Afegir un blog a Prestashop

COM AFEGIR UN BLOG A LA MEVA BOTIGA PRESTASHOP

COM AFEGIR UN BLOG A LA MEVA BOTIGA PRESTASHOP

Com hem comentat moltes vegades en aquest blog, Prestashop es un gestor de continguts enfocat desenvolupament de botigues online, és per això que Prestashop, tant en la seva versió 1.6 com 1.7 no inclou cap opció ni cap mòdul nadiu orientat a la creació d’un blog de noticies per la nostra web.

Potser et preguntes o tens dubtes de per què es convenient afegir un blog a Prestashop i no saps que et pot aportar multitud de beneficis, sobretot vinculats al posicionament orgànic de la teva web (SEO) però també pot ser determinant a l’hora de resoldre dubtes dels clients i millorar la taxa de conversió visitants / vendes a través de la resolució de dubtes a través d’articles de blog.

El factor més determinant és que, a través del blog, podràs lluitar per la posició orgànica de la teva pàgina web treballant diferents paraules claus relacionades amb els productes que vens a cadascun dels post que publiquis.  Això repercutirà en l’adquisició de trànsit orgànic, ja que aquests posts posicionaran i apareixeran en els resultats dels usuaris que, accediran al teu bloc buscant una informació, i poden acabar convertint una lectura de blog en una venda. Per tant, és correcte, un blog t’ajudarà a augmentar el trànsit de la teva web a través d’un canal nou que, si no existís, aquests usuaris mai arribarien a la teva web, o, com a mínim seria menys probable la seva visita.

blog prestashop

Realment, en què ajuda afeigir un blog a Prestashop?

 

La idea del blog és, en essència, un espai de la nostra web on s’arxivarà tot el contingut que generem a nivell de pots i que ens ajudarà a generar noves URLs que s’indexaran a Google i augmentaran les possibilitats de que la nostra web sigui visitada per nous potencials clients

El blog ens ajudarà a recolzar i demostrar el nostre coneixement sobre el producte que venem, ja que en aquest espai podem parlar a nivell molt tècnic o molt genèric del nostre producte, però demostrant coneixement i experiència.

    • Comentar o explicar curiositats que poden tenir els usuaris respecte a un producte concret.
    • Ampliar detalls i descripcions de productes de manera que si ens interessa explicar més a fons un producte concret ho podem fer a través del bloc per facilitar la resolució de possibles dubtes als clients, però també per reforçar el seu posicionament a cercadors.
    • Recopilar dubtes o problemes concrets que ens facin saber els clients, ja sigui online o offline, per ajudar altres usuaris amb les mateixes necessitats a resoldre els seus dubtes sense necessitat de que hagin de contactar amb nosaltres.
    • Mostrar trucs o explicar consells relacionats amb els productes que es venen. Per exemple, si venem productes per a la cuina, podem realitzar reviews de productes posant-los a prova a una cuina real i utilitzar-los en la elaboració de plats.
    • Humanitza la marca i la fa més propera a l ‘usuari. El tipus de comunicació és diferent a si tenim una botiga online on només hi ha fitxes de producte.

 

3 maneres d’afegir un blog a Prestashop.

 

Existeixen diferents opcions per afegir un blog a la nostra botiga online. Nosaltres destaquem aquestes tres.

Mòdul Prestablog

Un dels mòduls més utilitzats per aquest propòsit i amb millors opinions. El podrem descarregar aquí, i ofereix totes les funcionalitats necessàries per utilitzar un bloc, però molt més si vols personalitzar l’experiència dels teus usuaris a la teva botiga.

No cal instal·lar un segon CMS per obtenir totes les funcionalitats que necessites per millorar la part de màrqueting, la referenciació de la teva botiga i fidelitzar els teus clients.

Mòdul bloc de la plantilla Warehouse

Hi ha plantilles que inclouen l’opció de crear un blog mitjançant funcionalitats de la pròpia plantilla. És el cas de la plantilla Warehouse, una de les més complertes i utilitzades per a desenvolupament amb Prestashop.

Amb el mòdul bloc de la plantilla Warehouse, podrem mostrar entrades del bloc a la home o a altres pàgines CMS, a través d’un element del page builder de Warehouse que inclou també l’editor Elementor.

Instal·lar un blog de WordPress en un directori de la nostra instal·lació de Prestashop

Pot ser bona solució per aprofitar totes les funcionalitats de WordPress a l’hora de desenvolupar blogs. Es pot instal·lar un WordPress dins d’un directori tipus www.elnostreprestashop.com/blog i instal·lar el nostre WordPress en el directori /blog.