Disseny visual i estètic de pàgines web

https://www.pexels.com/es-es/foto/arte-oscuro-escritorio-macbook-pro-8761047/

Disseny visual i estètic de pàgines web

El disseny visual i estètic és tan important com el disseny web. Aconsegueixen que els usuaris se sentin més atrets i còmodes a la navegació, fomentant la compra i incrementant la taxa de conversió. Para atenció a les vuit tendències en disseny visual per potenciar la teva identitat de marca aquest 2023.

8 tendències de disseny visual per a aquest 2023

El món es mou per modes i també hi ha en el disseny visual de les pàgines web. Cada any s’estan desenvolupant noves maneres de presentar els serveis i els productes als usuaris per refrescar l’expressivitat de les landing pages. A continuació, us mostrem vuit tendències del disseny visual aquest 2023.

Cursors personalitzats

Estem tan acostumats a utilitzar el cursor tradicional que no ens adonem que forma part del disseny visual i que es pot modificar. Aquest 2023, alguns dissenyadors gràfics estan innovant en aquesta matèria, mostrant cursors personalitzats. Això fa que la teva pàgina web sigui molt més original que la resta, transportant els usuaris a una marca que comunica personalitat.

Els cursors es poden modificar de formes gairebé il·limitades, ja que pots dissenyar formes noves, variar la mida i aplicar la paleta de colors que vulguis. Això sí, és molt important que paris atenció al disseny general de la pàgina web quan elaboris un nou cursor, perquè ambdós elements siguin harmònics.

Per acabar, no només està guanyant fama l’aspecte del cursor, sinó com interactua amb els elements de la web. En certes accions, podeu canviar la seva mida, color o forma. Aquesta qüestió entra dins del disseny de microinteraccions.

 

El mode fosc

El mode fosc s’està fent molt famós, i és una de les tendències d’aquest 2023. Alguns usuaris opinen que ofereix una experiència molt més satisfactòria perquè la vista se sent més relaxada, reduint la fatiga visual. D’altra banda, la bateria dels smartphones sembla aguantar més quan aquesta manera està activada.

Així mateix, treballar amb gammes de colors foscos és una manera interessant d’oferir als usuaris certes emocions que estiguin vinculades a la teva marca. Tot depèn del que vulguis transmetre.

 

https://www.pexels.com/es-es/foto/se-enciende-el-telefono-inteligente-samsung-android-negro-que-muestra-el-reloj-a-las-12-09-404280/

 

Espais en blanc

Els espais en blanc o els espais buits s’han utilitzat a l’art des de fa molts segles. No és estrany que amb el pas del temps s’hagin aplicat al disseny visual i estètic de les pàgines web. És una manera de no sobrecarregar la pantalla amb gaire informació perquè l’experiència de l’usuari sigui més relaxant. A més, també ajuda que la informació sigui més llegible.

 

Neoformisme, la fusió de minimalisme i realitat

Aquesta tendència en el disseny web es tracta de fusionar el minimalisme i la realitat. Destaca per combinar fons sobris amb ombres i llums. L’objectiu és simular objectes o ferramenta de la vida real que aquest contrast.

 

Glasmorfisme, un toc d’esmerilat

Aquest tipus de disseny es va fer molt famós durant el 2021, però continua sent tendència als dissenys web del 2023. La finalitat és generar imatges que simulin l’esmerilat d’un vidre. També es pot veure la fusió entre el que és transparent (amb un toc difuminat) i el moviment, per simular tot allò que percebem a través d’un vidre.

Com podeu veure, és un disseny molt original que tracta de transportar-nos a un aparador convencional.

 

L’art abstracte és una de les tendències de disseny web el 2023

Estan de moda les formes geomètriques combinades amb una estructura web minimalista i senzilla. És una tècnica de disseny que impulsa la llibertat creativa dels dissenyadors i transmet els valors de l’UX (User Experience) i la UI (User Interface).

Títol o imatges de grans dimensions

Les empreses de disseny gràfic estan optant per enfocar-se en allò essencial: la marca. Les landing pages cada cop opten més per col·locar els serveis o productes fonamentals amb imatges de grans dimensions. A més, estan acompanyats amb un titular representatiu gràcies a l’ús d’una tipografia cridanera. La UX està demostrant que de vegades menys és més.

 

https://www.freepik.es/psd-gratis/plantilla-sitio-web-pantalla-portatil_3383792.htm#query=p%C3%A1gina%20web&position=2&from_view=search&track=ais

Dissenys receptius amb dinamisme

La nova era digital prefereix els dissenys que tinguin dinamisme perquè generen més recepció a l’usuari. Els dissenys web estàtics cada cop transmeten més avorriment i semblen ancorats en models de venda més antics.

El disseny visual i estètic encara té molt camí per recórrer, però el que és clar és que romandrà al món de les noves tecnologies per sempre. No es pot concebre una pàgina web sense la combinació de colors, formes i dinamisme.

 

Referències

  • Maluenda, R. (2022). 8 tendències de disseny web el 2023 amb exemples reals. Profile Software Services. https://profile.es/blog/tendencias-diseno-web/
  • Pavía, M., & Pavía, M. (2023, 10 gener). 11 tendències de disseny web per al 2023. Idearium®. https://www.idearium.es/11-tendencias-de-diseno-web-para-2023/