web.

Són errors comuns pensar:

  • Primer es dissenya i després posarem el contingut, el contingut és cosa del dissenyador@ web i ho pot fer qualsevol. Tot és un conjunt, és molt important tant el disseny com el contingut. Amb un atraus els teus clients, amb l’altre els pots ajudar a convèncer-lo per una banda i  que et trobin millor per una altra (SEO). I a més, qui transmetrà millor el missatge que el seu propietari, és clar, sempre amb ajuda i consells de professionals (dissenyador@ web, posicionament, màrqueting) perquè la web sigui un èxit.
  • La meva pàgina web va adreçada a tothom. Com hem dit abans, necessites saber quin és el teu nínxol de mercat, és impossible arribar a tothom i si ho intentes segurament serà un fracàs.
  • Com més paraules clau posi, millor posicionarà la meva pàgina. El que passarà és que serà més difícil posicionar-te a Google, captaràs visites que no són dels teus clients objectius i hauràs fet una feina que no obtindrà rendiment. És tot un art el posicionament i té la seva feina, centra’t, sigues concís i precís per millorar el teu posicionament i que les visites que arribin siguin clients objectius, millor un client objectiu amb potencial de compra, que cent visites a les que no els hi interessa el teu producte.

Segur que heu sentit molts comentaris tipus: tinc 10.000 visites a la meva pàgina web i creixent cada mes, … això va molt bé per a l’ego de la persona, d’aquestes 10.000 a quantes els hi interessava la teva pagina realment, si el que vull és vendre, a mi el que m’interessa és saber el % de vendes d’aquestes visites.

Per finalitzar et donarem una serie de recomanacions perquè la teva pàgina web no fracassi:

Tingues clar quin és l’objectiu, mercat i els teus clients . A partir d’aquí et podrem ajudar i aconsellar millor en l’estratègia i com fer la teva pàgina web.

Treballeu l’estructura de la web (menú de navegació). A partir d’aquí et podrem ajudar i aconsellar quins títols posar, quin disseny realitzar, que la navegació sigui més fàcil, crear punts de captació de leads, landings per a campanyes…

Continguts dels textos i paraules claus . S’han de treballar molt bé i els equips que realitzem les webs no som especialistes en els diferents productes i serveis, però sí que us podem ajudar, donar pautes i consells, perquè quan redacteu els textos assegureu-vos que tenen un bon posicionament orgànic. A les paraules clau, a partir del treball que has realitzat, estudiem la competència i veiem com optimitzar-les i les prioritzem.

Un cop feta una pàgina web, recorda que es necessita un manteniment (actualitzacions, posicionament, redissenys, …), en això et podem ajudar, però has de tenir en compte que la feina no s’acaba quan aquesta es publica si vols tenir èxit, si fas una pagina web i l’abandones, es pedra entre els milions d’altres pagines i ningú et trovarà.

Les empreses com nosaltres us podem ajudar i donar support en aquestes tasques, però qui realment coneix el negoci ets tu i nosaltres t’ajudarem a aconseguir el teu objectiu, amb els nostres coneixements i experiència adquirida.