Millorar el posicionament web

Com millorar el posicionament web de la teva página

Com millorar el posicionament web de la teva pàgina.

Segurament si estàs llegint aquest article, és perquè o bé tens una pàgina web, però no aconsegueixes visites, o potser t’estàs plantejant fer-ne una però no estàs segur de si aconseguiràs treure’n rendibilitat si aquesta no està ben posicionada. Si és el teu problema, estàs de sort perquè parlarem del posicionament SEO d’un lloc web, una de les estratègies més utilitzades per poder donar visibilitat a una marca a internet.

Una estratègia constant per posicionar el teu lloc web a Google , aconseguirà que el teu contingut es posicioni a les primeres pàgines del cercador.

Segons alguns estudis, el 90% dels usuaris de Google no passa de la primera pàgina de cerca pensant que aquí és on estarà la millor informació i, encara que això no és del tot cert, l’estadística diu que conforme es baixa de pàgina, els usuaris i possibilitats que algú faci clics a la teva pàgina, disminueixen exponencialment .

La conclusió és que, com més amunt a Google, millor per a la teva visibilitat, i si és millor per a això, també ho és per al teu negoci, així que et donarem uns petits consells perquè la teva pàgina no es quedi perduda entre els milers de webs que Google no indexa o col·loca a les últimes pàgines.

Aquí tens la nostra llista de consells.

Abans de començar, fes una auditoria a la teva web

El primer abans de començar a pensar en posicionar la teva pàgina web , és veure l’estat en què es troba. Per això, és molt recomanable fer una auditoria a nivell de continguts, d’estructura i de posicionament SEO.

Com fer-ho?

Pots aprofitar les diferents eines que hi ha al mercat per poder descobrir quines són les mancances de la teva web i com solucionar-les. Aquí tens algunes de les imprescindibles:

Defineix el teu públic objectiu ( Buyer Persona )

Previ a començar a definir contingut , és essencial que tinguis clars els interessos i àrees per a les quals el vols definir , ja que aquests ha de ser interessants per al teu públic objectiu.

De què tracta aquest concepte?

El Buyer Persona és el teu públic objectiu, simplificant, la definició dels teus clients ideals. És a dir, aquelles persones que realment consumiran el teu contingut i accediran als teus productes o serveis.

Com més definit tinguis al teu públic objectiu , millor serà la conversió de la teva web, ja que estaràs atraient justament les persones que necessites.

Gestiona un blog corporatiu

La gent que navega per internet moltes vegades té preguntes o consultes que podrien relacionar-se amb els teus productes o serveis. Respon-les totes amb un blog corporatiu!

Usant contingut original i de qualitat per a la gent que el busqui , podràs millorar el trànsit a la teva pàgina web, potenciar la confiança de les persones a la teva marca i posicionar cada vegada millor la teva marca i serveis , en ser una font d’informació confiable.

La pàgina d’inici del teu lloc web sens dubte és important i ha de tenir contingut posicionable , a més de ser atractiva , però un blog ben fet i mantingut et potenciarà de forma millor i constant al mercat!

millorar el posicionament webFes les coses pensant en Google

Per alguna cosa és el cercador més utilitzat avui dia i és, bàsicament, perquè en un sol lloc, pots trobar respostes a tot allò que necessitis.

El nivell de trànsit que Google pot derivar cap al teu lloc web és sens dubte, força considerable, com per deixar-la de banda.

Així que, sempre pensa a Google! Això significa que has de considerar totes les mètriques que la plataforma té com a criteris de posicionament a l’hora de desenvolupar la teva estratègia. Si vols conèixer-les, a la seva plataforma tenen extenses guies per saber com funcionen els seus algorismes i què fer per optimitzar la teva pàgina per a ells.

Auditoria gratuïta: Està la teva web preparada?

Fem un anàlisi web que comprova si la teva pàgina web està preparada
pels objectius que te marcats a internet i t'oferim alguns cosells per millorar-la.


   

  Comença en local i si ho aconsegueixes, fes-te internacional

  Per més interessant que pugui sonar posicionar la teva web en tots els idiomes i països possibles, si acabes de començar , et recomano inicialment, apuntar al teu públic objectiu immediat , és a dir, aquells que poden accedir als teus serveis de manera senzilla per ser almateix país a prop del teu negoci .

