
16 maig Errors comuns en el manteniment i configuració del teu WordPress.
Errors comuns en el manteniment i configuració del teu WordPress.
WordPress es un CMS pensat perquè sigui senzill i fàcil de gestionar per a una persona que no te coneixements de codi. Si bé, es cert que construir una web senzilla pot ser relativament fàcil, el seu manteniment és important i requereix d’una base de coneixement per evitar problemes de seguretat i errors en processos crítics que poden afectar a la usabilitat o, a les vendes de la teva botiga.
És per això que et presentem algunes tècniques o consells bàsics que has de tenir en compte sempre que vulguis estar tranquil al respecte de la estabilitat de la teva pàgina web.
-
No realitzar copies de seguretat regularment
Habitualment els proveïdors de hosting ofereixen aquest servei, de manera que, cada dia obtindrem una copia de seguretat del nostre web, de manera que en cas de hackeig o error durant alguna actualització, sempre estarem a temps de tornar a una versió antiga de la nostra web que sabem que funcionava correctament.
Has de tenir en compte que tots els canvis que hagis fet des del moment de fer la copia fins a la data de la copia que vols recuperar es perdran, però podràs recuperar la teva web en una versió d’aproximadament 24 hores enrere.
Habitualment aquestes copies es realitzen de manera automàtica cada dia, i permeten recuperar la web fins a un mes enrere.
-
Tenir molts plugins instal·lats
Potser es un dels problemes que més ens trobem a Areafdesign i això succeeix per molts motius diferents:
- Moltes vegades no cal instal·lar cap plugin: A vegades tendim a buscar plugins per a cada petita cosa que volem fer, sense tenir en compte que moltes vegades no es necessari, ja que, en ocasions, el core de WordPress inclou aquestes funcionalitat o simplement el que fan molts plugins simples es enganxar un codi a un fitxer que nosaltres podríem fer manualment i estalviaríem un plugin.
- Plugins amb funcionalitats duplicades: Una altre pràctica es que moltes vegades tenim plugins instal·lats diferents però que fan pràcticament el mateix i, que amb un obtindríem el mateix resultats i podríem treballar amb les mateixes eines.
- Plugins antics que ja no s’utilitzen: Recordar sempre que els plugins que no s’utilitzen s’han de desactivar i esborrar per alliberar recursos.
Cal destacar que quan menys plugins tinguem, més fàcil de mantenir serà la nostra web i menys riscos d’errors tindrem en el moment de realitzar actualitzacions i de que hi hagi conflictes entre plugins.
-
Treballar sempre sobre un tema child
Moltes vegades quan comprem un theme Premium, veurem a les carpetes d’instal·lació que junt amb els fitxers principals de la plantilla, venen uns altres dins d’una carpeta anomenada “child”.
Aquest es un theme fill del principal, i la idea es instal·lar tots dos però activant només el theme child. D’aquesta manera podem fer modificacions sobre la configuració del tema principal però ens assegurarem de que no perdrem els canvis en el moment d’actualitzar els fitxers de la plantilla.
Això és útil sobretot quan es volen editar els estils css o quan s’afegeixen funcions específiques al function.php
Auditoria gratuïta: Està la teva web preparada?
Fem un anàlisi web que comproba si la vostra pàgina web està preparada per arribar als objectius que teniu a Internet i us oferim consells sobre com millorar-la.
-
No utilitzar els accessos per defecte de WordPress
Tots els que em treballat amb WordPress sabem que l’accés per defecte es www.domini.com/wp-admin. També sabem que, en molts casos, l’usuari per defecte es “admin”, això pot facilitar el hackeig de la nostra web i fer-la vulnerable davant atacs informàtics. En termes de seguretat és recomanable modificar aquestes dades estàndard per algunes més segures, d’aquesta manera afegim una capa de seguretat més en la nostra pàgina web.
Per la modificació de l’accés podem utilitzar un plugin com WPS Hide Login, un plugin molt lleuger que, de manera molt senzilla ens permetrà fer el canvi d’URL.
-
No esborrar el contingut de mostra o per defecte
Moltes vegades quan instal·lem WordPress, depenent del proveïdor de hosting, ens inclourà alguns plugins amb la nostra instal·lació. Això és una estratègia comercial que segueixen aquests proveïdors i hem d’estar atents a això, ja que si no els necessitem haurem d’esborrar-los.
El mateix passa, i de manera més habitual, quan instal·lem algun theme. Es recomanable una vegada instal·lat, revisar quins plugins extres se’ns han instal·lat i esborrar quins no necessitem. El mateix passa amb la galeria de mitjans on haurem de revisar si hi ha imatges de mostra que podem esborrar ja que no les farem servir.