redes sociales para mejorar el posicionamiento SEO

Com utilitzar les xarxes socials per millorar el posicionament SEO de la teva web

Com utilitzar les xarxes socials per millorar el posicionament SEO de la teva web

Utilitzar les xarxes socials per millorar el posicionament de la teva pàgina web és un pas estratègic important. Actualment, la gran majoria de persones compta amb un telèfon mòbil que té accés a internet i per tant, a les xarxes socials. Tot i això, les RRSS tenen alguna cosa del que manquen les pàgines web: la capacitat per cridar latenció .

 

La majoria de pàgines web han de bregar amb la dificultat de realitzar call to actions efectius. El format és molt menys dinàmic i això no aconsegueix el engagement desitjat per part dels usuaris.

Com pots fer servir les xarxes socials per millorar el posicionament SEO de la teva pàgina web?

Les xarxes socials són un mitjà perfecte per assolir una audiència immensa. Precisament per això, el món del màrqueting ha fixat el punt de mira a aquestes plataformes socials. El posicionament SEO (Search Engine Optimization) és aquell que utilitza paraules clau per optimitzar els resultats en els motors de cerca.

Totes les empreses volen ocupar els primers llocs perquè això vol dir que rebran molt de trànsit orgànic. No obstant això, els motors de cerca es prenen molt seriosament aquesta classificació. Per començar, la teva pàgina web ha de tenir un temps de càrrega molt ràpid, un disseny UX eficient i contingut de qualitat.

Quan tens aquests factors complets, pots optar per augmentar la puntuació de la teva web utilitzant les xarxes socials de la següent manera.

Utilitza paraules clau i hashtags

No hem d’oblidar les bases del SEO. Les paraules clau i els hashtags sempre ajudaran que el teu contingut es posicioni millor. Dit d’una altra manera: el teu contingut arribarà a un públic objectiu més específic i interessat. Analitza quin tipus de contingut estàs creant i busca els hashtags que tinguin més repercussió per potenciar el engagement .

Cerca una estratègia innovadora

Un dels pilars del màrqueting digital és saber sorprendre els usuaris. Això és un punt fonamental per aconseguir una bona campanya. Per descomptat, el contingut ha d’estar en sintonia amb els interessos del teu públic objectiu per afavorir la taxa de conversió .

Les xarxes socials et permeten lliurar contingut cridaner mitjançant el format de vídeo. Els seguidors tindran més inclinació a interactuar i fins i tot compartir el contingut amb el cercle social.

No t’oblidis de revisar el que publica la competència per poder determinar les prioritats de la teva campanya i desenvolupar una estratègia més efectiva .

Elabora contingut multiplataforma

Avui dia, el contingut ha de ser multiplataforma. Els motors de cerca cada cop penalitzen més a les pàgines web que no tenen un disseny responsive ; és a dir, un disseny que s’adapta als diferents dispositius electrònics. El món digital serà governat per totes aquelles plataformes que tinguin la capacitat d’adaptar-se.

Això vol dir que és positiu que publiquis un contingut que pugui ser visualitzat en diferents dispositius o plataformes. Això garantirà que la informació arribi adequadament a lusuari i pugui interactuar. D’altra banda, no et quedis ancorat en un sol format. És cert que el vídeo és el més cridaner, però la varietat també pot ser positiva, depenent de lestratègia que vulguis dur a terme.

redes sociales para mejorar el posicionamiento SEO

Publica sempre contingut de qualitat

El contingut és l’epicentre del SEO. Els usuaris busquen consumir informació de qualitat, independentment de si la plataforma és una pàgina web o una xarxa social. Aportar contingut de qualitat als usuaris permet que deixin ressenyes positives i augmenti el temps de lectura o visualització. La probabilitat dinteractuar també incrementarà i això per als motors de cerca és or pur.

Companyies com Google busquen mantenir contents els seus clients que són els usuaris. És per això que sempre intenten col·locar en els primers llocs a pàgines web amb molt bons resultats.

Realitza contingut amb alta probabilitat de ser compartit

Utilitzar les xarxes socials per millorar el posicionament és fonamental per la potencialitat que tenen a lhora de lliurar continguts a altres. No obstant això, la clau del trànsit orgànic a les RRSS es troba al contingut compartit. És molt positiu generar interacció, però si aconsegueixes que el teu contingut es comparteixi, estaràs multiplicant-ne els resultats.

Per aconseguir-ho, has de pensar en els interessos dels teus usuaris i incorporar-hi CTA atractius. No oblidis elaborar contingut únic, per jugar amb el factor sorpresa.

En conclusió, fer servir les xarxes socials per millorar el posicionament és una realitat. Aquestes plataformes socials són un aparador ideal per a qualsevol negoci i tenen la capacitat de potenciar la interacció. El disseny de les RRSS està específicament realitzat per resultar atractiu i el màrqueting digital n’és conscient. Comença a aplicar els consells que proposem i dedica temps a analitzar les teves estratègies per poder trobar la millor combinació possible.

Referències

  • Véliz, D. (2021, 18 noviembre). Cómo impulsar el posicionamiento de tu web mediante la optimización de redes sociales – Marketing 4 Ecommerce – Tu revista de marketing online para e-commerce. Marketing 4 Ecommerce – Tu revista de marketing online para e-commerce. https://marketing4ecommerce.net/como-impulsar-el-posicionamiento-de-tu-web-mediante-la-optimizacion-de-redes-sociales/
  • Clement, M. (2020). SEO para redes sociales: 7 formas de mejorar tus resultados. Semrush Blog. https://es.semrush.com/blog/seo-para-redes-sociales/