  Això ho recomanem perquè, en molts casos, l’origen del lloc ha de ser especificat dins de la web , Google considera entre els seus algoritmes, el lloc físic on està posicionada la central o les teves botigues, a més de la informació del negoci (la clàssica pàgina de “qui som” et pot ajudar a posicionar ).

  Si teniu una botiga física i vols millorar el posicionament web , podeu ajudar Google a trobar les vostres dades i deixar-la definida oficialment usant Google My Business .

  Aprèn una mica d’ HTML i SEO Tècnic

  Encara que el SEO sigui conegut principalment pel Content Marketing i la creació de blocs que es posicionin en els cercadors, aquesta estratègia també considera accions que tenen a veure amb làrea de desenvolupament del teu lloc web.

  Això requereix aprendre una mica d’ HTML , però, amb un nivell bàsic d’aprenentatge , podràs entendre què fan els teus desenvolupadors a l’hora d’optimitzar la teva pàgina web. Recorda que el posicionament SEO també involucra optimitzacions a nivell tècnic, com la velocitat de càrrega, correcte etiquetatge del lloc, codi òptim, entre molts altres factors que es requereixen una bona experiència d’usuari.

  Un pas més enllà, complementa el SEO amb SEM

  Depenent de lestratègia que tinguis i del teu pressupost, considerar els anuncis de pagament de Google no és una mala opció.

  Amb aquesta classe d’accions, podràs augmentar ràpidament el trànsit al teu lloc web, posicionar-te de manera més ràpida i segmentar de manera correcta la teva audiència perquè puguis arribar de manera instantània al teu públic objectiu. Aquesta tècnica és eficaç, però sempre que es faci amb coneixement de causa i emprant les eines i els mesuraments de rendiment adequats, per això, si no tens experiència et recomanem que recorris a professionals d’aquest tema.

  social mediaAprofita les xarxes socials

  Les xarxes socials no influeixen directament al teu posicionament SEO. No obstant això, aquestes sí que podrien donar bons senyals a Google que el teu contingut realment val la pena.

  Això és perquè la distribució de els teus articles de bloc a xarxes socials com LinkedIn, Twitter o Facebook, serà positiva si aquests són compartits i comentats per altres persones, fent que el nom de la teva marca s’esmenti constantment.

  Derivar trànsit web des de les xarxes socials millorarà indubtablement la visibilitat de la teva marca, millorarà la seva reputació i augmentarà la quantitat de persones que entrin a consumir el teu contingut. Cosa que els algoritmes de Google tenen en compte també.

  Optimitza, optimitza i si pots, optimitza una altra vegada

  Aquesta és la part més pesada de fer i en què molts fallen. El treball de SEO ha de ser constant. No n’hi ha prou únicament amb redactar i redactar contingut nou, si no revises el seu comportament i el seu rendiment al voltant del posicionament SEO , mai sabràs que és efectiu i que no.

  És per això que eines com Google Search Console són imprescindibles per a l’anàlisi de cadascuna de les URL de la pàgina web, per comprendre el posicionament que tenen al voltant de la cerca per paraules clau.

  Assessora’t amb professionals en SEO i SEM

  Com has pogut veure, pero millorar el posicionament web, s’ha de treballar una estratègia de SEO requereix un equip dedicat a això i de la integració de l’estratègia tant en l’àrea de màrqueting, com en el contingut .

  El més habitual és que moltes empreses no tinguin el personal adequat per treballar-lo, també pot passar que, encara que es disposi del personal per fer-ho, no tinguin prou temps per realitzar aquest tipus d’accions.

  Per això, assessorar-te amb una agència especialitzada en SEO no és una mala idea. Podràs aprendre sobre el procés d’optimització, definir bé els punts a treballar de la teva pàgina web, i integrar tota aquesta metodologia en els teus processos diaris, a mans de professionals que sàpiguen aconsellar-te i fer la feina a què no pots dedicar el teu temps.

  T’agradaria millorar el posicionament web de la teva pàgina ? vols una assessoria completa SEO del disseny de la teva pàgina? Et podem ajudar!