Carta Online

Com optimitzar la teva carta online

Com optimitzar la teva carta online

 

La carta online, o carta digital, que fins fa poc semblava una mica innecessària per a molts, està sent cada vegada mes protagonista. Ha deixat de ser una tendència per convertir-se en un imprescindible , al menys per a tot aquell restaurant que vulgui expandir el seu negoci. És per això que des Areafdesign , pensant en la òptima gestió del vostre negoci , et presentarem algunes idees perquè milloreu la vostra carta digital i donar així una empenta les vostres vendes. La digitalització és ja una realitat que no hem ignorar. Així que, esperem que aquest post us resulti útil i interessant.

L’actualitat ens ha obligat a disposar de la nostra carta en format digital vulguem o no. El més comú, ràpid i fàcil ha resultat ser el codi QR, que ens porta al web o a un pdf descarregable. Des de Areafdesign apostem per una carta online vinculada a una web com aquesta, en lloc  d’un simple pdf descarregable.

Els avantatges d’ un menú en línia són moltes més que les d’un simple document de consulta. Encara que no estigui de més mantenir la possibilitat de descarregar aquest document, la imatge de la nostra carta és essencial, i com a part indispensable, aquesta ha de estar adaptada als mòbils i tablets, que cada cop son el mes habitual per interactuar amb el mon digital. En base a això, passem a donar-vos alguns consells per optimitzar el vostre menú digital. 

Enllaceu la vostra carta digital amb les xarxes socials.

xarxes socialsPer descomptat, les xarxes socials són un importants per a gairebé qualsevol negoci i per això, no hem de desaprofitar. Si disposeu de Facebook es pot crear una fanpage del restaurant i incloure-hi la vostra carta digital, és clar. De Instagram es pot aprofitar la seva faceta visual, i publicar imatges dels vostres plats, la cuina, les  taules decorades, etc., i donar-li una bona empenta al vostre potencial nombre de clients.

Pinterest, Twitter, també poden ser eines molt valuoses per promocionar la vostra carta digital i la vostra cuina, però tot depèn de el temps que pugueu i estigueu disposats a dedicar a les xarxes socials.

 

Tenir una carta digital que permeti realitzar comandes online.

Al principi us indicàvem la nostra preferència per una carta publicada a la web pròpia versus la carta estàtica, descarregable o no. Una manera de optimitzar la vostra carta digital i de potenciar les vendes, per tant, és realitzar un menú que permeti realitzar comandes online directament, sense intermediaris. Bàsic però essencial per potenciar les reserves, i més encara en els temps que corren. La possibilitat de demanar en línia des de la carta és un nou canal de vendes i una porta oberta cap a nous mercats, pel que tot són avantatges.

Si a més de comandes en línia, admets també reserves, podeu arribar fins i tot a saber per endavant quants clients tindreu i fins i tot en quines taules , abans d’obrir. També teniu la possibilitat de realitzar la comanda en temps real a cuina o al punt de venda del teu local , això ja és factible en funció de l’TPV que tingueu . Es un tema complexe donat que molts dels punts de venda no contemplen aquesta posibilitat, pero  des de Areafdesign, amb la nostra experiencia de  denvolupament, ja hem aconseguit fer-ho amb alguns clients, aprofitant les api’s i connexions dels punts de venda i les funcionalitats de WordPress i el resultat es molt professional ja que integrar les teves comandes amb la cuina directament farà que la teva cadena de servei sigui molt fes eficient.

Mantingueu els menús sempre actualitzats.

online menuAquesta és un altre dels avantatges que ofereix una carta digital dinàmica, que pots actualitzar la informació quan ho necessiteu. Però s’ha de fer, mantingueu sempre la informació a el dia. Creeu ofertes, destaqueu els plats que vulgueu, el menú del dia, les happy hours si n’hi ha , i jugeu amb totes aquestes possibilitats. Es pot fins i tot incloure enllaços amb la informació nutricional (a part dels al·lèrgens) de cada plat, o explicar la història o una anècdota d’algunes receptes . Això  ajudarà també a millorar el posicionament de la vostra web, i els clients ho agrairan. En definitiva, dóna-li vida a la vostra carta digital i aprofita totes les possibilitats que t’ofereix.

Inseriu opinions i ressenyes a la vostra carta.

satisfaccio clientUna altra opció que us pot ajudar a optimitzar la carta digital és incloure opinions i ressenyes en ella. Les webs d’opinió, o les que deixin els vostres clients a la web, són instruments molt valuosos que poden condicionar bastant la reputació i el funcionament d’un negoci.

Avui dia hi ha molts estudis que confirmen que la majoria dels clients  consulta webs d’opinió abans de decidir-se per fer una compra, visitar un lloc o triar un restaurant. Pel que, tret que les opinions abocades sobre el teu negoci no siguin bones , sempre estarà bé enllaçar la vostra carta digital a aquestes xarxes socials i mostrar aquestes ressenyes als vostres clients, els actuals i els potencials.

Optimitza el contingut de la teva carta.

Un altre dels avantatges d’una carta digital online, és que podeu fer estadístiques dels plats que són més visitats i d’aquests qins es demanen amb més freqüència. Això farà que tingueu els mitjans necessaris per canviar la vostra estratègia de vendes, optimitzar els vostres estocs de productes i millorar contínuament el servei als clients. ¿Perquè mantenir en la carta un producte que ningú demana? i en el costat contrari, si un producte té molta demanda, us servirà  per orientar la carta cap a les tendències dels clients. En cas que un producte sigui dels més visitats, però tot i això no es demani, podreu investigar perquè passa això i canviar-lo perquè a més de consultar-ho, també el demanin.

Posicionament.

I finalment, és imprescindible revisar el posicionament SEO del vostre web de la mà de professionals . Fes ús de les avantatges de Google My Business i d’ Google Analytics per veure per on van els trets. Plantejar-se realitzar campanyes d’anuncis en Google Adwords o Facebook Ads , o fins i tot en webs gratuïtes d’anuncis. El cas és donar-li vida als vostres plats, promocionar el vostre producte i optimitzar les vendes.

La carta digital té molts avantatges com, per exemple, flexibilitzar els preus i ofertes quan us convingui, ampliar mercat, i estalviar molt de temps. Així que, si no la teu encara, és hora de posar-se mans a l’obra!.