como crear contenido para atraer clientes

Com redactar contingut per atraure clients

Com redactar contingut per atraure clients

Aquest és un resum bàsic de com millorar i crear contingut web per al teu negoci . Amb això aprendràs:

  • Per què o qui creem contingut.
  • Quines classes de continguts hi ha a part del Blog.
  • Les regles bàsiques per escriure contingut de qualitat.
  • Millorar la visibilitat als cercadors.
  • Com seguir una estructura senzilla per crear contingut.
  • T’ensenyarem algunes eines gratuïtes per ajudar-te en aquesta feina.

 

Redactem contingut perquè ens trobin , per informar de per què ens han de triar a nosaltres i no a la nostra competència i sobretot per crear confiança i credibilitat. Però tampoc oblidem que creem contingut també per millorar el nostre posicionament als motors de cerca.

Si escrivim en un bloc sobre la nostra empresa, els serveis i solucions que oferim i en cas de tenir un e-commerce som curosos per crear descripcions clares, àmplies i d’utilitat, l’usuari tindrà la sensació que sabem de què parlem. Que coneixem el nostre negoci i pot confiar que els podem donar una solució a la seva necessitat.

El contingut no només és el que creem per a un bloc , i que hagi de ser lúnic en el que hem de tenir especial atenció. Bàsicament la redacció s’hauria de tenir en compte en tot aquell contingut que publiques, encara que n’hi ha de més freqüents.

Classes de continguts que podem estar creant:

 

  • Blog
  • Guions per a vídeos.
  • Newsletters per email.
  • Publicacions a les xarxes socials.
  • Títols de podcast.
  • White papers.
  • Textos per a webs.
  • Landing pages.
  • Descripcions dels vídeos de YouTube.
buzzSumo

Com escriure contingut de qualitat.

 

Ningú neix sent escriptor o periodista però seguint unes senzilles pautes podem crear contingut web de forma senzilla i que agradi tant als usuaris com als cercadors.

  1. Ha de ser original . Ningú vol que li expliquin el mateix de còpia i enganxa d’una altra web. Has de ser tu mateix i tu ets el que més sap del teu negoci. Cal notar la passió pels teus serbicis o pels teus productes. Creu-me, saps fer-ho. Imagina només com li transmetries a una persona si esteu parlant en persona.
  2. Ha de ser útil . La teva finalitat ha de ser resoldre les preguntes dels teus usuaris. Quines preguntes es fan? Fes una simple cerca de com et buscaries tu, o demana-li a algú com buscaria un negoci com el teu sinó et coneix. Un bon exemple seria resoldre dubtes que et fan habitualment els clients actuals. Crear guies d’instal·lació, ús o vídeos que acompanyin els teus productes, de com s’utilitza o que n’inspirin la compra.
  3. Ha de tenir un objectiu concret . No barregis diversos temes en un mateix contingut, això fa perdre el focus d’atenció de l’uaure. Escriu amb un objectiu concret. Un tema> Un objectiu> Una solució per al teu usuari. Això no només millorarà la teva estructura sinó que fa millorar la visibilitat en cercadors.
  4. Tracta de fer-ho viral . Implica els teus usuaris a través de preguntes per conèixer-los millor. Per exemple si escrius un article pot ressaltar una frase com a cita i compartir aquesta cita a Twitter. En el cas de Youtube no cal compartir el vídeo sencer als teus altres canals. Escull un fragment i comparteix-lo a Linkedin, instagram o els canals que utilitzis a aquest efecte.

 

Com començo a escriure contingut?

