newsletter

COM AUGMENTAR LES SUBSCRIPCIONS A LA NEWSLETTER

COM AUGMENTAR LES SUBSCRIPCIONS A LA NEWSLETTER

 

Hem fet la web més xula del sector. Un SEO impecable i tenim un producte com a pocs. No ens caldria res més per tenir èxit, no? Doncs encara amb tot això hi ha un viatge que acabes de començar. Però mirarem de fer-t’ho més amè.

Quan arrenquem la nostra web desitjaríem tenir ja un munt de clients esperant com a bojos a comprar el nostre producte i generar beneficis des del primer dia. Malauradament la realitat no sempre és així. Com tot, és un procés.

En aquest procés hem de generar expectació , desig , i convèncer cada usuari que entra a la nostra de que web val la pena fer-ho.

L’usuari no estarà entrant cada dia a la nostra web per veure què tenim. Fins i tot hi ha tanta competència que ho podem perdre pel camí. Cal “seduir-lo i capturar-lo” .

I per això una de les millors eines que tenim és la Newsletter . Però a quants ens agrada rebre centenars de mails de contingut sense interès? I per què la nostra hauria de ser diferent per a l’usuari? Doncs ho ha de ser. I aquí és on entra el primer pas, i consti que tindràs poques, per no dir una única oportunitat de captar aquest usuari.

correu no desitjat“FUIG DE QUI ET DIGUI QUE HAS DE TENIR UNA NEWSLETTER SI O SI”

Si el teu Newsletter no té un valor potencial i la poses simplement perquè t’han dit que n’hauries de tenir una, però després no ets constant enviant contingut, la nostra recomanació és que no la posis. És com posar un bloc que amb prou feines s’actualitza. Aquí també de vegades el “menys és més”. I això a l’Ecommerce és exponencialment més important.

El cas d’una web corporativa per norma general és més habitual veure’l, ja que les empreses sense productes definits han de comptar menys en una Newsletter. Però no vol dir que no es pugui. Pots comptar novetats d’avenços, noves incorporacions a departaments clau que acostin més l’empresa a l’usuari, esdeveniments, fires a les que han assistit, visites… Com veus és tenir una mica d’interès per explicar sobre el negoci i que humanitzi l’empresa, o demostri solidesa o confiança a lusuari. Ser corporatiu no vol dir ser avorrit.

Evidentment un Ecommerce ho té molt més fàcil pel que fa a productes, serveis i promocions, però el més complex és l’estratègia si es vol diferenciar dels competidors.

Així que, si tens un Ecommerce es important augmentar les subcripcions a la Newsletter per enviar-los novetats, nous productes, promocions especials… és una de les eines més potents que tindràs, si ho fas bé, i per naturalesa essencial .

 

ON POSAR ELS FORMULARIS D’INSCRIPCIÓ.

Tenir la inscripció a la Newsletter al peu de la pàgina és una opció força comú. Aquí us l’aconsellaríem emplaçar en cas que les vostres comunicacions siguin novetats del vostre negoci, esdeveniments puntuals o notícies del sector. És a dir, si seràs constant però no cada setmana, sinó més espaiat.

Una altra opció d’emplaçament, si creiem que serem més actius i que serà una eina important de fidelització, seria utilitzar una secció intermèdia de l’home com a separador de continguts i afegir-hi una CTA més cridanera (CTA – Call to action).

Però no són els únics espais. Sense fer front a l’usuari pots triar diversos llocs de pas: La barra lateral, en un post, a la sobre capçalera, en seccions intermèdies…. Però una regla important, NO A TOTS ELS LLOCS A LA VEGADA .

 

I COM O QUAN “CAPTUREM” ELS NOSTRES USUARIS?

La manera i el moment d’impacte que donis al teu Newsletter farà que tingui èxit o no.

El més habitual és llançar una finestra emergent o pop-up a la Home que salti a l’entrada a la pàgina. És la que tots coneixem, però cal treballar bé en disseny i cookies de permanència, perquè pot ser intrusiva per a alguns que vulguin entrar sovint.

I quan surten de la teva web? Per què desaprofitar aquest moment. Una intenció de sortida és una tecnologia que detecta quan els usuaris intenten abandonar el teu lloc web per aprofitar el moment per recordar una promoció, un descompte o la nostra Newsletter amb un missatge tipus “Quina pena que ens deixis ja, però pots seguir amb nosaltres connectant-te a la nostra Newsletter”.

El moment de quan, com i de quina mida sigui aquest pop-up dependrà abans que res del disseny de la pàgina, Que sigui coherent però cridaner. Cridaner, però no intrusiu (dins que un pop-up ja ho és). Per això ha de ser original i enginyós. Però, sobretot, d’acord amb el nostre tipus d’usuari i disseny web.

TRENCAR EL GEL PERQUÈ ET DEIXIN LA SEVA CONFIANÇA I LES SEVES DADES.

Amb això, ja has cridat l’atenció de l’usuari, li ha semblat original o elegant el teu pop-up o Copy. S’ha parat a llegir el teu missatge abans de fer clic a tancar sense més ni més! Però que ens falta més!

captar usuarisAra cal que es decideixi a deixar les seves dades, i això de vegades no és gratuït. Però tens diverses opcions per trencar el gel i augmentar les subcripcions a la newsletter:

  • Ofereix alguna cosa a canvi: Un descompte a la primera compra és un gran incentiu molt utilitzat i eficaç.
  • No t’excedeixis amb els camps de formulari: Nom complet i correu electrònic suficient. Si necessites més dades com és el sexe perquè ets una shop de moda d’home i dona per exemple per després segmentar les promos, o l’edat, és millor els convidis més endavant a completar aquestes dades.
  • Crear una pàgina de destinació : Les ben anomenades Landing Pages. De vegades és millor que l’usuari no es distregui del que vols oferir si és un producte o servei concret. Que no tingui punts de fugida i la decisió de més informació estigui més centrada.
  • Prova amb més d’un disseny , i vés provant quin et funciona millor, o canviant el moment d’activació. Fins i tot posar-lo en alguna pàgina més de la teva web. Una opció també molt comú és afegir-ho també al final de la compra.
  • Assegurar-li ser VIP , i que es dels primers a poder comprar en rebaixes privades o descomptes especials.
  • Organitzar un sorteig, també funciona perquè deixin les vostres dades.

 

NO OBLIDIS L’IMPACTE VISUAL

Dedica temps al disseny de formularis i del propi pop-up. Recorda que no ha de semblar intrusiva, ni tampoc no seguir la línia d’imatge del teu negoci. Ets davant una eina de captació potent.

Col·loca els formularis d’inscripció segons el comportament dels teus usuaris . Això ho aniràs sabent amb el temps, o un professional sabrà assessorar-te millor basant-se en lexperiència.

Si et decideixes per una finestra emergent o pop-up pensa que no només existeixen les finestres emergents al mig de la pantalla , ocupant gairebé tot. Es poden dissenyar laterals, que surtin com una barra des de baix, en una cantonada, a la capçalera o fins i tot amb efectes o semitransparents amb formes.

EN CONCLUSIÓ

Sigues diferent perquè es fixin, però no siguis molest en excés. Una Newsletter és una eina potent, però no et servirà de res si no captes primer els teus subscriptors amb un bon missatge a la web.

I si tens dubtes ja saps que nosaltres podem assessorar-te en quin és el millor mètode, moment i disseny per a la teva web.