Digitalitzar una PYME

Digitalitzar una PYME

Digitalitzar una PYME

 

Si alguna cosa hem après en aquests darrers temps és que la digitalització és indispensable per sobreviure en els negocis . Però, és possible que no tinguis clar com fer el salt al món digital amb la teva empresa. En aquest article intentarem donar-te algunes idees per digitalitzar el teu PYME.

Digitalitza la teva PYME en uns senzills passos

Com hem dit, sembla que digitalitzar-se és l’única opció per continuar creixent actualment, però tal com està la situació es pot pensar que el millor és posposar la decisió. Però si avalues el temps, diners i incidències que et pots estalviar durant els propers mesos si prens una decisió correcta igual si val la pena fer-ho.

Aquests són alguns dels avantatges que pot aportar la digitalització a la teva empresa. .

 • Millorar els processos, la gestió i les operacions
 • Accedir a la teva informació d’una manera més àgil i rigorosa
 • Reaccionar molt més ràpid en cas de canvis al mercat
 • Respondre més ràpid als teus clients
 • Minimitzar el número d’incidències i errors humans
 • Al facilitar la feina, personal, clients i proveïdors es mostraran més satisfets

Pot ser que sembli difícil, però conforme avances en el procés, les accions es tornen automàtiques i al final, si es planifica bé, el canvi és completament natural .

Si t’has decidit i vols saber com digitalitzar la teva PYME , t’expliquem els passos que has de seguir

 1. Tria el programari adequat

La digitalització  ha de cobrir tots els departaments i processos, així que analitza què necessites canviar al teu negoci . Quan tinguis clar què necessites, és el moment de decidir quin programari has d’utilitzar.

Per exemple, tens una empresa d’alimentació amb què vens al consumidor i també distribueixes alguns dels teus productes . Què necessitaràs digitalitzar? Pots fer-ho a els processos de producció, en la comunicació interna o potser en les accions de màrqueting o la comptabilitat.

Per la digitalització d’empreses a nivell de màrqueting val la pena triar algunes eines per fer-ho. Si crees un ecommerce necessitaràs triar si fas servir Prestashop, Woocommerce o una altra CMS.

A més, és probable que vulguis difondre la teva marca a xarxes socials , amb una estratègia de Social Media. Pots començar amb eines de programari com Hootsuite i Mailchimp amb les quals pots automatitzar publicacions a xarxes i enviaments d’email màrqueting.

No n’hi haurà prou amb això , ja que els likes que aconsegueixis no et pagaran les factures si no vens. Si vols aconseguir conversions al teu ecommerce, per exemple, és indispensable comptar amb estratègies i eines més enllà del contingut de branding en xarxes.

Pel que fa als temes administratius i de facturació, podeu incorporar un bon programa de comptabilitat gratuït. Et permetrà tenir sempre una visió de com va la salut financera de la teva empresa. A més, estalviaràs molta paperassa, processos llargs i problemes.

També hi ha eines que milloressin la comunicació i les tasques del dia a dia a la teva empresa.

Per coordinar-te amb el teu equip apps com Slack o Trell o et poden ajudar molt .

Per compartir fitxers en línia és molt útil Google Drive i si ho vols integrar amb correu i treballar en grup amb una completa suite d’office integrada pots anar més enllà amb google workspace .

Per fer i editar creativitats recomanem Canva és fàcil dusar i té una gran varietat de plantilles fàcils dusar.

En cas que feu teletreball, podeu fer reunions virtuals amb Zoom, Skype, Google Hangouts o Microsoft Teams.

Hi ha tot un ampli ventall de possibilitats pel que fa a programari. No cal fer-los servir tots, només les que realment necessitis , algunes són integrables entre si i moltes són gratuïtes o tenen versions de prova.

 1. Adapta la infraestructura al nou entorn digital

Maquinària, dispositius… Quin maquinari necessito per ser digital i adaptar-me al programari que esculli ? Segons el teu sector i tipus d’empresa, necessitaràs uns canvis o altres a nivell de maquinari.

Per exemple, si teniu restaurant o bar, podríeu necessitar un TPV modern que s’integri amb l’ERP o CRM que hagis escollit com a programari de control d’estoc . Així sincronitzes les teves vendes, amb la teva comptabilitat sense necessitat de fer traspassos enutjós de dades, ja que el que has venut està ja al teu programa de comptabilitat al mateix temps.

En molts casos aquests TPV també disposen de connexió perquè puguis integrar el teu take away o botiga en línia per rebre les peticions com si el client estigués al teu local directament, aconseguint un nou canal de venda sense haver d’obrir un altre local.ecommerce

Imagina’t quin potencial més gran pot tenir la teva empresa si aconsegueixes integrar l’offline i l’online fins al punt que els teus clients es puguin fidelitzar després amb accions d’email màrqueting, notificacions push mitjançant una app o a les xarxes socials.

Aquest és només un exemple dintre de la digitalització d’emepreses per a un tipus de negoci en concret, però si teniu un supermercat, un comerç especialitzat, imagina’t les possibilitats d’augmentar i fidelitzar que tindries amb els teus clients d’aquesta manera.

 

 1. Forma i ajuda la teva gent perquè et segueixin a la digitalització

Digitalitzar una PYME serà impossible si no comptes amb el suport dels teus empleats . Tots han de tenir clar que el salt s’ha de fer per part de tots. Cal motivar-los i assegurar-se que tenen una bona formació per assumir el canvi. A mes en molts cassos la motivació principal pot ser el teletreball, ja que un da de les avantatges de la digitalització pot ser que ja no necessitis un lloc físic per treballar segons la tasca que desenvolupis.

Motivacio

Al principi, és normal que hi hagi una certa resistència al canvi, sobretot en els perfils menys tècnics i les persones de més edat. Assumeix que inicialment hi haurà una dificultat , però que això no faci que et conformis amb qualsevol eina .

Hi ha solucions més intuïtives que altres i cal buscar la més adequada perquè el canvi sigui fàcil, cal pensar a curt i llarg termini en alguns aspectes. Un cop decidit, cal assumir que tots necessitessin una mínima formació en funció de les seves tasques a l’empresa i també dels seus coneixements previs.

Conclusió

Avui dia no hi ha excusa per no virtualitzar una empresa, és una qüestió de valorar el que es pot guanyar , o perdre , en cas de no fer-ho. Esperem que amb aquests consells tinguis clar perquè cal fer-ho i alguna idea de com fer-ho també.digitalització empreses

Resumint , aquest son els principals passos en la digitalització d’empreses que nosaltres creiem que has de seguir per digitalitzar la teva PYME:

 • Escull un programari intuïtiu i assequible per a cadascuna de les teves necessitats professionals és : finances, màrqueting, producte i altres. No escullis el més bonic, pren-te el teu temps i escull el que realment s’adapti a les teves necessitats
 • Planteja’t l’entrada al món online, ja sigui presencialment per vendre la teva marca o amb un ecommece per vendre els teus productes
 • Utilitza el maquinari que necessitis per al teu salt digital.
 • Recorda que has de formar i motivar l’equip perquè tothom faci el salt.

Esperem haver-te donat aquesta empenta que et falta per fer el salt al món digital, pensa que ara és el moment del canvi, si et retardes et quedes enrere, confiem en que tiris endavant facis el salt i tinguis molta sort!. I si necessiteu algun tipus d’ajuda o suport no dubteu a consultar-nos i us ajudarem en tot el que puguem.