 

  1. Fes-te un esquema del que vols escriure. T’ajudarà a organitzar les teves idees en lloc d’escriure-les segons que et van apareixent pel cap.
  2. T’ajudarà a tenir una estructura. Com una introducció, el desenvolupament i possiblement una conclusió o recomanació. Et serà més fàcil perquè és el teu guió i podràs escriure més fàcilment i amb més rapidesa el que vols explicar.
  3. Ha de ser original . Ningú vol que li expliquin el mateix de còpia i enganxa d’una altra web. Has de ser tu mateix i tu ets el que més sap del teu negoci. Cal notar la passió pels teus serbicis o pels teus productes. Creu-me, saps fer-ho. Imagina només com li transmetries a una persona si esteu parlant en persona.
  4. Ha de ser útil . La teva finalitat ha de ser resoldre les preguntes dels teus usuaris. Quines preguntes es fan? Fes una simple cerca de com et buscaries tu, o demana-li a algú com buscaria un negoci com el teu sinó et coneix. Un bon exemple seria resoldre dubtes que et fan habitualment els clients actuals. Crear guies d’instal·lació, ús o vídeos que acompanyin els teus productes, de com s’utilitza o que n’inspirin la compra.
  5. Ha de tenir un objectiu concret . No barregis diversos temes en un mateix contingut, això fa perdre el focus d’atenció de l’uaure. Escriu amb un objectiu concret. Un tema> Un objectiu> Una solució per al teu usuari. Això no només millorarà la teva estructura sinó que fa millorar la visibilitat en cercadors.
  6. Tracta de fer-ho viral . Implica els teus usuaris a través de preguntes per conèixer-los millor. Per exemple si escrius un article pot ressaltar una frase a mo de cita i compartir aquesta cita a Twitter. En el cas de Youtube no cal compartir el vídeo sencer als teus altres canals. Escull un fragment i comparteix-lo a Linkedin, instagram o els canals que utilitzis a aquest efecte. Per trobar contingut popular pots fer una ullada a BuzzSumo . Trobaràs contingut que puguis fer servir com a punt de partida per al teu esquema. Aquí trobareu alguns articles relacionats que us podran donar algunes idees.
  7. Afegeix peces visuals sempre que sigui possible I si és un vídeo molt millor.
  8. Escriu un títol i una introducció cridaners. Això és el que enganxarà si o no al teu lector, tens de mitjana uns 15 segons. Així que títols concisos amb la teva paraula clau si és possible i una introducció de no més de 4 o 5 frases.
    Headline Analizer és una eina gratuïta. T’ofereix una puntuació de càrrega emocional dels teus textos. De fet, és una pràctica que recomanem en continguts programats. Exemple: Tenir almenys algunes peces prèviament preparades. Mínim el títol i un petit esquema. D’aquesta manera, quan arribi el dia d’escriure per poques ganes que tinguis, ho facis sense esforç.
headline analizer

Eines gratuïtes que podeu utilitzar:

 

  • Google Analytics : És una eina gratuïta de Google que et permet mesurar el rendiment del teu lloc web i analitzar el trànsit. Et permet veure des d’on vénen els teus visitants, quines pàgines estan visitant i quines accions estan prenent al teu lloc.
  • Google Search Console : És una eina gratuïta de Google que et permet veure com el teu lloc apareix als resultats de cerca de Google i ajudar a millorar el seu rendiment.
  • Yoast SEO : És un plugin gratuït per a WordPress que t’ajuda a optimitzar el teu lloc per als motors de cerca. Et permet analitzar els teus continguts i rebre suggeriments per millorar el SEO.
  • Canva : És una eina de disseny gratuïta que et permet crear imatges atractives per als teus continguts. Té plantilles pre dissenyades i és fàcil dutilitzar.
  • Grammarly : És una eina gratuïta que us ajuda a detectar i corregir errors gramaticals i d’escriptura en els vostres continguts.
  • Hemingway : És una eina gratuïta que t’ajuda a escriure de manera més clara i concisa. Et suggereix canvis per simplificar el llenguatge i fer que el contingut sigui més fàcil d’entendre.
  • BuzzSumo : És una eina gratuïta que us ajuda a trobar contingut popular en una sèrie de temes. Pots utilitzar-lo per buscar idees per als teus continguts i veure què està funcionant al teu nínxol.

 

Espero que aquestes eines t’ajudin a crear continguts atractius i efectius per atraure clients i millorar el teu posicionament als motors de cerca. Tot i això, recorda que hi ha moltes més eines gratuïtes disponibles, aquestes són només algunes de les més populars.

Estem segurs que si segueixes per començar aquests senzills consells els teus continguts milloraran considerablement.