gestion de redes sociales

Beneficis d’utilitzar les xarxes socials a les empreses

Beneficis d’utilitzar les xarxes socials a les empreses

Les xarxes socials a les empreses han arribat per quedar-s’hi. Van començar sent plataformes enfocades a la interacció social online, però s’han transformat en una de les eines fonamentals del màrqueting digital. Les noves tecnologies s’han desenvolupat tan ràpid, que actualment les xarxes socials són imprescindibles i totes les empreses tenen el seu compte.

Hi ha diferents tipus de xarxes socials i cadascuna té un enfocament particular, però totes aporten beneficis a l’hora de realitzar campanyes de màrqueting digital. Algunes de les xarxes socials més utilitzades són Facebook, Instagram, YouTube i TikTok. A continuació, t’expliquem més detalladament què és una xarxa social i per a què serveix de cara a les empreses.

Xarxes socials, què són i per a què serveixen?

Les xarxes socials són plataformes utilitzades a nivell professional i personal per intercanviar informació entre persones o empreses. El concepte d’aquests llocs virtuals té els seus orígens a la sociologia on s’explica com un conjunt d’interaccions entre individus, grups, organitzacions i fins i tot societats des de finals del segle XIX .

Tanmateix, quan parlem de xarxes socials a Internet , fem referència a plataformes digitals que han creat una nova forma de comunicació obrint nous camins per a la interacció en línia. A més, han estat aprofitades pel món del màrqueting digital per promocionar de forma eficaç serveis o productes .

Per què és important la gestió de xarxes socials?

Saber gestionar les xarxes socials és molt important perquè són una eina essencial per interactuar amb els usuaris i que puguin arribar a conèixer millor una marca.

És un dels elements principals a l’hora de promocionar i impulsar un servei o producte mitjançant la utilització de vídeos o imatges. Tanmateix, cal saber utilitzar-lo amb moderació i naturalitat. Un ús excessiu de la publicitat a xarxes socials pot tenir resultats no desitjats causant avorriment o molèstia als usuaris.

Beneficis de les xarxes socials a les empreses

Si t’estàs preguntant per a què serveixen les xarxes socials, tot seguit et detallem una sèrie de beneficis indiscutibles que aporten les RRSS a les empreses i negocis.

xarxes socials a les empreses

Obtenir informació dels clients potencials

Si has escoltat en innombrables ocasions la pregunta “Les xarxes socials per a què serveixen?” , ara sabràs que no només són un mitjà de comunicació entre persones, sinó que és un cúmul d’informació camuflada. Totes les accions que realitzen els usuaris a les xarxes socials demostren un model de conducta que pot aportar molta informació a les empreses.

Cal tenir en compte que les xarxes socials són utilitzades per una gran quantitat de persones cada dia i cada dia interaccionen amb elements que els criden l’atenció deixant una empremta que es pot arribar a rastrejar .

Les empreses s’encarreguen d’ investigar aquesta informació per analitzar-la exhaustivament i treure’n conclusions que puguin derivar en accions aplicades al màrqueting digital .

Augmentar el trànsit orgànic

Les xarxes socials no només s’utilitzen com a aparador per a les marques sinó que són plataformes intermediàries entre els usuaris i les pàgines web. Per aconseguir atrapar l’usuari, cal fer-ne una estratègia de continguts adequada i combinar-la amb els coneguts call to action. Aquests busquen convidar l’usuari a comprar un producte o registrar-se a una web, entre d’altres.

En redirigir els usuaris cap a una pàgina web, s’augmenta el trànsit orgànic , cosa que ajuda posteriorment en el posicionament dels motors de cerca.. A més, hi ha més probabilitat que el contingut es comparteixi.

Viure al moment

Un dels beneficis de les xarxes socials a les empreses és que les interaccions amb els usuaris es realitzen en temps real. Les RRSS estan pensades per afavorir la comunicació i el intercanvi d’informació per la qual cosa aporten més credibilitat a les marques. Les empreses tenen la capacitat de apropar-se molt més als usuaris generant empatia.

Aportar atenció al client de qualitat

L’atenció al client sempre serà de més qualitat si es realitza en temps real i davant d’una audiència. Cada crítica a un producte o servei és un moment que poden aprofitar les empreses per interactuar amb els usuaris de manera pública i rectificar els errors.

D’altra banda, es poden fer servir les RRSS per aportar als usuaris informació sobre els productes i serveis mitjançant contingut de qualitat. Això millora l’experiència dels usuaris ja que trobaran solució als seus problemes amb contingut visualment atractiu.

Conèixer la competència

Les xarxes socials més utilitzades per les empreses són Facebook i Instagram. Totes les empreses converteixen la seva marca en un aparador i qualsevol pot visitar-lo pel que es pot conèixer fàcilment la competència. Per exemple, podeu analitzar els continguts d’altres marques; quin tipus de contingut publiquen , quin ritme de publicació tenen i quines interaccions realitzen els usuaris , entre altres qüestions.

Això permet dissenyar tot tipus d’estratègies per aconseguir destacar en un mercat que cada cop és més competitiu .

Referències

  • Apd, R. (2019, 3 abril). Per què utilitzar les xarxes socials a les empreses? APD Espanya. https://www.apd.es/por-que-utilizar-las-redes-sociales-en-las-empresas/
  • Newberry, C. (2021, 13 maig). 23 beneficis de les xarxes socials per a empreses. Social Media Marketing & Management Dashboard. https://blog.hootsuite.com/es/redes-sociales-para-empresas/
  • C. (2021b, juliol 23). Passos i eines per a la gestió de xarxes socials. Escola Mare Nostrum. https://escuelamarenostrum.com/gestion-de-redes-sociales/