7 tendències en xarxes socials que marcaran aquest 2017

Les xarxes socials han canviat la nostra manera d’accedir a la informació; la comunicació ha sofert un important canvi en quant a la seva accessibilitat; els continguts han mutat en relació a les necessitats de l’usuari.

Per aquest motiu és imprescindible saber cap a on aniran els trets aquest 2017, pel que fa a les xarxes socials i no quedar-nos enrere.

Avui en dia existeixen diverses xarxes socials per donar-nos a conèixer, i molts no sabem quina és la idònia per a nosaltres, ens atabalem i obrim un munt de comptes publicant el mateix a cada un. Això és un gran error pel 2017 que cal solucionar, l’important serà generar contingut diferent i exclusiu per a cada plataforma, per així atreure, comprometre i motivar al teu públic.

Existeixen tantes opcions per als lectors que si no personalitzes el teu contingut i t’enfoques en el teu públic objectiu, existeix una alta possibilitat que es perdi i no tingui l’impacte desitjat.

El contingut de nínxol, contingut interactiu i campanyes innovadores, són algunes de les armes que ajudaran a guanyar l’atenció dels consumidors.

L’any 2005 YouTube va revolucionar l’univers del vídeo, gràcies a la possibilitat d’allotjar vídeos personals de manera senzilla. El format vídeo genera moltes possibilitats per atreure més usuaris a les xarxes socials. Per aquest motiu, plataformes com Periscope, Facebook live i instagram han volgut anar més enllà, donant la possibilitat de crear contingut en vídeo a temps real.

Aquesta tendència està canviant la forma en què compartim les nostres experiències, tant a escala professional com a personal. Realitzar esdeveniments en viu es converteix en una nova manera de relacionar-se amb el públic. Eines per generar confiança i afavorir la credibilitat a partir d’un contingut autèntic.

Fins ara, per establir una comunicació més ràpida amb els usuaris i publicar contingut a les xarxes, les empreses s’han abastit de l’automatització. Però pel 2017 no n’hi ha prou, cal que aquesta incorpori intel·ligència humana a les màquines.

Aquí entrenen en acció els Chatsbots que són sistemes dissenyats per simular una conversa amb una persona de manera autònoma, recopilant preguntes y respostes freqüents.

Els experts comenten que si les empreses no comencen a utilitzar aquests tipus d’eines, deixaran passar una gran oportunitat per millorar l’experiència del consumidor. Es busca oferir un millor servei al client i un nivell de qualitat en la interacció cada vegada major.

Facebook, WhatsApp, Twitter i Google Allo estan llançant bots integrats per ajudar amb reserves i servei al client. Així que començat a preparar per parlar amb màquines cada vegada més sovint.

Com a empresa i marca vols arribar més al teu públic objectiu? Si és així, fes servir els influencers, ja sigui perquè siguin ambaixadors de la marca, celebrities, youtbes, blogger-o volggers- o personatges famosos.

Són agents de fidelització amb una increïble capacitat de mobilització i influencia sobre el públic millennial. Generen molta confiança i les seves opinions són molt valorades pels seus seguidors.

Utilitza’ls de manera intel·ligent i seran el trampolí que estaves buscant.

 

Durant el darrer any 2016, la utilització del telèfon mòbil per accedir a Internat va superar el de l’ordinador, cosa que marca un abans i un després en l’ús dels dispositius tecnologies, en el comportament dels usuaris i la manera de compartir i consumir contingut.

A més Google ha anunciat que està treballant amb un índex que tindrà en compte l’optimització de les pàgines pel mòbil (SEO).

 

Les aplicacions pràctiques d’aquestes tecnologies han d’anar més enllà dels jocs (Pokémon Go). Les marques amb botigues físiques han d’interessar-se pel desenvolupament de la realitat augmentada, ja que les interaccions amb ofertes basades en geolocalització fan siguin més efectives. Facebook, Snapchat, Twitter, Google o Amazon són xarxes que aposten per aquesta tecnològia.

 

Sembla que el contingut que caduca passat 24 hores serà cada vegada més comú i serà una potent eina a provar per les empreses en les seves campanyes de Marketing online 2017.

Snapchat, Instagram Stories, Messenger Day són algunes de les xarxes socials que permeten publicar continguts de duració limitada.

 

Olga Moran,
Dissenyadora web.

 Obre el chat
💬 Necessites ayuda?
Hola 👋!
Estem aquí per si vols consultar alguna cosa amb nosaltres. Sense compromís. Ens encantarà parlar amb tu.